Obavijesti

Sport

Komentari 11

Cibona šokirala Zadar! Žorić imao 30 koševa i 14 skokova

Cibona šokirala Zadar! Žorić imao 30 koševa i 14 skokova
12

Zabok je bio na korak do senzacije protiv Cedevite, minutu i pol prije kraja bio je na pola koša zaostatka. Cibona je u drugom polufinalu dobila Zadar, Luka Žorić je zabio 30 koševa uz 14 skokova

VIDEO

U finalu Kupa Krešimira Ćosića igrat će branitelj naslova Cedevita i Cibona.

Cedevita je u prvom polufinalu u Zadru teže od očekivanog svladala Zabok 66-59 (12-17, 18-9, 18-17, 18-16), dok je Cibona iznenadila domaćina 73-61 (18-16, 22-14, 16-13, 17-18) na krilima senzacionalnog Luke Žorića koji je zabio 30 koševa uz 14 skokova za prvi finale Kupa nakon čak pet godina.

Dvoboj Zadra i Cibone protekao je u stalnom vodstvu zagrebačkog sastava. Domaćini su se nekoliko puta uspijevali vraćati iz dvoznamenkastog zaostatka, ali ipak nisu uspjeli ostvariti preokret. Cibona je na krilima sjajnog Luke Žorića povela 18-6, no Zadar se serijom 10-0 uspio vratiti u igru već do kraja prve četvrtine. nakon što se početkom drugog dijela igralo ravnopravno, Cibona se u samoj završnici tricama Karla Uljarevića i Domagoja Bošnjaka odvojila na vodstvo 40-30 na poluvremenu.

KK Zagreb - KK Cedevita

Početkom nastavka Cibona je vodila i s 14 razlike, ali Zadar se niti tada nije predavao te se zahvaljujući velikoj seriji Šime Špralje uspio primaknuti na 61-57 četiri i pol minute prije kraja. No, potom je Špralja napravio peti prekršaj, a Cibona je odgovorila serijom 12-0 u kojoj su ključne bile dvije trice mladog Uljarevića.

Osim Žorića, sjajan je u redovima Cibone bio Karlo Uljarević s 14 koševa.

Kod Zadra je najučinkovitiji bio novi igrač Steven Gray s 15 poena. Posljednji put Cibona i Cedevita posljednji su put u finalu igrali 2013. u KC "Dražen Petrović", a Cibona je slavila sa 77-76. Finale će se igrati u subotu od 18 sati.

KK Zagreb - KK Cedevita

Zabok bio na korak do senzacije

Četverostruki uzastopni pobjednik Kupa Cedevita plasirala se u sedmi uzastopni finale u dramatičnoj završnici protiv daleko slabije, ali inspiriranog suparnika. 

Zabok se minutu i pol prije kraja primaknuo samo na jedan poen razlike (59-58), a nakon što je Karlo Žganec pogodio oba slobodna bacanja za 61-58 u sljedećem napadu Zaboka Lovro Buljević imao je 40-ak sekundi prije isteka vremena otvoreni šut za tricu.

No, nije bio precizan dok je potom Will Cherry pogodio tricu za Cedevitu kojom je velikog favorita ipak doveo do pobjede. Inače, Zabok je iskoristio opušteni ulazak Cedevite u utakmicu i stekao prednost u prvih 10 minuta. Nakon što se Cedevita stabilizirala, nekoliko je puta uspijevala ostvariti i prednost od 10 razlike (41-31, 46-36, 53-43), no Zabočani su se odbijali predati.

Filip Krušlin sa 19 i Will Cherry sa 13 koševa bili su najefikasniji kod Cedevite, dok su Zabok predvodili Petar Marić sa 17 ubačaja i igrač Cedevite na posudbi u Zaboku Lovro Buljević sa 14 poena i osam skokova.

KK Zagreb - KK Cedevita
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka