Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Četvrta godina patnje: Obitelj se još nada čudu za Schumija...

None Foto: DPA/Pixsell

Obitelj je za potrebe liječenja već prodala privatni zrakoplov te gotovo tri milijuna vrijednu vilu u Norveškoj. O njegovom stanju jako malo se zna, a često se pojavljuju 'insiderske' informacije

Četiri su godine prošle od stravične skijaške nesreće Michaela Schumachera u francuskom Meribelu. Slavni njemački vozač danas ne može hodati, čak ni ustati uz pomoć specijalista koji ga pokušavaju izliječiti.

Prema raznim informacijama koje kruže medijima, neke sugeriraju kako niti poslije četiri godine liječenja nema značajnijih pomaka.

Michael Schumacher DOBRE VIJESTI Bivši Schumacherov šef: Još se Michael nije predao, bori se

Supruga Corinna potrošila je više od 15 milijuna eura na gradnju medicinske jedinice pokraj kuće, Michael ima skrb od 24 sata, ali svaki novi tjedan obitelj košta oko milijun kuna.

Neposredno nakon nesreće iz obitelji su tvrdili kako je povremeno mogao doći svijesti te je bio budan, a tri mjeseca poslije nemilih scena prebačen je u obiteljsku kuću iz bolnice u Lausanneu.

- On će liječenje nastaviti kod kuće. Uzimajući u obzir niz ozljeda glave koje je pretrpio, napravio je značajan pomak posljednjih tjedana i mjeseci. No, unatoč tome, pred njim je duga i teška staza - poručili su tada iz bolnice.

Formula One Shanghai - Podium Michael Schumacher SCHUMI JE SVE BOLJE? Rečenica koja je probudila nadu da se Schumacher oporavlja...

Sabine Kehm, njegova menadžerica, nije htjela izlaziti u javnost s nikakvim informacijama.

- Michaelovo zdravlje nije javna tema i mi nećemo davati komentare na to u budućnosti. Moramo ga zaštititi i čuvati njegovo zdravlje i intimu - rekla je.

Njemački magazin Bunte iznio je priču gdje su, navodno, Michaelovi prijatelji otkrili kako je on vrlo mršav, ali da nekako uspijeva hodati uz pomoć terapeuta. 

- Može napraviti nekoliko koraka i podići ruku.

Međutim, Kehm je odbacila te glasine.

- To je neodgovorno kad znamo kakve je teške ozljede zadobio. Njemu je njegova privatnost najvažnija, a i to sve skupa daje lažne nade mnogim uključenim ljudima u ovu priču.

Formula One - Mercedes GP BORBA BEZ PRESTANKA Schumijevi iščekuju čudo: Šalje signale iz svog dalekog svijeta!

Iako njegova obitelj šuti i insajderske informacije cure kao kroz neprobojno staklo, Švedski list Expressen ipak je uspio nešto saznati. Tako tvrde da će liječnici probati još jednu operaciju nakon koje će dići ruke od daljnjeg liječenja ako ne urodi plodom.

Schumacher bi uskoro trebao preseliti u Dallas gdje će o njemu brinuti jedan od najcjenjenijih svjetskih neurologa dr. Julian Meeks.

- Imam puno iskustva s takvim pacijentima. Sumnjam da je itko u Europi liječio više takvih pacijenata od mene - rekao je Meeks za njemački list Bravo.

Obitelj je za potrebe liječenja već prodala privatni zrakoplov te gotovo tri milijuna vrijednu vilu u Norveškoj. Srećom, Michael je u karijeri zaradio blizu milijardu eura tako da ima s čim pokriti enormne račune.

PIXSELL SVJETSKI STRUČNJAK Posljednja šansa: Schumacher će uskoro na operaciju u SAD

Podsjetimo, sve se dogodilo 29. prosinca 2013. godine. Michael i njegov sin Mick su bili na skijanju u francuskom Maribelu. U jednom trenutku Nijemac je otišao izvan staze i zapeo za kamen koji ga je odbacio desetak metara u zrak. 

Pao je i lupio glavom o kamen, a bez obzira što je imao kacigu, posljedice su bile dramatične.

Komentari (44)
  • Sve razumijem, ali 4 milje na mijesec, pa na sta trose toliki novac, neka mi netko objasni, ja stvarno ne mogu shvatiti.

    29. 12. 2017,   16:08
  • Nikad vise takvog sampiona. Pobijedi legendo i ovu i ne moras vise ! Ustani da te opet gledamo, barem u boxu Ferrarija. Forza maestro !

    29. 12. 2017,   15:17
  • lešinari od doktora, medicinskih sestara, masera, savjetnika, ovih, onih.... rade ustrajno na tome da ova agonija što duže traje, po mogućnosti do njihove penzije, iako znaju da je njegova ozljeda irevirzibilan proces. Sad će im još i taj doktor iz SAD uzeti koje milijunče.... Bolje da su pustili Schumachera da dostojanstveno ode, a ne da toliko lešinara masti brke na njegovoj nesreći.

    29. 12. 2017,   16:57