Obavijesti

Sport

Komentari 20

Tko će nas primiti: Što će biti s Cedevitasicama u novoj sezoni

Tko će nas primiti: Što će biti s Cedevitasicama u novoj sezoni
25

Na sastanku u Ljubljani objavljena je suradnja između Cedevite i Petrol Olimpije. Hrvatski i Slovenski klub postat će jedan klub sa sjedištem u Stožicama, a neizvjesna je sudbina Cedevitasica...

VIDEO

Sve ovo radimo jer volimo košarku. Stvaramo. Pratit ćete jednu pionirsku, novu, avangardnu djelatnost. Po prvi puta u Europi dva profesionalna kluba spajaju se preko granice. To nitko u Europi nije napravio. Neizmjerno sam ponosan i uzbuđen, rekao je čelni čovjek hrvatskog doprvaka Cedevite Emil Tedeschi nedavno na povijesnom sastanku u Ljubljani.

Naime, KK Cedevita i slovenska Olimpija na putu su da postanu jedan klub, ali pred njima je još hrpa birokracije i razgovora sa Savezima u Hrvatskoj i Sloveniji.

Pokretanje videa...

Cedevitasice na treningu 01:16

Zašto je Cedevita odlučila napustiti Zagreb? Na stranu ovi avangardni motivi, činjenica je da 'vitamini' unatoč sjajnim rezultatima, prije svega u domaćem prvenstvu, nisu prodrli u srca navijača. Nazivalo ih se plastičnima i umjetnima... Ipak, kroz godine postojanja Cedevita je ipak postala prepoznatljiva po nečemu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Koja vam je prva asocijacija na Cedevitine domaće utakmice? Pa, dakako, navijačice! Popularne Cedevitasice su srasle s klubom, a djevojke su atraktivnim plesnim izvedbama, ali i izgledom mamile uzdahe na tribinama.

Pogledajte fotogaleriju:

Zagreb: KK Cedevita i KK Zadar u 13. kolu ABA lige Zagreb: KK Cedevita i KK Zadar u 13. kolu ABA lige Zagreb: KK Cedevita i KK Zadar u 13. kolu ABA lige
11
| Foto: Facebook, Marko Prpic/PIXSELL

Odgovor na pitanje što će sada biti s njima ako se sjedište kluba preseli u Ljubljanu potražili smo u drugom paviljonu zagrebačkog Velesajma gdje Cedevita ima veliki kompleks dvorana kakvog se ne bi posramili ni najveći europski klubovi. Vrijedne djevojke treniraju i u tim zagušljivim uvjetima, iako smo već dobrano zagazili u šesti mjesec, a vrućine su nesnosne.

Uz klub od samih početaka

- Idemo cure, presvucite se, zagrijte se i ajmo' trenirati - kazala je voditeljica Cedevitasica Jelena Peles (29) koja je uz klub od samih početaka, prvo kao plesačica, potom je dogurala do statusa kapetanice, a danas je 'šefica'.

Čak 12 godina cure su neizostavan dio utakmica zagrebačkog kluba, a zbog spomenutog spajanja klubova postoji mogućnost da Cedevitasice odu u ropotarnicu povijesti.

- Još ni same ne znamo što će biti. Pred klubovima je puno administrativnog posla, to spajanje mora proći brojne skupštine, ali da... Postoji mogućnost gašenja naše navijačke skupine - kazala nam je voditeljica Jelena.

U Olimpiji su godinama parketima vladale superatraktivne Zmajčice koji su se povukle, a danas slovenske navijače uveseljavaju Green Ladies.

Postoji li mogućnost spajanja Cedevitasica i dama u zelenom, kao u slučaju košarkaških klubova?

- Teško. Mi ovdje treniramo barem tri puta tjedno po dva sata. Ne znam kako bi se uigrale s njima ako bi bile odvojene, ipak sve imamo različite plesne podloge. Realnija je mogućnost da mi dolazimo u Ljubljanu navijati na nekim jačim utakmicama, a možda i ovdje na utakmicama Cedevita Juniora u domaćem prvenstvu - objasnila je ljupka voditeljica Jelena.

Jeste li najbolje navijačice na regionalnoj sceni?

- Teško mi je reći, ali definitivno smo najvjernije. Mi smo srasle s klubom, dok ostali klubovi za svoje utakmice unajmljuju pripadnice lokalnih plesnih klubova. To rade Zvezda, Olimpija... Bile su tu Cibonete, ali nema ih već nekoliko godina.

Ima i među navijačkim skupinama transfera...

- Iz splitskih Spalatina došle su nam dvije cure, imamo i djevojku iz Pule... Sve smo studentice, a većina cura je iz Zagreba - priča nam Jelena.

Kako se financirate?

- Ovo je studentski posao pa sve radimo na studentski ugovor. Nešto prihoda skupimo i po gažama diljem Hrvatske. Plešemo na velikim događajima, sportskim natjecanjima. Evo baš za vikend idemo u Lipik na Fibin 3 na 3 turnir.

- S Cedevitom smo bile u Srbiji, Italiji, Francuskoj, Grčkoj i Španjolskoj. U Moskvi smo 2013. izabrane u Top 4 europska cheer tima.

Jelena je nekoliko godina bila kapetanica, a sada je red došao na mlađe cure. Nina Draženović je kapetanica zadnje dvije godine. 

- Kapetanica se izabire kao i u drugim sportskim kolektivima. Bitna je vještina, ali još su važnije liderske sposobnosti.

Koliko se često mijenja roster plesačica?

- Trenutno nas je 12. Svake godine krajem osmog mjeseca imamo audiciju gdje nam cure pokažu što znaju. Mijenja se roster kao i u košarci. Dolaze nove, neke odu iz Hrvatske, to je danas trend - kroz smijeh će Jelena pa nešto ozbiljnije dodaje:

- Odmah vidim tko je za ovo, a tko nije. Već nakon mjesec dana situacija se raščisti, a ostaju one najbolje. Bitno je da su cure punoljetne jer su točke atraktivne, a gornja granica je do 27,28 godina.

Koja je razlika između američkog cheerleadinga 'iz filmova' i ovog vašeg?

- U američkim filmovima gledamo školske i colleague cheerleadersice, a nama su uzor ipak NBA cheerleadersice pa njegujemo taj profesionalni cheeer, a ne natjecateljski.

Je li bilo gafova?

- Bilo je padova preko lopti, padova na glavu prilikom 'stuntova'... Često se uz naše zanimanje veže stereotip da smo glupe, a kad se dogodi takav neki gaf nama je to upravo zbog tog razloga - simpatično. Uh, bilo je tu svega. Cure su znale doći na probu prije utakmice u Dom sportova, a mi igramo utakmicu u Ciboni - rekla je Jelena kroz smijeh pa dodala da one najbolje anegdote ipak nisu vezane za parket, ali nisu ni za javnost.

I dok smo uživali u razgovoru ugodnom djevojke su svoj naporni trening privele kraju.

Cure, tko vam je najzgodniji igrač Cedevite?

- Pa... Banić? On je nedavno došao. Zgodan je i Amerikanac Cobbs - kazale su nam prekrasne cure kroz smijeh.

Bodre li vas nekad igrači Cedevite?

- Prate nas, cijene to što radimo, ali svatko radi svoj posao. Uvažavamo se na profesionalnoj razini - rekla je voditeljica Jelena pa dodala:

- Moram reći da je Amerikanac Jacob Pullen htio zaprositi našu Luce - priznala je voditeljica, a cure su prasnule u smijeh.

Atmosfera među djevojkama je zbilja obiteljska, često izlaze i druže se i izvan treninga. Teško će im pasti ako ih ugase. Kroz sve ove godine Cedevita je postala važan dio njihovih života...

Postava Cedevitasica

  • Nina Draženović (kapetanica)
  • Ingrid Samardžija
  • Natalija Cvjetković
  • Ivana Lekić
  • Petra Vidaković
  • Noelle Benčić
  • Lucija Serdar
  • Paula Šuman
  • Laura Bilandžić
  • Danijela Bilandžić
  • Maša Serdarević
  • Ivana Martinec
  • Jelena Peles (voditeljica)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!
ULJEZ NA UTRCI

E, ova slika otišla je u svijet: Pokazao stražnjicu usred prijenosa relija u Hrvatskoj!

Dok je Andreas Mikkelsen 'pičio' hrvatskim cestama, jedan navijač je pokazao stražnjicu u kameru. Neke je nasmijao, nekima je to bilo degutantno, ali kako god, on se uspio pojaviti u domovima diljem svijeta