Obavijesti

Sport

Komentari 21

Cesc: Kao klinac sam pokušao biti napadač, no nisam prošao

Cesc: Kao klinac sam pokušao biti napadač, no nisam prošao
1

Španjolska igrač s brojem 10 na dresu koji u viziji Vicentea del Bosquea igra kao klasična 'devetka' kao dijete je na probi u Barci pokušao kao napadač. Nije prošao

VIDEO

Pokušao sam jednom igrati kao 'devetka'. Bila je to proba u Barceloni i imao sam sedam godina. Dobio sam dres s brojem devet i igrao u vrhu napada. No to nije završilo baš najbolje. Znate, nisam prošao na probi, 'pohvalio' se Cesc Fabregas (25).

No sudbina je htjela da gotovo 20 godina kasnije Cesc igra upravo na mjestu o kojem je kao dijete sanjao. I to u momčadi svjetskih i europskih prvaka, momčadi koji mnogi smatraju jednom od najboljih koja je igrala nogomet. Iako nosi dres s brojem 10, Fabregas je u viziji Vicentea del Bosquea na ovom Euru klasična 'devetka'.

- Kao dijete sam samo želio zabijati golove. U školi sam uvijek igrao u napadu ili visoko u vezi. Ma, sva djeca vole zabijati golove - prisjeća se Fabregas.

Cesc će i u današnjoj utakmici polufinala protiv Portugala vrlo vjerojatno startati kao napadač. Iako na klupi sjede Fernando Torres, Alvaro Negredo i Fernando Llorente, izbornikov prvi odabir je upravo igrač s brojem 10 na dresu. Dosad je zabio dva gola na prvenstvu i uz Torresa i Alonsa je najbolji strijelac 'furije'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Lijepo je zabijati golove, u napadu igram slobodnije nego u veznom redu. No najvažnije od svega je da svi koji igramo damo sve od sebe za reprezentaciju - priča Cesc.

U Arsenalu se proslavio kao zadnji vezni, a povratkom u Barcelonu prekomandiran je bliže golu kao podrška Leu Messiju. Na Euru ga mnogi uspoređuju s fantastičnim Argentincem.

- To je smiješno. Nisam ni približan igrač kao Messi, on je najbolji igrač u povijesti. Ne vjerujem da bilo tko od mene očekuje da predriblam četiri igrača i zabijem gol kao Messi. Ja sam drukčija vrsta igrača, napadam iz veznog reda ili dajem onaj zadnji pas za gol - zaključio je Fabregas.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi