Obavijesti

Sport

Komentari 20

Šibenčani: Carrillov Hajduk nas baš ničim nije impresionirao...

Šibenčani: Carrillov Hajduk nas baš  ničim nije impresionirao...
1

Hajduk nas nije nešto impresionirao. Lijepo je bilo igrati pred ovolike publike, nekim momcima je ovo prvi put. Lijepo se prisjetiti nekih ranijih derbija, rekao je igrač Šibenika Mehmed Alispahić

VIDEO

Poslije tijesne pobjede Hajduka kod Šibenika (1-0) na Šubićevcu trener 'bilih' Joan Carrillo istaknuo je važnost Kupa za Hajduk.

- Za nas je ovo bila jako teška utakmica, čestitam momčadi Šibenika na borbi i našim navijačima koji su nas ovdje pratili. Kup je jako važan za nas, morali smo pobijediti, ali nisam zadovoljan igrom i načinom na koji se utakmica odvijala, a došla nam je nakon Dinama, a prije Slaven Belupa, dvije utakmice koje su nam jako važne. Stvorili smo par šansi, nismo zabili, a nakon gola smo stali. Trebali smo nastaviti u istom ritmu, to je naša najveća pogreška. Možda smo bili umorni, i to je rezultiralo ovim što ste vidjeli.

Jesu li vas zadovoljili Fomitschow i Šehić?

- Andre je zabio gol, Šeha je izborio crveni karton... Nije bilo lako, dali su sve od sebe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Što je s Nižićem?

- To je loša vijest, dobio je udarac, ali on je jak momak. Vidjet ćemo sutra, moramo misliti i na Belupo, on je naš kapetan.

Jeste li očekivali da ćete ranije riješiti pitanje pobjednika?

- Dobro smo počeli, stvorili smo nekoliko šansi, Šehić, Barry, Almeida su ih promašili. Kasnije smo iskomplicirali sami sebi situaciju, morali smo pokazati više odlučnosti. Šibenik se dobro branio, jedna pogreška nas je mogla koštati gola, ali dobro smo se branili. Morali smo ranije zabiti još jedan gol.

Trener domaćih Borimir Perković u drugom je poluvremenu zaradio isključenje. Evo što je rekao:

Čime ste zadovoljni, a čime ne?

- Nezadovoljan sam rezultatom i isključenjem, igrom sam zadovoljan. Tehnički, taktički, trkački smo bili na visokom nivou, parirali smo Hajduku iako smo igrali 60 minuta s igračem manje.

Što bi se dogodilo da vam nije isključen igrač?

- Malo je nedostajalo da uđemo u 100 postotnu šansu, stvorili bi mi neke šanse i zabili gol Hajduku. Dobro smo se pripremili, Hajduk je ozbiljno ušao u utakmicu, ali im mi nismo dozvolili da se razmašu, kako inače to rade protiv lošijih momčadi.

Je li vas kriterij hendikepirao da igrate čvršće?

- Mislim da ih je to još više motiviralo.

I vi isključeni, zbog čega?

- Reagirao sam na jednu situaciju, bio sam blizu kao i pomoćni sudac, ja sam vidio aut, ne i prekršaj, on je svirao prekršaj i žuti karton za mog igrača.

Mehmed Alispahić iz redova domaćih govorio je o prigovorima sucu Franu Joviću.

- Na neke odluke smo protestirali, svi su vidjeli zašto, ja ne bih pametovao previše jer nisam vidio snimku. Da smo ostali kompletni, imali bi što za reći u nastavku.

Publika?

- Vidjeli su i oni da smo dali zadnji atom snage, šteta što smo ostali s igračem manje, imali smo osjećaj da smo mogli nešto napraviti. Hajduk nas nije nešto impresionirao. Lijepo je bilo igrati pred ovolike publike, nekim momcima je ovo prvi put. Lijepo se prisjetiti nekih ranijih derbija.

Dogodio se i sukob pred kraj utakmice.

- Nije lijepo da se to događa, ali izgleda kad je derbi u pitanju to je mogućnost. Žalosno je da se to događa, trebalo bi biti važno ono na terenu, da igrači budu glavni akteri.

Koliko vas je potrošilo za Solin?

- Svi smo dali sve od sebe, potrošeni jesmo, to nam je jako važno da pobijedimo i dignemo se. Teška nas utakmica očekuje i dat ćemo sve od sebe da pokušam pobijediti.

Luka Fuštin iz redova Šibenika rekao je sljedeće:

- Mi smo znali da nemamo što izgubiti, znali smo što je i tko je Hajduk, ali smo ipak ušli u utakmicu sa željom da nešto napravimo. Na žalost, crveni karton je riješio utakmicu, kasnije su padali žuti kao na traci, ali mi smo se držali unatoč igraču manje. Malo je bilo vatre, ali to je tako, rivalitet, derbi, bez obzira što smo mi u Drugoj ligi.

Danas je gol Hajduka čuvao Karlo Letica umjesto Dantea Stipice.

- Drago mi je što sam sačuvati mrežu, istina nisam ni imao previše posla, ali sam se trudio ostati koncentriran do kraja. Bila je borbena utakmica, u odličnoj atmosferi, Šibenčani su nam pružili snažan otpor i žao mi je što su ispali, ali naravno, drago mi je što smo mi prošli dalje.

Edin Šehić bio je prvotimac 'bilih'.

- Očekivali smo ovako agresivan Šibenik, pa smo se prije utakmice dogovorili da uzvratimo jednako žestoko. Izborio sam taj prekršaj za crveni karton, bio je ružan prekršaj, ali mogao je to i bilo tko drugi, važno je jedino da smo prošli dalje. Možda smo trebali s igračem više dati još koji gol i zatvoriti utakmicu, ali kad se ima u vidu da smo u Šibenik došli tek nekoliko dana nakon derbija s Dinamom, moramo biti zadovoljni odrađenim poslom, zaboraviti ovu utakmicu i fokusirati se na Koprivnicu.

Možete li otići do kraja u Kupu?

- Naravno, to nam je i cilj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener