Obavijesti

Sport

Komentari 12

Chelsea pustio Sarrija i dovodi Lamparda, Allegri na godišnji

Chelsea pustio Sarrija i dovodi Lamparda, Allegri na godišnji
1

U četvrtak navečer čelnici Chelseaja odlučili su pustiti Maurizija Sarrija u Juventus. Zamijenit će ga klupska legenda Frank Lampard. Massimo Allegri miče se iz nogometa na godinu dana

VIDEO

Već se danima najavljuje, a jutros je stigla i potvrda: Chelsea je odlučio pustiti Maurizija Sarrija u Juventus i to za duplo veći iznos (5.6 milijuna eura) od onog koji mora platiti Derby Countyju da bi na Stamford Bridgea za trenera doveo klupsku legendu, Franka Lamparda, javlja BBC.

Sarri (50) je u Chelsea došao prošlog ljeta, osvojio prvi trofej u karijeri (Europsku ligu, 4-1 nad Arsenalom u londonsom finalu), ali većini navijača jednostavno nije 'legao'.

Mislili su da će od prve utakmice gledati onu poeziju od nogometa kakvu je igrao Sarrijev Napoli, ali za to jednostavno treba vremena. Navijački je stav i da pojačanja koaj je tražio, Jorginho i Higuain, nisu ni izbliza bila na očekivanoj razini.

Godinu dana godišnjeg

S druge strane, Massimiliano Allegri (51) se, nakon još jednog scudetta, ali i još jednog promašaja u Ligi prvaka s Juventusom, nije uspio naći novu zajedničku viziju s Upravom torinskog kluba i on će... Na godinu dana odmora od nogometa.

- Zadnjih 16 godina sam u žrvnju, da bi u ovom poslu bio uspješan jednostavno moraš na neki način u drugi plan gurnuti i obitelj i prijatelje. Od njih sam uzimao i nogometu davao naše zajedničko vrijeme. Sad ću uzeti svoj privatni život natrag u svoje ruke, dobro odmoriti i godinu dana puniti baterije pa se vratiti u sezoni 2020/21 - rekao je Allegri.

Allegri je u pet godina s Juventusom osvojio pet naslova prvaka Italije, četiri talijanska Kupa, dva talijanska Superkupa i dvaput bio u finalu Lige prvaka, ali jednom je naletio na Rakitića (Barcelona), a drugi put na Modrića (Real) pa nije uspio izliječiti teški europski kompleks kojeg ima Juventus.

Povratak legende

Chelsea čeka ljeto bez mogućnosti kupnje novih igrača (Uefa sankcije) pa je dolazak mladog trenera Lamparda (40) idealan za prijelaznu sezonu.

Frank Lampard je na Stamford Bridgeu kao igrač osvojio sve što se moglo osvojiti, sa 211 golova je najbolji strijelac u klupskoj povijesti i istinska legenda Bluesa, a na klupu Chelseaja dolazi nakon samo jedne trenerske sezone u kojoj ga je s Derby Counteyem samo jedna pobjeda dijelila od ulaska u Premiership (poraz 1-2 od Aston Ville u finalu play-offa na Wembleyu).

I to kao: prvi Englez koji će trenirati Chelsea u zadnje 23 godine! Glen Hoddle bio je zadnji Englez-glavni trener na Stamford Bridgeu (Ray Wilkins i Steve Holland dvaput su samo 'uletili' na nekoliko dana kada se klub rastajao sa Scolarijem i Mourinhom).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe