Obavijesti

Sport

Komentari 17

Ćaletu-Cara žele brojni velikani i ne znam hoće li ostati u klubu

Ćaletu-Cara žele brojni velikani i ne znam hoće li ostati u klubu
1

Treniram maksimalno, radim na sebi, trudim se, i naravno da se nadam pozivu, kao uostalom i svi koji su u širem krugu reprezentativaca, rekao nam je Duje Ćaleta-Car, polufinalist Europske lige

VIDEO

Spektakl u Salzburgu, Red Bull je na domaćem terenu svladao Lazio 4-1 i zasluženo se plasirao u polufinale Europske lige. Bila je to utakmica za plamćenje. Lazio je iz Rima donio prednost od 4-2, a kad je u 55. minuti zabio Ciro Immobile, činilo se da su snovi igrača Salzburga i rasprodane Arene u kojoj se okupilo 29.520 navijača, ugašeni. No onda je uslijedio ludi preokret.

Najprije je poravnao Dabbur, da bi od 72. do 76. minute Haidara, Hwang i Lainer zabili još tri gola i odveli Salzburg u polufinale EL. Naš Duje Ćaleta-Car odigrao je još jednu odličnu utakmicu, asistirao za drugi gol i pobrao pohvale trenera Marca Rosea.

- Duje je standardno jako dobar, igra na visokom nivou od početka sezone, i jako smo zadovoljni kako se razvija - kazao nam je Rose, i sam svjestan kako će mladog reprezentativca Hrvatske teško na ljeto zadržati u Salzburgu.

- On je iznenađujuće spretan za svoju visinu i građu, još uvijek je jako mlad, a opet, ima dosta iskustva, tako da nije čudo da ga žele mnogi veliki klubovi. U dva zadnja prijelazna roka smo ga uspjeli zadržati, ne znam hoćemo li uspjeti i na ljeto. Volio bih da ostane jer se radi o sjajnom igraču i osobi. Tko zna, ako nastavimo ovako dobro igrati u Europi, možda ga i uspijemo zadržati. U svakom slučaju mu predviđam lijepu budućnost, vjerujem da će uskoro postati standardan i u reprezentaciji Hrvatske, možda već u Rusiji - zaključio je Rose.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vélodrome eruptirao: Leipzig je pao, Salzburg je šokirao Lazio!
Vélodrome eruptirao: Leipzig je pao, Salzburg je šokirao Lazio!

Tko zna, možda se njegova prognoza na koncu i ostvari jer sinoć je u Salzburgu utakmicu u živo gledao Dalićev pomoćnik Ivica Olić. Olić je sigurno bio zadovoljan onim što je vidio, a sudeći po prikazanim igrama u zadnje vrijeme, teško da Dalić neće pozvati na širi popis 21-godišnjeg stopera koji igra u polufinalu Europske lige.

- Teško mi je govoriti o sebi. Treniram maksimalno, radim na sebi, trudim se, i naravno da se nadam pozivu, kao uostalom i svi koji su u širem krugu reprezentativaca. Iza mene je odlična sezona, ljudi u klubu su zadovoljni, nitko nije očekivao da ćemo ovako daleko dogurati u Europi, u prvenstvu imamo osam bodova prednosti, u polufinalu smo kupa i idemo po dvostruku krunu, moju četvrtu uzastopnu. Tko zna, možda na koncu osvojimo i europsku - nada se mladi stoper, presretan načinom na koji se odvila utakmica protiv Lazija.

- Ne znam što bih rekao, nakon minusa od dva gola u Rimu i jednoga kod kuće, ovako preokrenuti rezultat je zaista fenomenalno. Dogovorili smo se u svlačionici da nastavimo igrati kao i u prvom dijelu, pokazali smo karakter nakon primljenoga gola, a malo nas je i sreća pomazila. Iako, čini mi se da smo primili gol iz zaleđa.

Duje je upisao i asistenciju. Istina, nije baš tako planirao, ali...

- Nabacio sam loptu na drugoga napadača, ali je završilo da nije moglo bolje, Hwang se dobro snašao i zabio gol koji je prelomio utakmicu. Golovi su padali kao na traci, svake dvije minute. Nije nam ovo prvi put da se vraćamo iz rezultatskog minusa, zabili smo jako puno golova u zadnjim minutama, kad se činilo da je sve gotovo. Nismo se predavali i to nam se isplatilo.

Finale prije finala: Arsenal ide na Atlético u polufinalu EL...
Finale prije finala: Arsenal ide na Atlético u polufinalu EL...

Atmosfera na stadionu bila je sjajna, netipična za domaće utakmice.

- Kad je stadion rasprodan, atmosfera bude odlična, ali to se rijetko događa. U Europi protiv Dortmunda i Real Sociedada, a nadamo se da će tako biti i u polufinalu. U prvenstvu protiv Rapida, Austrije i Sturma bude 15-ak tisuća ljudi, na ostalim utakmicama znatno manje. Nije do nas, igramo dobro, dajemo sve od sebe, valjda će u završnici sezone biti i bolja posjeta.

Duje je u zimskom prijelaznom roku trebao preseliti u Spartak iz Moskve, no sve je propalo u zadnji čas iako Salzburg više nije u bajnoj financijskoj situaciji. Tvrtka Red Bull povukla se iz vlasničke strukture kluba koji je postao filijala Leipziga, tako da će čelnici morati na ljeto prodavati igrače da bi pokrpali budžet. Zanimljivo, filijala Salzburg je prošla u polufinale El, dok je Leipzig ispao.

- Ne opterećujem se time, ostalo nam je još par utakmica, vidjet ćemo nakon toga što će biti. Naravno da je svima nama koji se bavimo nogometom cilj da se plasiramo u neku bolju ligu, u neki bolji klub, ali ne žurim nigdje. Sve ćemo znati na ljeto...

S obzirom na to da smo razgovor vodili odmah nakon utakmice, na stadionu, upitali smo Duju i koga bi želio izvući u ždrijebu polufinala EL. Izvukao je - Marseille.

- Svi u svlačionici nekako bi najviše voljeli Arsenal. Lijep stadion, veliki klub, jednom u životu ti se pruži takva prilika. Protiv Marseillea smo već igrali, Atlético Madrid je po meni najteži ždrijeb, tako da, ako bih mogao birati, volio bih da to bude Arsenal.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu