Obavijesti

Sport

Komentari 35

Hajdukov potez za stabilnost: Produžili su Carrillo i Branco

Hajdukov potez za stabilnost: Produžili su Carrillo i Branco
1

Prošlih se mjeseci raspravljalo oko njihovog ostanka, no splitski Hajduk i u iduću sezonu ulazi s istom strukom. Joan Carrillo i Mario Branco ostaju u Hajduku i sljedeće sezone...

VIDEO

Hajduk je produžio ugovore sa sportskim direktorom Mariom Brancom i trenerom Joanom Carrillom na još jednu sezonu, a predsjednik Ivan Kos objasnio je kako je time klub dobio na stabilnosti i kontinuitetu rada. 

- Prošla godina bila je na početku malo turbulentna, ova neće biti takva i očekujem da nam ovi potpisi ugovora donesu više stabilnosti i napretka – kazao je Ivan Kos.

Sportski direktor Mario Branco prisjetio se kako je sve skupa izgledalo prije godinu dana. 

- Prije godinu dana bili smo u Bijelom salonu, i da ste se tada kladili koliko ću dugo ostati, vjerojatno bi se kladili na mjesec, dva, tri, da sigurno neću biti danas ovdje. Ali tu sam, i ostajem još godinu dana. Hvala predsjedniku na povjerenju, hvala Joanu na povjerenju da možemo raditi skupa. Upoznali ste me i vi, i navijači, sada sam u boljoj poziciji da klub napravim još kompetitivnijim, da nam očekivanja budu malo viša. Limiti i teškoće su još uvijek ovdje, ali radimo na stabilnosti kluba. Isti predsjednik, isti sportski direktor, isti trener, sve to donosi stabilnost. Nisam ni utopista ni idealista, znam da vrijeme kupujem rezultatom. Želimo se boriti do kraja, ili do kad to bude moguće u svakom natjecanju. Lani smo u EL ostali na zadnjem kaznenom udarcu, ove godine ga želimo zabiti. Želimo proći u kupu do kraja, želimo i u ligi biti kompetitivni do kraja. Sve u svemu, hvala predsjedniku, sve dok sjedim ovdje, to je zbog njega. Potpisujem na godinu dana, i ako nekome ne budem odgovarao, otići ću sutra, bez ikakvih pitanja i financijskih potraživanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sretan je bio i trener Joan Carrillo. 

- Ovo je za mene veliki dan, ovdje su ljudi koji su vjerovali u moj rad, i želim im zahvaliti što su mi u svakom momentu dali povjerenje i otvorene ruke, te da su stali iza mene kao trenera i mene kao osobe. Za mene je to jako važno, sretan sam i želim im zahvaliti jer je u ovom poslu povjerenje najvažnije. Hvala i mojim igračima, oni su jednako zaslužni za ovo, napravili su sjajan posao, adaptirali su se u svim situacijama. Ne želim govoriti o prošlosti, imamo još jednu važnu utakmicu, trebamo raditi dalje da bi momčad bila kompetitivnija i snažnija, na radost naših navijača.

Što je bio ključni trenutak, što je presudilo da ostanete u istom sastavu?

Ivan Kos:  

- Stabilnost i kontinuitet je ono na čemu radimo, od prvoga dana smo dobili prave ljude s kojima gradimo priču, korak po korak.

Mario Branco: 

- Predsjednik ostaje, trener ostaje, logično je da i ja ostanem. Lani nisam poznavao klub, trebalo mi je vremena da se adaptiram. Vidio sam da možemo i bolje.

Joan Carrillo: 

- Presudio je osjećaj, znam da je pitanje vremena kad ćemo napraviti još bolji posao, i to mi je davalo samopouzdanje. Sve što su mi prezentirali, počevši od predsjednika, do sportskog direktora, a to je pažnja i povjerenje uvjerilo me da mi je mjesto ovdje.

Je li ugovor višegodišnji i koji su ciljevi?

Ivan Kos: 

- Ugovori su jednogodišnji, ali ne zato što nemamo povjerenja, nego zato što je sigurnost i stabilnost kluba najvažnija. Gradimo priču korak po korak. Što se tiče ciljeva, moramo svake godine graditi stabilnu priču, ići korak po korak prema naprijed. Napravili smo dobar posao, moglo je biti i bolje, tražimo iskorak i u narednoj sezoni.

Koji bi trenutak bio ključan da se odlučite potpisati na četiri godine?

Mario Branco: 

- Možete se pitati i zašto bi me Hajduk zadržao četiri godine. Ja sam ovdje stranac, profesionalac, fer je za obje strane da imamo opciju i da se dogovaramo iz godine u godinu. DNA ovoga kluba je da tražimo rezultat. Ne bojim se pritiska, da se bojim, izabrao bih drugi posao.

Joan Carrillo: 

- Znamo koja su pravila igre, imam povjerenje u ono što radim, sretan sam što sam u klubu i gradu i mislim da nema zapreke da duže ostanem, ali u svijetu nogometa su ključni rezultati.

Što je s ugovorima igrača koji su na posudbama?

Mario Branco: 

- Imamo još vremena za odluku, imamo još jednu važnu utakmicu, želimo osvojiti 69 bodova, i ne želim odgovoriti na to pitanje sada, ali ćete znati brzo. Mi znamo što želimo, vidjet ćemo možemo li to i ostvariti. 

Na koji dio odrađenog posla ste najponosniji?

Mario Branco: 

- Ovo nije individualan posao, sve što radimo, radimo zajedno. Imali smo dobrih stvari, ali i pogrešaka, i više sam usmjeren na ispravljanje pogrešaka, nego na ono što smo dobro napravili.

Gdje se vidite za godinu dana?

Mario Branco: 

- Očekujem da ćemo biti ovdje, u istom sastavu, jer bi to bio dobar znak da ćemo biti dobri i da ćemo napraviti rezultat.

Je li razdvojenost od obitelji utjecalo na otezanje s odlukom?

Mario Branco: 

- Razdvojenost od obitelji je veliki minus ovoga moga posla, neću lagati, to je bila velika prepreka, ali to mi daje i prednost, jer se mogu kompletno posvetiti poslu.

Kritiziraju vas da imate puno stranaca u momčadi. Što možete reći o tome?

Mario Branco: 

- Doveli smo ih puno, i ponosan sam na ono što sam napravio. Hrvatska je malo tržište, ne možemo potpisivati igrače iz par klubova, a nekad ni kvaliteta nije ono što traže Hajdukovi standardi. Ja ne dovodim strance jer sam ja stranac. Ako vi tražite fer tretman kad idete vani, bilo bi logično da na isti način tretirate strance i ovdje. Svi bi morali biti jednaki, a odlučuje jedino kvaliteta.

Vaš pomoćnik Saša Bjelanović najavio je da je sazrelo vrijeme da Nikola Vlašić ode iz kluba. Namjerno ste pustili tu izjavu, ili ne?

- Saša je poznat u Italiji, vjerujem da je govorio o Vlašiću kao i o mnogim drugim stvarima, da je kazao kako je Vlašić u najboljoj formi. On je cilj mnogih klubova, ali da pitate našega trenera, on bi rekao da ga ostavimo, kako i Futacsa i Ercega... Ranije smo morali prodavati da bi klub živio, sada prodajemo da unaprijedimo momčad. Moram biti kreativan, moram donositi i nepopularne odluke. Nije moj stil pričati imamo li ponuda za nekoga igrača ili ne, sve ćete saznati na vrijeme. 

Koja je poruka navijačima, hoće li Hajduk osvojiti trofej naredne sezone?

Ivan Kos: 

- Svi bi voljeli imati odgovore na ta pitanja, bili oni pozitivni ili negativni, ali mora proći vrijeme do tih odgovora. Na isto pitanje lani sam odgorio jednako, moramo sve napraviti da ostvarimo cilj. Ova uprava, ili netko drugi. Ono što ja želim, je da, tko god bude sjedio ovdje, da mu bude jednostavnije doći do cilja. Mogu reći samo da ćemo mi učiniti sve.

Što očekujete od utakmice sa Slaven Belupom?

Ivan Kos: 

- Želimo pobijediti u svakoj utakmici, jer želimo stvarati pobjednički mentalitet. Moji ciljevi nisu pobjede u nekoj utakmici, ja gledam dugoročno, ali uvijek želimo izaći na teren sa željom da pobijedimo. 

Joan Carrillo: 

- Ne postoji utakmica u kojoj igra Hajduk, a da ne želi pobijediti. Grb na dresu to zahtjeva od nas. Pripremamo se i za gostovanje u Koprivnici s istim ciljem, ne želim najavljivati ništa zbog onih koji nam nedostaju, poput Nižića, Vlašića i Tudora, te ozlijeđenih Savvasa i Terzieva. Tri reprezentativca su potvrda da radimo dobar posao, i ne želimo što ih nema, idemo na pobjedu.

Je li Hajduk u boljoj situaciji s budžetom za pojačanja nego je bio prošle godine?

Ivan Kos: 

- Da, u boljoj smo situaciji nego lani.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova