Obavijesti

Sport

Komentari 6

Čerček: Ma jedva čekam da me netko skine i zabije na proljeće

Čerček: Ma jedva čekam da me netko skine i zabije na proljeće
1

Velike su šanse da Dinamo prezimi u Europi jer je momčad u usponu. Siguran sam da će proći dalje, kladio bih se na to, rekao je Branko Gračanin, član legendarne generacije "modrih"

VIDEO

Ne sjećam se kad je Dinamo odigrao tako dobro utakmicu, pogotovo u gostima u Europi, rekao nam je Branko Gračanin, član legendarne generacije Dinama koja je osvojila Kup velesajamskih gradova 1967.

Polivalentan branič, koji je primarno bio lijevi bek, pobjedu “modrih” u Bruxellesu gledao je kod Rude Belina. On i Krasnodar Rora posjetili su bivšeg suigrača, koji se bori s bolešću.

- Velike su šanse da Dinamo prezimi u Europi jer je momčad u usponu. Siguran sam da će proći dalje, kladio bih se na to - rekao je Gračanin, koji je više od 20 godina živio u Belgiji.

- Tko me se najviše dojmio? Uvijek imamo nekog favorita, ali ne bih nikoga izdvajao. Mislim da to ne bi bilo OK. Ali glupost koju je napravio stoper Theophile tri sekunde prije kraja, pa to je van pameti, nedopustivo za jednog profesionalca. Oni savršeno moraju znati što donosi takvo isključenje, crveni karton i onda ga nema - kaže Gračanin, koji je pohvalio trenera:

- Bjelica napreduje baš u svemu. Nije najbolje startao u sezonu, kad se sjetim Rudeša, zabili smo pred kraj za izjednačenje... To je bilo zabrinjavajuće. Ali iz dana u dan on je napredovao i momčad u skladu s tim. To je za svaku pohvalu.

Hajrović zabija više od Hazarda i Aubameyanga, Dinamo u vrhu
Hajrović zabija više od Hazarda i Aubameyanga, Dinamo u vrhu

Zadovoljstvo viđenim iskazao je i Fahrudin Dautbegović Faćo, nekadašnji golman “modrih”.

- Dinamo je iskoristio svaku Anderlechtovu pogrešku, obrana mu je visjela k’o luster. Trebalo je biti i tri, četiri razlike - rekao je Faćo i dodao:

- Sad je veselje i euforija, ali bit će još tu muke. Ipak treba biti među prva dva u skupini, a svatko svakoga može pobijediti. Dobro bi došle pobjede da se igra nokaut-sustavom.

Tri su kandidata sada za prolazak, a kada bi u Trnavi dobili utakmicu vjerojatno bi bili prvi.

- Livaković je bio solidan. Oršić je oduševljavao prodorima. Izvanredni su bili. Bosanska veza? Hajrović i Gojak su odlični. Kad je naš bivši igrač Pirić, koji je bio direktor reprezentacije u BiH, napisao deset talenata, za prvog je stavio Gojaka. Igrao je tada za sarajevski Olimpik, čudi me da ranije nije izborio mjesto u prvoj momčadi. Dobro igra i Hajrović. Ali ne smijem ih puno hvaliti što su moji. Šteta samo zbog Theophilea, crveni karton dobio je bezveze.

Kako do europroljeća? Sljedeće dvije utakmice plavih su ključ
Kako do europroljeća? Sljedeće dvije utakmice plavih  su ključ

Marijan Čerček bio je posljednji strijelac Dinama na proljeće u Europi 1970., u porazu protiv Schalkea 3-1.

- Želim im da prezime, da dođu u proljetni dio i da me napokon netko skine s tog mjesta. Svi moji prijatelji pitaju me: "Pa dokad buš ti zadnji strijelac Dinama u Europi na proljeće?". Ja mislim da će to biti sad. Mislim da je ova sezona ta - kaže Čerček i dodaje:

- Svaka čast Bjelici. U kratko vrijeme sve je pokrenuo. Nisam ni sumnjao da će nešto napraviti. Ali još ga nije završio, još ima puno toga doraditi, ali vjerujem da će uspjeti i da će momčad igrati puno bolje nego sada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka