Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Canjuga i Mateša bolji od izbornika Bilića i brončanih

None Foto: Krunoslav Petrić 10

Udruga prve nogometne lopte iz Županje je na revijalnoj utakmici ugostila brončanu generaciju “vatrenih” sa SP-a 1998. u Francuskoj

Treću godinu zaredom Udruga je obilježila godišnjicu pojave prve nogometne lopte u Hrvatskoj. Ove godine proslavljaju 110 godina nogometa. U Županju su stigle gotovo sve “brončane” legende, koje su istodobno obilježile i deset godina od osvajanja trećeg mjesta na SP-u. Kao kapetan ih je predvodio Slaven Bilić, a umjesto Ćire, koji je utakmicu propustio zbog snimanja svoje emisije "Ćiroskop", na klupi je sjedio njegov pomoćnik Branko Ivanković.
- Drago mi je što sam tu s dečkima. Dugo se već nismo okupili i odigrali jednu ovakvu utakmicu. Moram primijetiti da su se fizički dosta promijenili - uz smiješak je rekao Robert Prosinečki.
Soldo, Bilić, Prosinečki, Vlaović, Asanović, Ladić, Marić i društvo položili su vijenac poginulim braniteljima iz Županje i obišli novosagrađeni spomenik prvoj nogometnoj lopti, koja je postala suvenir i službeni zaštitni znak HNS-a.
U suparničkoj ekipi Prijatelja udruge zaigrali su, između ostalih, Zlatko Canjuga i Zlatko Mateša. Rezultat? Prijatelji su pobijedili “vatrene” 3-2... Prihod s ove utakmice, koja je napunila stadion drugoligaša Grafičara, namijenjen je Crvenom križu i djeci s posebnim potrebama.

Komentiraj, znaš da želiš!