Obavijesti

Sport

Komentari 39

Češka šokirala Englesku: Gordi albion izgubio nakon 10 godina

Češka šokirala Englesku: Gordi albion izgubio nakon 10 godina
1

Engleskoj je ovo prvi kvalifikacijski poraz nakon 43 utakmice! Gledajući kvalifikacije i za Svjetska i za Europska prvenstva nisu gubili od 10. listopada 2009. kada ih je s 1-0 dobila Ukrajina

VIDEO

Točno deset godina. Toliko je trebalo proći da jedna reprezentacija u kvalifikacijama pobijedi Englesku. Napravila je to u petak Češka koja je u Pragu slavila s 2-1 u skupini A i uzela tri važna boda u borbi za mjesto na Europskom prvenstvu.

U prvih devet minuta utakmice pala su dva gola, a Englezi su poveli preko Harryja Kanea koji je iskoristio poklon domaćina. Sterling je krenuo prema golu po lijevoj strani, Masopust mu je sapleo noge, a Damir Skomina je pokazao na bijelu točku. Pucao je i zabio kapetan Kane.

Četiri minute kasnije Češka se vratila. Ubačaj iz kornera, kratka gužva u šesnaestercu, dovoljno da Brabec pospremi loptu iza Pickfordovih leđa. Za veliko slavlje zabio je Ondrasek u 85. minuti nakon što su ga gostujući igrači ostavili samoga točno na 11 metara od gola.

Engleskoj je ovo prvi poraz u kvalifikacijama za velika natjecanja nakon 43 utakmice! Nisu gubili još od 10. listopada 2009. kada ih je s 1-0 dobila Ukrajina.

Euro 2020 Qualifier - Group A - Czech Republic v England

U drugom susretu ove skupine Crna Gora i Bugarska su igrale 0-0. Engleska i Češka na vrhu su skupine sa po 12 bodova, četiri više od trećeg Kosova, dok su Crna Gora i Bugarska na dnu sa po tri boda.

Francuska penalom srušila Island, Ronaldo zabio za Portugal

Svjetski nogometni prvak Francuska ostvarila je minimalnu 1-0 (0-0) pobjedu na gostovanju kod Islanda u susretu skupine H kvalifikacija za odlazak na Euro kojom su zadržali prvo mjesto na ljestvici. Jedini pogodak na utakmici postigao je Olivier Giroud u 66. minuti s bijele točke.

Turska je također na jedvite jade na svom terenu sa 1-0 (0-0) svladala Albaniju golom Cenka Tosuna na samom kraju susreta. On je zabio točno u 90. minuti. I treći dvoboj u ovoj skupini igran u petak završio je tim rezultatom, Andora je ostvarila rijetku 1-0 (0-0) pobjedu protiv Armenije golom Valesa.

Na ljestvici Francuska i Turska imaju po 18 bodova, slijedi Island sa 12, Albanija ima devet, a Moldavija i Andora po tri.

Ukrajina i Portugal ostvarili su novi krak ka plasmanu na Euro iz skupine B zahvaljujući sigurnim domaćim pobjedama, Ukrajina je sa 2-0 (1-0) nadigrala Litvu uz dva gola Malinovskog (29, 58), dok je Portugal sa 3-0 (1-0) svladao Luksemburg pogocima Bernarda Silve (16'), Cristiana Ronalda (65') i Gonzala Guedesa (89'). 

Ukrajina je vodeća na ljestvici sa 16 bodova, drugi Portugal ima 11 i utakmicu manje. Treća je Srbija sa sedam bodova, dok su Luksemburg s četiri i Litva s jednim bodom bez izgleda za odlazak na Euro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom