Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Četvrtfinale Eura je neuspjeh: Belgija se razišla s Wilmotsom

None Foto: Pascal Rossignol

Opće je mišljenje da je momčadi potreban novi impuls i netko tko bi ovu skupinu igrača vodio prema vrhunskim ostvarenjima na najvećim natjecanjima - stoji u priopćenju NS Belgije

Marc Wilmots je od petka bivši izbornik nogometne reprezentacije Belgije, jer je maknut s dužnosti koju je obnašao od svibnja 2012. godine te vodio reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu i na netom završenom Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Upravo loš rezultat u Francuskoj i četvrtfinalni poraz od Walesa (1-3), koštali su 47-godišnjeg Wilmotsa izborničke pozicije na kojoj je dvaput zaradio naslov najboljeg trenera u Belgiji.

- Tehnička komisija je analizirala je nastup na Euru 2016 i zaključila da postavljeni ciljevi nisu ostvareni. Opće je mišljenje da je momčadi potreban novi impuls i netko tko bi ovu skupinu igrača vodio prema vrhunskim ostvarenjima na najvećim natjecanjima - stoji u priopćenju NS Belgije.

Tema: Europsko nogometno prvenstvo: Francuska 2016.

Komentari (14)
  • , a cacic ne zeli otic i jos se svada sa svima

    15. 7. 2016,   16:27
  • Dobro je da je Cacic nama svima objasnio da je on napravio veliki uspjeh inace bi i nega otjerali a tako je dobar da imam informaciju iz pouzdanih izvora da su se igraci sami dogovarali na terenu kako da igraju a da on na sastancima stalno govori isto to jest nista konkretno . Prosli bi do finala samo da se igraci mogu sami mjenjati ali to ne moze :) . Kako taj covjek spava .

    15. 7. 2016,   20:21
  • Steta, takvi igraci, i stvarno lijepa fair play igra sa strane belgije. Kad smo mi ispali nadao sam se da cu navijati za njih ali ne za dugo... Problem ne ocito negdje, sad u cemo ne znam, ako su istanovili da je do izbornika, dobro. Ali ocekujem od njih puno puno vise, samo naprijed!

    15. 7. 2016,   17:41