Obavijesti

Sport

Komentari 55

Čelnici Hajduka: Mi smo svoje domoljublje dokazali u ratu...

Čelnici Hajduka: Mi smo svoje domoljublje dokazali u ratu...
1

Sva tri čelna čovjeka Hajduka su dokazali svoje domoljublje kada je najviše trebalo, stali su u obranu Hrvatske od velikosrpske agresije, no taj dio svoje prošlosti ostavili su nakon rata iza sebe, vratili su se svojim poslovima

VIDEO

Ne stišavaju se tenzije na relaciji HNS - Hajduk, a u bitku priopćenjima oko toga treba li, na koncu i hoće li reprezentacija ugostiti Mađare na Poljudu ili neće, uključili su se i Naš Hajduk, i Torcida, pa i neke udruge dragovoljaca Domovinskog rata. Sve skupa otišlo je predaleko, u nekim dijelovima poprimilo i neprihvatljive razmjere, jer su neki otišli i toliko daleko da su doveli u pitanje domoljublje čelnih ljudi Hajduka!?  

A činjenice, koje je lako provjeriti u registru hrvatskih branitelja, jasno potvrđuju kako je predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Benjamin Perasović hrvatski branitelj, kako je predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić također hrvatski branitelj, štoviše i dragovoljac Domovinskog rata, baš kao što braniteljski status ima i dopredsjednik Lukša Jakobušić, koji je s nepunih 19 godina sudjelovao i u Oluji.

'Ne sjećamo se braniteljskih priopćenja u zadnjih 20 godina'
'Ne sjećamo se braniteljskih priopćenja u zadnjih 20 godina'

Dakle sva tri čelna čovjeka Hajduka su dokazali svoje domoljublje kada je to najviše trebalo, stali su u obranu Hrvatske od velikosrpske agresije, no taj dio svoje prošlosti ostavili su nakon rata iza sebe, nisu tražili privilegije, nego su se vratili svojim poslovima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I tko danas ima pravo propitivati domoljublje njih trojice, na koncu i domoljublje navijača Hajduka, koji su također stali na branik Domovine, a i kasnije, u miru, sudjelovali u brojnim drugim akcijama, pomagali gladnima, opožarenima, poplavljenima...? Tko ima pravo lijepiti im ''mrzitelja hrvatske reprezentacije'', lijepiti im etikete ''neprijatelja'', ''orjunaša''... i to prvenstveno zbog toga što se bore za poštenije odnose u hrvatskom nogometu. Ili, kako su to naveli u priopćenju:

- Nismo mi protiv, mi smo za. Za čisti nogomet, za Hrvatsku koja neće biti odraz močvare koju ste svojom šutnjom omogućili.

Branitelji i 4. gardijska brigada: Zahtijevamo Hrvatsku u Splitu!
Branitelji i 4. gardijska brigada: Zahtijevamo Hrvatsku u Splitu!

Ovo nije prvi, vjerojatno ni zadnji put da se na Brbića ide đonom, a prisjetimo se što je na slične etikete predsjednik Hajduka odgovorio u svom prvom mandatu, u listopadu 2015. godine, u ekskluzivnom intervjuu za ''24 sata''.

- Da nije smiješno, bilo bi žalosno. Orjunaš je nekakva fantomska organizacija jugoslavenskih nacionalista s početka 19. stoljeća, ma što to značilo. Bilo ih je svega nekoliko po Splitu, i to je odavno završena i zaboravljena priča, a oni koji to danas spominju, očito ne znaju što to uopće znači. Niti je ikad postojala nekakva 'jugoslavenska nacija', a ni država Jugoslavija već 25 godina ne postoji, tako da su to smiješna prozivanja. Prije nego sam postao predsjednik, nitko me nije optužio da sam 'orjunaš'. Kad nemaju argumenata, onda izmišljaju gluposti, blate, samo da bi se nekoga oblatilo. Ja sam Hrvat i domoljub, a to sam dokazao kad je trebalo. Bio sam dragovoljac Domovinskog rata od lipnja 1991., s manjim ili većim prekidima sam bio aktivan sve do Oluje. Prošao sam cijelo južno ratište, od Biokova, preko Ploča, Stona, Dubrovnika, do Cavtata i sad bih se ja nekome morao opravdavati - kazao je tada Brbić.

Adio, Splite: Utakmica protiv Mađarske igrat će se u Rijeci?!
Adio, Splite: Utakmica protiv Mađarske igrat će se u Rijeci?!
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu