Obavijesti

Sport

Komentari 23

Červar ostao bez glasa, Luka Stepančić poručio: Prolazimo!

Červar ostao bez glasa, Luka Stepančić poručio: Prolazimo!
4

Tko vam je rekao da neće biti naših navijača, ogovorio je Stepančić Norvežanima i nastavio: 'Čuli smo da dolaze, oni su naša snaga i vjetar u leđa, a mi ćemo igrati za njih i izboriti finale

VIDEO

Norveški izbornik Christian Berge zauzeo je mjesto u dvorani. Na licu se vidi određeni strah, cijela Norveška očekuje finale i prvo zlato u povijesti reprezentacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:55

- Pričekat ćemo još pet minuta da dođu hrvatski igrači, a ako ne dođu, počet ćemo - rekao je Vladislav Brindzak iz EHF-a.

Sat je pokazivao da je već prošlo 17 sati, a Luke Stepančića, koji je trebao doći na druženje s medijima, nije bilo.

- Evo, upravo smo dobili informaciju da autobus s hrvatskom reprezentacijom kruži oko dvorane, vjerojatno ne mogu pronaći ulaz - nastavio je Brindzak. 

Nije stigao ni dovršiti rečenicu, a u dvoranu su ušli hrvatski igrači. I počelo je.

- Počeli smo odlično, pa nastavili još bolje. Vjerujemo da ćemo protiv Hrvatske doseći najviši nivo. Bit će fizička naporna utakmica, uvijek je protiv Hrvatske gusto, na jedan gol. Posljednji put u Hrvatskoj smo izgubili, ali vjerujem da će sutra biti drugačiji ishod - rekao je norveški izbornik. 

hrvatska

Ovo mu je prvi Euro na čelu Norveške i odmah svi očekuju zlato. No po zlato je došla i Hrvatska.

- Igraju sjajnu 5 -1 obranu, s kojom su sve momčadi imale problema. Moramo odigrati najbolju utakmicu na turniru da bismo pobijedili Hrvatsku. Ako odigramo ispod toga, neće biti dobro. Ako im dopustimo lagane golove, jako je teško igrati protiv Hrvatske k kaže Berge.

Puno se pričalo jesu li Norvežani kalkulirali, namjerno izabrali Hrvatsku u polufinalu. 

- Nismo htjeli Hrvatsku. Pričali smo o tome prije utakmice i dogovorili smo se da idemo pobijediti Sloveniju. Ako želimo do zlata, moramo pobijediti sve, nije bitno kojim redoslijedom - kaže Berge.

Nogometna arena spremna za rukomet! Baš je spektakularna
Nogometna arena spremna za rukomet! Baš je spektakularna

Lino Červar nije mogao doći na tiskovnu konferenciju jer je ostao bez glasa. Umjesto njega odgovarao je pomoćnik Hrvoje Horvat. 

- Mi smo turnir otvorili odlično, ali protiv Španjolske i Češke nismo odigrali najbolje. Razlog je i što smo već izborili polufinale. Obrana, koja nam je bila forte cijeli turnir, nije bila na toj razini. Iza nas je odličan turnir - rekao je Hrvoje Horvat, pomoćni trener Hrvatske i sin bivšeg zlatnog olimpijca iz 1972.

Sve zanima kakvo je stanje s Lukom Cindrićem i Igorom Karačićem.

- Cindrić i Karačić još imaju određenih problema, naša liječnička služba radi punom parom i vjerujem da će biti sto posto spremni.S Norveškom uvijek teško, igraju brzo, zabijaju jako puno golova i obrana nam mora biti na najvišem nivou. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:10

Kako će Lino sutra voditi utakmicu bez glasa?

- Červar ima problema s glasom. Igrači znaju sve, mislim da će sutra biti bolje  i da će voditi utakmicu kao uvijek - kaže Horvat. 

U Grazu i Beču bila je vatrena atmosfera, kao da se igra u Hrvatskoj. Norvežane je zanimalo koliko će hrvatskim igračima nedostajati ta atmosfera ovdje u Stockholmu. 

- Nedostajati? Bez brige budite, čuli smo da dolaze naši navijači. Uvijek je lakše kad igrate uz njihovu pomoć, protiv Njemačke smo gubili pet razlike, protiv Španjolske šest, ali uz njihovu pomoć sve smo nadoknadili. Imat ćemo odličnu podršku, nemojte se bojati za nas - rekao je Luka Stepančić.

Je li to možda taktika, da gubite, pa kad se protivnik opusti, stisnete?

- Je, ha, ha, ha.... Moramo neke stvari popraviti jer imamo deset minuta crnih rupa, moramo to ukloniti protiv Norveške jer igraju sjajan turnir. Moramo svih 60 minuta igrati koncentrirano, ali pokazali smo koju snagu ima ova reprezentacija, da smo u stanju okrenuti i stići svaki zaostatak - kaže Stepančić.

GER, Tag des Handballs Hannover - LS, Deutschland (GER) vs Kroatien (CRO) Herren

Naravno, najbolji norveški igrač je Sagosen. Kako njega zaustaviti?

- On je odličan - počeo je Hrvoje Horvat, a Stepančić se ubacio...

- Šefe, pustite to meni - dobacio je kroz smijeh.

Igrat će se na nogometnom stadionu, prilagođenom za rukomet.

- Uh, jedva čekam, bit će to poseban osjećaj. Volio bih da odradimo jedan trening, da osjetimo podlogu - kaže Stepančić 

I za kraj opet Sagosen. 

- Ma, on je i u Hrvatskoj zabio osam golova, pa smo mi pobijedili. Neka on zabije svoje, a mi pobijedimo - rekao je Stepančić, a onda su ga još jednom zaustavili Norvežani. 

- Luka, recite jedan razlog zašto će sutra pobijediti Hrvatska?

- Zašto? Pa jer smo bolji. Eto, zato. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović