Obavijesti

Sport

Komentari 10

Cardiff će od osiguranja dobiti novce s kojima su kupili Salu...

Cardiff će od osiguranja dobiti novce s kojima su kupili Salu...
2

Cardiff je već registrirao Salu u Fifi stoga će morati Francuzima isplatiti cjelokupni iznos, ali neće ni oni ostati praznih ruku. Svaki igrač je osiguran i prilikom tragičnih situacija postoji klauzula koja jamči odštetu

VIDEO

Sudbina nesretnog Emiliana Sale i dalje je nepoznata, a policija je u međuvremenu odlučila obustaviti potragu za njim. Argentinac je u ponedjeljak trebao avionom stići u Cardiff koji ga je kupio za 17 milijuna eura, no do tamo nikada nije došao.

Pokretanje videa...

00:55

Iako je to u ovome trenutku nebitno jer se radi o ljudskome životu, mnogima je prošlo kroz glavu što će biti s tih 17 milijuna koje su Velšani obećali isplatiti za napadača, hoće li ih Nantes morati vratiti.

Cardiff je već registrirao Salu u Fifi stoga će morati Francuzima isplatiti cjelokupni iznos, ali neće ni oni ostati praznih ruku. Svaki igrač je osiguran i prilikom ovakvih tragičnih situacija postoji klauzula koja jamči klubu odštetu. Osiguranje bi tako trebalo Velšanima isplatiti cijeli iznos koji su oni platili za argentinskog napadača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Nemojte odustati od njega'

Nastavite tražiti Emiliana Salu, zavapili su nogometaši. Oni traže da se nastavi potraga za avionom u kojemu je bio njihov kolega, a koja je prekinuta u četvrtak.

- Ujedinimo se kako bi se potraga oko nestanka Emiliana Sale nastavila, zbog njega i njegove obitelji. #PrayForSala - poruka je koju su na društvenim mrežama podijelili brojni nogometaši

Gonzalo Higuain je snimio video poruku u kojoj traži da se ne odustaje od potrage za njegovim sunarodnjakom i kolegom. Peticiju su podržali i Blaise Matuidi, Florian Thauvin, Benjamin Mendy, a molbu je uputio i Lionel Messi.

- Sve dok postoje mogućnost i nada, molimo vas da ne prestanete tražiti Emilijana. Obitelji i prijateljima šaljem podršku, budite snažni - napisao je Messi.

Romina Sala, igračeva sestra koja je doputovala u Veliku Britaniju iz Argentine, tvrdi da je njezin brat živ. Osjeća to.

- Duboko u sebi osjećam da je Emiliano živ. Molim vas, nemojte prekinuti potragu. Razumijemo da je komplicirano, ali molim vas, nemojte odustajati. Za nas su oni još uvijek živi - rekla je Romina medijima u Cardiffu, a sličnu poruku je uputio i njezin otac iz Argentine.

- Molim vas samo jedno, nastavite tražiti - rekao je Horacio Sala.

Navijači Cardiffa: Voljet ćemo te zauvijek

Navijači Cardiffa su napravili dirljivi transparent igraču koji je trebao biti najskuplje pojačanje u njihovoj povijesti, ali nikada nije stigao zaigrati u njihovom dresu.

- Nikada nismo vidjeli kako igraš, nismo te vidjeli kako zabijaš, ali Emiliano, voljet ćemo te zauvijek - dirljiva je poruka.

Posljednja poruka: 'Tata, bojim se'

U četvrtak je objavljena i posljednja glasovna poruka koju je Sala poslao prije nesreće, a u kojoj je rekao kako se boji.

- Mrtav sam umoran. Ovdje u Nantesu sam imao toliko stvari za obaviti, nikako da završim sve... Sad sam u avionu koji izgleda kao da će se raspasti. Idem u Cardiff jer sutra krećemo. Poslijepodne imam  prvi trening s novim suigračima, vidjet ćemo kako će biti - rekao je nogometaš zijevajući, a u glasu se primijeti da je uistinu bio umoran.

- Kako ste vi? Sve u redu? Ako vam se ne javim za sat - sat i pol, ne znam hoće li poslati nekoga da me traži... - nastavio je Sala koji je na kraju iznenada dodao:

- Tata, stvarno se bojim.

Sala je bio u avionu koji je poletio iz Nantesa u Cardiff, a koji je u ponedjeljak nestao s radara u Engleskom kanalu, blizu Kanalskih otoka. U avionu je osim napadača bio još samo pilot. Ubrzo nakon polijetanja avion je nestao s radara i više se ništa ne zna o Sali i pilotu koji su bili u avionu. 

Nakon nekoliko dana potrage koja nije dala rezultata, policija i istražitelji su prekinuli svu potragu s objašnjenjem kako je malo vjerojatno da ima preživjelih.

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u