Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Červar: Fale nam bitni igrači, a srpski izbornik ima hrabrosti...

None Foto: NordPhoto/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Poštujem trenera Peruničića jer ga se vrlo dobro sjećam kao igrača. Kakav je bio igrač, takav je i trener, jer je imao hrabrosti presjeći, dati priliku mladim igračima i odreći se možda i jačih imena, kaže Lino

Čeka nas odlična atmosfera u dvorani i jedan ozbiljan protivnik koji je odigrao prošlo svjetsko prvenstvo na vrhunskom nivou. Mislim da će biti zanimljiva utakmica i nadam se pozitivnom ishodu, izjavio je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak na konferenciji za medije u Beogradu, dan uoči kvalifikacijskog dvoboja za Europsko prvenstvo 2020. protiv Srbije koji se igra u četvrtak u 18 sati.

- Svi znaju da imamo problema s ozljedama i da imamo pomlađenu reprezentaciju, ali mislim da kvaliteta nije upitna. Nadam se da ćemo to pokazati na terenu - rekao je Duvnjak.

Naš izbornik Lino Červar protivničkog stratega Nenada Peruničića prilično je nahvalio:

- Poštujem trenera Peruničića jer ga se vrlo dobro sjećam kao igrača. Kakav je bio igrač, takav je i trener, jer je imao hrabrosti presjeći, dati priliku mladim igračima i odreći se možda i jačih imena. I ja sam to znao raditi. Znam da je to težak moment, ali znam i da se isplati - rekao je pa nastavio:

- Mi jesmo na papiru favoriti, ali kvalifikacije to nikada nisu potvrdile. To su posebne utakmice, s posebnim nabojem. Ako želimo polučiti dobar rezultat, mi moramo iznimno dobro igrati. Došli smo nekompletni, fale nam vrlo bitni igrači, ali trener mora znati da oni kojima raspolažeš su najbolji. Poštujem moje reprezentativce. Pokušat ćemo se oduprijeti znajući da će biti složena utakmica, psihički možda malo teža za domaćina. Svjesni smo značaja utakmice, tog međusobnog susreta.

A Červar se u Srbiji nada dobroj atmosferi:

- Prije godinu dana smo pokazali kao domaćini na Europskom prvenstvu korektno ponašanje. To je mnogo lakše kad neki igrači igraju u istim klubovima, druže se. Uostalom, nekolicini srpskih reprezentativaca sam i ja bio trener. Želim da pobijedi bolja ekipa i da sve bude korektno.

Nakon prva dva kola u skupini 2 kvalifikacija za EP 2020. godine Hrvatska je vodeća sa četiri boda, Švicarska ima dva, a Belgija i Srbija po jedan.

Komentari (7)
  • Uvijek nam neki kur fali, ne samo u rukometu, svugdje. Baš zbog toga nečega što na fali manje smo učinkoviti jer unaprijed imamo opravdanje. Kod drugih "fali nam" je motiv da ono što imaju najbolje iskoriste.

    10. 4. 2019,   20:53
  • fale nama akcije kontre polukontre novi izbornik citava nova struka hrs.. nema veze ako izgubimo i ovako je netko drugi birao

    10. 4. 2019,   20:18
  • tako tako.. odmah alibi 😉😉

    10. 4. 2019,   20:52