Obavijesti

Sport

Komentari 8

Červar: Suci nisu bili u formi; Vujović: Metalurg zaslužio više

Červar: Suci nisu bili u formi; Vujović: Metalurg zaslužio više
5

Linu Červara dočekale su ovacije u Areni, ali nije mogao spriječiti poraz Metalurga od Zagreba. Vadio se na suce, dok je Veselin Vujović nezadovoljan igrom PPD-a...

VIDEO

Zagreb je uz puno muke pred 8000 navijača u Areni pobijedio ranjeni Metalurg 19-17, a najbolji strijelac u gostujućoj momčadi bio je Ogulinac Luka Cindrić.

- Prvi put sam u Areni i stvarno je bila odlična atmosfera. Pogotovo za mene jer mi je došlo puno navijača iz mog Ogulina, ali i iz Makedonije. Čestitam Zagrebu na pobjedi. Mi smo posustali na kraju, ostali smo bez snage, prebrzo smo išli u realizaciju i Zagreb je zasluženo pobijedio. Sada nas čeka Kiel kod kuće. Ovo nam je treći poraz u Ligi prvaka, nadamo se da će biti bolje protiv Kiela.

Zabio je četiri lijepa gola, a svaki dobar potez ovacijama je pratilo stotinjak njegovih navijača koji su na trenutke bili glasniji od ostatka Arene.

- Znali smo da će biti teško u Zagrebu jer odlično igraju ove sezone pa smo nekako i očekivali ovakav rezultat. Kako je igrati u Červarovoj momčadi? Uh, to je poseban osjećaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zagrebov kapetan Zlatko Horvat ponovno je bio u formi. Zabio je devet golova, od čega čak sedam iz sedmeraca.

Goran Stanzl/PIXSELL

- Da, najbitnije je da sam zabio sve sedmerce. Bila je teška utakmica, igrali smo njihovu igru. Jedna lopta ti može napraviti preokret i tako je i bilo. Napravili smo nekoliko pogrešaka i oni su nam brzo otišli na "plus dva".

Filip Ivić iz utakmice u utakmicu ove sezone drži Zagreb visoko. Večeras je imao deset obrana.

- Teška utakmica. Drugo poluvrijeme nismo dobro krenuli, a oni su igrali napad do krajnjih granica. "Guslali" su dok nisu našli rupu, a na to je teško biti koncentriran i obrani i meni.

Nakon paklenog ritma Zagrebu sada za tjedan dana dolazi gostujuća utakmica protiv La Rioje.

- Imamo tjedan dana da se pripremimo za La Rioju koja je pokazala da je ozbiljan protivnik. Mi se sigurno nećemo predati i idemo tamo po pobjedu. Treniramo, trudimo se i mislim da ćemo uskoro i u gostima početi pobjeđivati.

Josip Valčić dobro zna kako je to igrati protiv Červarovih momčadi.

Goran Stanzl/PIXSELL

- S Linom je uvijek teško igrati, ali na kraju smo ga ipak uspjeli pobijediti. Metalurg uvijek igra usporeno, a mi smo upali u njihov ritam što nismo smjeli. Puno se trošimo u obrani, a onda nam ponestane snage u napadu.

Kada Luka Stepančić, najbolji Zagrebov šuter ove sezone, zabije svoj prvi gol tek u 33. minuti, a utakmicu završi sa samo dva gola, onda je jasno da je hrvatski prvak u velikim problemima.

- Da, vidi se da nam Mandalinić jako fali jer on je naš šuter koji se diže i probija s deset metara. Kad se on vrati, bit ćemo sigurno jači i svi ga jedva čekamo.

Veselin Vujović u europskom debiju na Zagrebovoj klupi ne može biti zadovoljan igrom.

Goran Stanzl/PIXSELL

- Utakmica je bila "klackalica", no srećom pobijedio je Zagreb, ali lako je moglo otići i na stranu Metalurga. U Ligi prvaka guramo po planu i samo s tim mogu biti zadovoljan. Uzeli smo dva boda, ali sve ostalo je bilo loše. U sredini obrane smo bili mekani, a u napadu bez raspoloženog šutera. Iskreno, Metalurg je danas zaslužio više i ne bi bilo nezasluženo da su osvojili bod ili više.

Lino Červar dobio je ovacije zagrebačke Arene, no nije mogao ne okrznuti slovenske suce.

Goran Stanzl/PIXSELL

- Drago mi je da me publika ovako dočekala u Zagrebu. Poraz nismo zaslužili... Ne želim umanjivati pobjedu Zagreba, ali suci jednostavno nisu imali dovoljno kondicije za ovu utakmicu. Padali su kako se utakmica bližila kraju. Nadam se da ćete shvatiti što želim reći - zaključio je Červar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi