Obavijesti

Sport

Komentari 13

Carrillo: Bilo je puno tehničkih grešaka, ali ja sam jedini krivac

Carrillo: Bilo je puno tehničkih grešaka, ali ja sam jedini krivac
1

Jako loše smo svi skupa izgledali, ne samo što su igrači bili loši, nego sam loš bio i ja. Imali smo nakon Intera plan koji nismo proveli, a ja sam prvi zakazao, kaže Carrillo

VIDEO

Hajduk i Slaven su remizirali 1-1 na Poljudu. Nije to bila jedna od najljepših utakmica, ali eto, Slaven iz Splita odlazi zadovoljniji s osvojenim bodom.

Kako su igrali Jefferson, Kvesić i Terziev?

- Jako loše smo svi skupa izgledali, ne samo što su igrači bili loši, nego sam loš bio i ja. Imali smo nakon Intera plan koji nismo proveli, a ja sam prvi zakazao. Nadao sam se da će rezultat doći sam po sebi, čak ni rezultat sam po sebi i nije toliko važan, koliko sam se nadao napretku u igri, ali se on nije se dogodio, i ja krivnju preuzimam na sebe - 

Zašto se to dogodilo?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Možda zato što sam utakmicu shvatio na drugačiji način. Želio sam da se momčad otvori, da imamo posjed lopte, da razbijemo njihove linije... Nedostajalo nam je preciznosti, mogao sam pripremiti još neku taktičku zamisao... Ali još uvijek vjerujem mojim igračima, kad oni loše igraju, ja sam glavni krivac.

Slaven Belupo vam je uzeo posjed, gdje se izgubila agresivnost?

- Imali smo 53% posjeda lopte, nisu nas izdominirali. Ali situacija da smo igrali bez navijača je bila vrlo loša za nas. No možda je i bolje da ih nije bilo, jer smo bili jako loši. Imamo tjedan dana da se pripremimo za Cibaliju.

Je li pogreška što Ohandza nije igrao od prve minute?

- Nije, nije u tome problem. Zadovoljan sam što je i protiv Intera i danas zabio. Tako je to, nekad netko namjesti, netko zabije, a na koncu svi skupa pobjeđujemo ili gubimo.

Kako pojašnjavate veliki broj tehničkih pogrešaka u igri?

- Možda je do vrućine, možda je teren bio brži... Tehničke nedostatke igračima opraštam, jer radim s profesionalcima.
Danas nije bilo ni intenziteta, ni koncentracije, pucali ste po linijama...

Kada možemo očekivati napredak da se krećete po terenu kao momčad?

- Nadam se već u narednoj utakmici protiv Cibalije. Nismo dobro igrali danas... Prvi put smo igrali s Terzievom i Ćosićem u paru, koji se tek uigravaju. Nadao sam se da će im pomoći Jefferson, a na koncu su sve njihove prilike došle iz naših pogrešaka.

Kako ste namjeravali kreirati igru s momčadi u kojoj je malo kreatora u veznom redu?

- Očekivao sam da krila daju doprinos prema naprijed, da i ostali iz obrane daju doprinos. U nekoliko navrata se to i dogodilo, u nekoliko nije, a nekad kad bi se i dogodilo, ne bi imali precizno dodavanje.

Planirate li u dogovoru sa sportskim direktorom narednu sezonu, jer je činjenica da vam uglavnom igraju igrači na posudbi?

- Hvala klubu što mi nije radio probleme oko toga tko je na posudbi, a tko nije, tko igra a tko ne. Sve moje odluke donosim sam, i to za dobrobit momčadi. Kod mene uvijek igraju najbolji...

Jeste uvjereni da i dalje idete u dobrom smjeru? Sporije od očekivanja, ali...

- Ja i dalje vjerujem u sebe i svoje igrače. Ostvarili smo danas jedan bod, ali cilj ostaje isti, i ja se iskreno nadam da će to na koncu biti dobro. Danas se progres nije vidio, svi znamo da za to nekad treba više, nekad manje vremena, ali ja i dalje vjerujem da smo naučili dosta iz dosadašnjih utakmica i da idemo u dobrom smjeru.

Željko Kopić je bio zadovoljan. Njegova momčad zaslužila je ovaj bod.

- Nedostajalo nam je odlučnosti u prvom dijelu za nešto više, Hajduk je u drugom dijelu digao tempo, ali mislim da smo na koncu zaslužili ovaj bod. Mogu samo izraziti žaljenje što nije bilo gledatelja, jer bez gledatelja nema sportskog doživljaja, pogotovo ne ovdje na Poljudu.

Imali ste puno veći posjed lopte od Hajduka?

- Mi smo u HNL-u 3. po broju točnih pasova i posjedu lopte. Ali cijelo proljeće ne realiziramo izrazite situacije, a protivnik sve što nam šutne uđe u gol. Ja od svoje ideje igre neću odstupiti, igrat ćemo koliko nam protivnik dozvoli na bilo kojem stadionu u Hrvatskoj.

Hoćete li jednoga dana biti trener Hajduka?

- Malo mi je to već kao 'podgrijana juha', stalno me se stavlja u taj kontekst. Hajduk ima trenera, ima ljude koji vode klub najbolje kako znaju, s puno dobrih namjera i entuzijazma, i to je ono što je važno. Previše se puta ta priča potezala da bih se o tome opet očitovao. Puno poštovanje i respekt prema Hajduku.

Nikola Vlašić igrao je stotu utakmicu u dresu Hajduka.

- U prvom dijelu nismo dobro zatvarali protivničke vezne igrače, dogovorili smo se da ćemo to popraviti u drugom dijelu i da ćemo ih dodatno pritisnuti. To nam je i uspjelo, zabili smo i gol, i dogovorili se da moramo izdržati narednih desetak minuta. No nažalost, zbog glupog prekršaja u kaznenom prostoru opravdano je dosuđen penal iz koga je Slaven izjednačio. Znali smo da će biti teško, ali nema opravdanja, 'iks' na Poljudu za nas protiv nikoga nije dobar.

Je li vam ovaj remi pokvario proslavu 100. jubilarnog nastupa?

- Volio bih da mi je ovo bio bilo koji nastup, samo da smo pobijedili....

Franck Ohandza bio je strijelac jedinog gola za Hajduk.

- Sretan sam zbog drugoga gola u dvije utakmice, ali nisam sretan rezultatom. Ni ja, niti bilo tko u svlačionici, svjesni smo da smo izgubili dva boda. Bilo je teško igrati bez navijača, koji su naš 12. igrač, no isto nas čeka i protiv Cibalije. Ne znam zašto loše izgledamo, mi dajemo sve od sebe, ali ne ide...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu