Obavijesti

Sport

Komentari 14

Ćaleta-Car je pred transferom karijere! Na meti velike Seville

Ćaleta-Car je pred transferom karijere! Na meti velike Seville
1

Duje Ćaleta-Car pružao je zaista sjajne igre u dresu Red Bull Salzburga tijekom cijele sezone. Prva nagrada bila mu je Dalićev poziv za SP, a sada je došla još jedna. Naime, Duje je na meti Seville...

VIDEO

Mladi stoper Duje Ćaleta-Car trenutno se nalazi s hrvatskom reprezentacijom u Rusiji gdje će u subotu protiv domaćina zajedno sa svojim reprezentativnim kolegama loviti plasman u polufinale Svjetskog prvenstva.

A već nakon Svjetskog prvenstva Duje bi mogao napraviti transfer karijere i prijeći u redove Seville koja je za njega spremna izdvojiti 15 milijuna eura. 

Ćaleta-Car je tijekom cijele sezone pružao odlične partije u dresu Red Bull Salzburga, a između ostalog je i odigrao najviše utakmica na klupskom nivou od svih 'kockastih'. 

Već nakon četvrtfinala Europske lige gdje je Ćaletin Salzburg senzacionalno izbacio Lazio pobjedom 4-1 trener austrijske momčadi bio je svjestan kako će teško zadržati mladog stopera i dalje u klubu. 

- On je iznenađujuće spretan za svoju visinu i građu, još uvijek je jako mlad, a opet, ima dosta iskustva, tako da nije čudo da ga žele mnogi veliki klubovi. U dva zadnja prijelazna roka smo ga uspjeli zadržati, ne znam hoćemo li uspjeti i na ljeto. Volio bih da ostane jer se radi o sjajnom igraču i osobi. Tko zna, ako nastavimo ovako dobro igrati u Europi, možda ga i uspijemo zadržati. U svakom slučaju mu predviđam lijepu budućnost, vjerujem da će uskoro postati standardan i u reprezentaciji Hrvatske, možda već u Rusiji - izjavio je tada Marco Rose

Rođo Spajić 'tješio' je Nijemce sa 100 maraka: 'Na ti, Švabo!'
Rođo Spajić  'tješio' je Nijemce sa 100 maraka: 'Na ti, Švabo!'

I uistinu će Rose vrlo teško zadržati Hrvata i dalje u svom klubu jer Sevilla u Ćaleti-Caru vidi sjajnu zamjenu za Lengleta koji je vrlo blizu potpisa za Barcelonu. 

Španjolci Duju opisuju kao vrlo visokog (192 cm) i jakog u skoku, ali vrlo dobre tehnike. Sa 16 je godina zaigrao u HNL-u, pa brzo otišao u Red Bull Salzburg, gdje je skupio 130 utakmica, od kojih neke na vrhunskoj europskoj razini, jer Salzburg je ove sezone u Europskoj ligi došao do polufinala.

Na račun Duje je sipao komplimente i bivši hrvatski napadač Davor Šuker koji je ujedno i preporučio svom bivšem klubu dovođenje mladog Hrvata.

- Odličan je igrač! Ne znam što se događa po pitanju njegova transfera, nisam u to upućen, fokusirani smo na Svjetsko prvenstvo, ali Ćaleta-Car je sjajan igrač, vjerujte mi! A znate da ja Sevilli želim samo najbolje.

Šuker: Kakav strah, Infantinu sam rekao da sigurno slavimo
Šuker: Kakav strah, Infantinu sam rekao da sigurno slavimo

Sevilla Ćaletu-Cara prati zadnjih godina, ali ovoga je ljeta dobila signal da može u akciju. I vide ga kao startera - jer ne bi davali toliki novac za igrača za klupu - a trener Pablo Machin voli igru s trojicom braniča, što otvara veće mogućnosti za Duju. Također, Sevilla se natječe na tri fronta.

Time bi Duje postao treći najskuplji hrvatski branič svih vremena, nakon Lovrena kojeg je Liverpool platio 25,3 milijuna eura i Vrsaljka za kojeg je Atletico platio 16 milijuna. A ispred Ćorluke, Šimića, Bišćana, Roberta Kovača...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe