Obavijesti

Sport

Komentari 107

Četiri Hrvata u idealnoj ekipi polufinala, Ivan Perišić najbolji

Četiri Hrvata u idealnoj ekipi polufinala, Ivan Perišić najbolji
1

Ivan Perišić je odigrao fantastičnu utakmicu i tako je potpuno zaslužio ulazak u idealnoj momčadi polufinala prema SofaScoreu i to s najboljom ocjenom. Uz njega su još i Pivarić, Brozović i Mandžukić...

VIDEO

Hrvatska je došla do nevjerojatnog uspjeha pobijedivši Englesku 2-1 nakon produžetaka i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva. Tako su se Vatreni u finalu pridružili Francuskoj koja je dan ranije izborila finale pobijedivši Belgiju 1-0.

Tako su nakon 62 odigrane utakmice i 32 ekipe ostale samo one najjače. koje će se u Moskvi suprotstaviti 15. srpnja u 17 sati. Ivan Perišić je odigrao fantastičnu utakmicu i tako je potpuno zaslužio ulazak u idealnoj momčadi polufinala prema SofaScoreu i to s najboljom ocjenom. Osim njega, svoje mjesto su tamo pronašli i Mario Mandžukić, Josip Pivarić i Marcelo Brozović.

Napomena: SofaScore ocjene temelji na statističkim parametrima u kojima nema dojma niti bilo kakvoga ljudskog faktora.

GOLMAN

Hugo Lloris (Francuska)

Ocjena: 7,7

Fantastično je branio golman Tricolora protiv Belgija i dovukao svoju reprezentaciju u finale Svjetskog prvenstva. U oči upadaju sjajne obrane nakon bombetine Witsela i skinuti zicer Fellainiju. 

BRANIČI

Samuel Umtiti (Francuska)

Ocjena: 7,7

Stoper Barcelone bio je definitivni junak Francuza u pobjedi protiv Belgije, jer su Tricolori njegovim pogotkom prošli u finale Mundijala nakon 12 godina. Osim pobjedničkog gola, Umtiti se dokazao u obrani gdje je čistio sve živo ispred svog gola.

John Stones (Engleska)

Ocjena; 7,4

Solidnu utakmicu odigrao je Stones protiv Hrvata. Imao je čak 8 osvojenih duela te je 11 puta bio na pravom mjestu i izbio loptu. No, kod golova Perišića i Mandžukića nije ništa mogao, a za to su krivi njegovi suigrači

Josip Pivarić (Hrvatska)

Ocjena: 7.7

Iako je u igru ušao u tek 95 minuti, zbog svoje predstave u posljednjih 25 minuta zaslužio je da ga se svrsti u momčad polufinala. Sjajno je zamijenio Strinića koji je imao poteškoće s ozljedama. Lijevi bočni je u svojim minutama osvojio sva tri duela te je imao tri uspješna driblinga. Unijeo je živost na lijevo krilo te je pokazao kako se ozbiljno nameće Daliću za prvih 11 u finalu protiv Francuske

Kieran Trippier (Engleska)

Ocjena: 7.8

Desni bek Tottenhama i engleske reprezentacije odigrao je jako dobru utakmicu te doveo svoju reprezentaciju u vodstvo fantastičnim golom u iz slobodnog udarca u osmoj minuti. Djelovao je dosta živahno u prvom dijelu, no kasnije je pao u igri. Uz gol je imao sedam osvojenih duela, tri centaršuta i tri presječene lopte. U 116. minuti je morao izaći zbog ozljede, a zbog iskorištenih zamjena Engleska je do kraja igrala s igračem manje.

Centralni vezni

Marcelo Brozović (Hrvatska)

Ocjena: 7,3

Zaista sjajnu utakmicu je odigrao Marcelo i opravdao Dalićevo povjerenje. Nakon što su Englezi odsjekli Modrića i Rakitića, Brozović je bio naš motor u igri te je vodio naše napade. Imao je 88% točnih dodavanja uz 11 dugih lopti i trčao cijelu utakmicu kao navijen. Brozović se sigurno nameće Daliću i protiv Francuske kao prvo rješenje na poziciji zadnjeg veznog.

Paul Pogba (Francuska)

Ocjena: 7,4

Jedan od najkritiziranijih francuskih igrača odigrao je jako dobru utakmicu protiv Belgije. Imao je 90% točnih dodavanja uz devet osvojenih duela.

Lijevo krilo

Ivan Perišić (Hrvatska)

Ocjena: 8,9

Napokon smo dočekali Ivana koji je odigrao fantastičnu utakmicu. Osim gola koji nas je doveo do izjednačenja pogodio je i stativu. Osim toga imao bio je velika opasnost na lijevom krilu i imao devet centaršuteva uz tri ključna dodavanja. Na gol Engleza uputio je pet udaraca, a samo je jedan odsjeo u mreži. Perišić je upravo igrač s najboljom ocjenom.

Playmaker

Eden Hazard (Belgija)

Ocjena: 7.9

Izluđivao je opet protivničku obranu motorični veznjak, no nije uspio dovesti svoju zlatnu generaciju do finala. Imao je čak 11 uspješnih driblinga uz 96% točnih dodavanja.

Desno krilo

Kylian Mbappé (Francuska)

Ocjena: 7.9

Nevjerojatan je ovaj mladić. Samo mu je 19 godina, a opet je bio nerješiva enigma za protivnike. Imao je sedam uspješnih driblinga i čak 12 osvojenih duela.

Napad

Mario Mandžukić (Hrvatska)

Ocjena: 7,4

Ovaj čovjek svaku utakmicu dokazuje kakav je ratnik. Trčao je cijelu utakmicu kao navijen, borio se s protivničkim braničima i dobio nogom u koljeno od Pickforda. Uz to je uspio i zabiti pobjednički gol u 109 minuti u uvesti nas u finale. Naš ratnik je imao osam osvojenih duela i tri udarca na okvir gola Engleske.

KVIZ: Koliko si dobro pogledao ulazak u FINALE?

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske