Obavijesti

Sport

Komentari 10

Chelsea razbio Everton, ali ne daju se Spursi! Pao i Arsenal...

Chelsea razbio Everton, ali ne daju se Spursi! Pao i Arsenal...
7

Everton je pružio dobar otpor u prvom poluvremenu ponajprije preko Romelua Lukakua, no onda je u drugom dijelu momčad Antonia Contea proletjela kroz Liverpool. Tottenham je dobio Arsenal 2-0

VIDEO

Chelsea je u 34. kolu Premier lige svladao Everton u gostima 3:0 i tako došao korak bliže naslovu prvaka. Everton je pružio dobar otpor u prvom poluvremenu ponajprije preko Romelua Lukakua, no onda je u drugom dijelu momčad Antonia Contea proletjela kroz Liverpool.

Ekipu iz Londona je u vodstvo doveo Pedro u 66. minuti. Lijevom nogom je uputio snažan udarac u gornji lijevi ugao nemoćnog Stekelenburga na vratima Evertona i tako postigao svoj osmi prvenstveni pogodak ove sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U 79. minuti Gary Cahill povećava vodstvo gostiju na 2:0. Nakon slobodnog udarca Edena Hazarda, Stekelenburg odbija loptu na nogu engleskom braniču koji s neposredne blizine zabija svoj četvrti pogodak u karijeri protiv Evertona.

Sedam minuta kasnije konačan rezultat postavlja Willian. Costa je sjajno zadržanu loptu na polovici domaćina poslao Fabregasu koji pronalazi Brazilca, a on mirno zabija i baca u ekstazu gostujuće navijače. 

Momčad Antonija Contea ima sedam bodova prednosti nad Tottenhamom na samom vrhu, a Everton je na sedmom mjestu s 58 bodova.

Chelsea ima 81 bod, a najviše bodova u 34 kola od sezone 2005./06., kada su u ovoj fazi sezone imali 85 i bili su prvaci. Plavi su prva momčad ove godine koja je zadržala Everton bez gola na Goodisonu, gdje je Everton zabijao 3,7 po utakmici!

Pedro već ima osam golova, što nije uspio od dana u Barceloni i sezone 2013./14., a Romelu Lukaku i u šestoj utakmici nije zabio bivšem klubu.

U drugoj utakmici koja je započela u isto vrijeme kad i ova u Liverpoolu, Manchester City u gostima nije uspio savladati davljenika Middlesbrougha te je završilo 2:2. 

Zapravo, domaćini su dva puta vodili, a prvi puta je to bilo u 38. minuti. Alvaro Negredo je na asistenciju Stewarta Downinga pospremio loptu u mrežu i tako zakomplicirao stvari svojoj bivšoj momčadi. 

Na odgovor Cityja se zapravo dugo čekalo. Leroy Sane je u 67. minuti pao u kaznenom prostoru domaćina nakon starta De Roona, a sudac je pokazao na bijelu točku. Igrači Middlesbrougha su protestirali, ali to sve nije ometalo Sergija Aguera koji je sigurno postigao izjednačujući pogodak. 

Ali domaćini već deset minuta kasnije ponovno dolaze u vodstvo. Nakon slobodnog udarca, Caballero loptu odbija do Negreda, a Španjolac loptu šalje Calumu Chambersu koji zabija za 2:1. 

Iako se činilo kako će Middlesbrough u svojoj borbi za opstanak upisati veoma važna tri boda, Gabriel Jesus ih je razuvjerio. Brazilac je nakon ubačaja Aguera poslao loptu u mrežu u 85. minuti i spasio bod građanima. 

City se nalazi na četvrtom mjestu te ima isti broj bodova kao i Man. United, dok je Middlesbrough još uvijek šest bodova udaljen od sigurnosti.

Manchester City pobijedio je samo u dvije od zadnjih osam utakmica (pet remija), ali i ovime je postigao klupski rekord po broju bodova u gostima u jednoj sezoni - 35.

Sergio Aguero zabio je 13 golova u zadnjih 14 utakmica u svim natjecanjima, dok je Gabriel Jesus imao četiri gola i jednu asistenciju u četiri utakmice u kojima je bio u početnom sastavu Cityja.

Arsenal nestao u 146 sekundi

Tottenham je igrački razbio Arsenal, rezultatski ne (2-0), a gosti mogu biti sretni što imaju Petra Čecha jer je lako moglo biti 5-0 ili 6-0. Spursi su dominirali protiv Wengerovog Arsenala koji je gotovo izgubio svaku nadu da se može uključiti u utrku za četvrto mjesto za Ligu prvaka. Zato Spursi nastavljaju lov za Chelseajem za kojim zaostaju četiri boda.

Dele Alli i Harry Kane srušili su Arsenal u samo 146 sekundi.

Arsenal je opasno živio u prvom dijelu, Eriksen je uzdrmao prečku u 26. minuti, a onda je u 56. i 57. sve bilo gotovo. Prvo je Alli zabio nakon obrane Čecha da bi odmah potom Gabriel napravio penal na Harryju Kaneu, a isti je igrač zabio za 2-0.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...