Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Červar forsira 7 na 6, a primili smo čak 7 golova bez golmana

None Foto: ANNEGRET HILSE

Svaka izgubljena lopta u napadu znači gol. Lagan. Hrvatska manje pogodaka postiže s igračem više u napadu nego što ih prima u igri bez golmana. Tako smo primili sedam u igri 7 na 6, a zabili samo jedan

Mi smo trendseteri! Uvodimo novitete u rukomet i onda nas drugi kopiraju, pohvalio se Lino Červar u euforičnom govoru nakon što je Hrvatska srušila europske prvake Španjolce.

‘Ovo je strašno što smo izgubili, nismo mogli biti lošiji’: Hrvatski rukometaši su u šoku nakon nokauta protiv Brazila

‘Ovo je strašno što smo izgubili, nismo mogli biti lošiji’: Hrvatski rukometaši su u šoku nakon nokauta protiv Brazila Reporteri: Dubravko Miličić i Ivan Radnić

Posted by 24sata on Sunday, 20 January 2019

Tom je prilikom mislio na igru 7 na 6, odnosno vađenje iz igre golmana kako bismo u napadu imali igrača više. Hm, da, drugi nas kopiraju, pa pobjeđuju. Jer Hrvatska je u zadnjih pet godina osvojila jednu medalju na velikom natjecanju (europsku broncu 2016.), a zlato nema od Olimpijskih igara 2004. I tko nas točno (barem u tolikoj mjeri) kopira u tome osim Makedonije, gdje je to također uveo Červar?! No dobro, velika pobjeda, misli lete, Lino je ponosan čovjek... i svaka mu čast na inovacijama i trenerskom usavršavanju.

Ali taj ponosni Lino ne jednom je pokazao da malo teže podiže ručnu kad njegova inovacija ne ide, kad njegova vizija ne prolazi. Ovaj put to bi nas moglo stajati medalje na SP-u.

Hrvatska je izgubila od Brazila 29-26, a nevjerojatno je koliko kida živce kad vidiš da igra s igračem više u napadu ne funkcionira, a znaš da je svaka izgubljena lopta u napadu gol za suparnika. Lagan, u praznu mrežu. I znaš koliko to psihički udara tvoje, a podiže suparničke igrače. Znaju i Brazilci.

Kauboji su tako kraj utakmice dočekali sa zabrinjavajućim podacima. Primili smo čak sedam golova u igri 7 na 6, a zabili samo jedan.

 

U prvom poluvremenu na račun Červarove igre 7 na 6 Brazil je pobjegao na šest razlike. U drugom, kad je Hrvatska napokon uhvatila priključak i stigla na minus 1, Lino je opet izvadio golmana. I Brazilci su opet ubacili u praznu mrežu.

- Sa 6 na 6 jako smo teško davali golove - objasnio je Červar.

Ali ako se igrom bez golmana prima više golova nego što ih se daje, onda je računica jasna. Takva igra nema puno smisla ako se u napadu konstantno rade tehničke pogreške. Ako se prodaju lopte. Ma i ako takva igra donese gol, dva viška, ogroman je psihički kontraefekt kad ti protivnik trpa praznu mrežu.

- I kad smo stigli na gol zaostatka, primili smo jedan neoprezan, slučajan gol - dodao je izbornik.

Dakako, na prazan gol...

- Nismo imali sreće, nismo je zaslužili. Obrana nije bila dobra, pogotovo u prvom poluvremenu - rekao je Červar, pa se vratio na svoj film koji vrti od priprema:

- Naš je realan cilj sedmo mjesto i kvalifikacije za OI. Znam, ljudi bi htjeli da postanemo prvaci, ali nije to lako, pogotovo uz hendikepe poput nezaliječenog Duvnjaka na početku, pa sad ozljede Cindrića...

Za taj cilj Hrvatska mora završiti treća u skupini, ili kao četvrta u susretu za 7. mjesto pobijediti četvrtog iz skupine II, što će biti Mađarska ili Egipat. Nažalost, borba za medalju sad se čini daleko. A Linina inovacija 7 na 6 tako pretjerana...

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj

Komentari (197)
  • Bolje da smo igrali sa golmanom, ali bez trenera.

    20. 1. 2019,   20:44
  • Červar je baš sa tom svojom inovacijom izgubio utakmicu u prvih deset minuta,i on je jedini krivac,a da ne govorimo još o Cindriču.Kriv je Červar što ga je uzeo povrijeđenog na SP,a isto tako je kriv i sam Cindrić koji je pristao na to da ide povrijeđen i da samo grije klupu umjesto nekoga spremnijega igrača.

    20. 1. 2019,   20:44
  • Ja mogu shvatit kad vodimo 4/5 razlike, i igra 7 na 6 jer vidi se da ne ide pa ajd probat sa par laksih golova drzati rezultatski egal i stvarati na protivnika pritisak da mora zabit!!! Ali brate vec u 5 min 7 na 6, pakuj se i idi kuci

    20. 1. 2019,   20:29