Obavijesti

Sport

Komentari 28

Čeka se odluka: Dinamo Bjelici ponudio novi ugovor do 2021.

Čeka se odluka: Dinamo Bjelici ponudio novi ugovor do 2021.
1

Nenad Bjelica u svibnju prošle godine potpisao je dvogodišnji ugovor s Dinamom. Osvojio je prvenstvo, igra finale Kupa, a Dinamo je nakon pola stoljeća igrao europsko proljeće

VIDEO

Navijači Dinama do početka idućeg tjedna trebali bi znati hoće li Nenad Bjelica ostati na klupi Dinama. On ima važeći ugovor na još godinu dana, ali naravno da su u Dinamu nakon sjajne sezone svom treneru ponudili novi, poboljšani ugovor.

Kako doznajemo, Dinamo Bjelici nudi dvogodišnji ugovor, dakle do kraja sezone 2021., a Bjelica će odluku donijeti u naredna dva, tri dana. Vjerojatno će se malo posavjetovati i sa obitelji i onda reći ostaje li u Maksimiru. Pregovori su vođeni ovaj tjedan, a trener Dinama je posljednjih dana bio bliži odluci da ostane.

Nenad Bjelica u Dinamo je stigao u svibnju prošle godine. U svojoj prvoj sezoni na Maksimiru s Dinamom je osvojio prvenstvo, nakon gotovo pola stoljeća klub je igrao europsko proljeće, a do kraja sezone preostala mu je borba za osvajanje Hrvatskog kupa kojim bi kompletirao dvostruku krunu.

Nakon pobjede protiv Osijeka u polufinalu Kupa, Bjelica je potvrdio da će uskoro donijeti odluku o nastavku svoje karijere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Strpite se do Lokomotive. Prioritet i fokus svih nas je bilo osvojiti titulu prvaka i ući u finale Kupa. To smo riješili, pa sada imamo malo više prilike razgovarati o budućnosti - rekao je.

Jedan od glavnih uvjeta po dolasku u Maksimir bio mu je vlastiti izbor igrača. Doveo je nekoliko jakih pojačanja kojima je vjerovao i s kojima je ranije surađivao, složio momčad koja je na svakoj poziciji imala barem dvije jake opcije i usporedno s različitim igračima igrao na dvije fronte - jednom u HNL-u, drugom u Europi. To se pokazalo punim pogotkom.

Bjelica prije dolaska u Dinamo

Trenersku karijeru započeo je 2007. još kao igrač u Kärntenu. Potom je vodio Lustenau i Wolfsberg s kojim je ušao u prvu austrijsku ligu. Hrvatska nogometna javnost dobro ga je upamtila nakon što je s bečkom Austrijom srušio Dinamo na zadnjoj stepenici kvalifikacija za Ligu prvaka 2013. godine.

Poslije austrijske avanture preuzima talijanskog drugoligaša Speziju gdje se zadržao od lipnja 2014. do studenoga 2015. Od 2016. pa sve do nedavno bio je na klupi poljskog Lecha iz Poznanja s kojim je osvojio treće mjesto prethodne sezone. U prošlogodišnje doigravanje za prvaka Lech je ušao kao lider, no serijom slabih rezultata Bjelica je dobio otkaz.

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu