Obavijesti

Sport

Komentari 3

Chicago je u prilici ponovo preuzeti kontrolu nad serijom

Chicago je u prilici ponovo preuzeti kontrolu nad serijom
1

Chicago je pobjedom kod Bostona postavio stvari na početak i sada kod kuće ima priliku preuzeti kontrolu. No, što se tiče ove serije, bilo što je nemoguće prognozirati

VIDEO

Pune dvije utakmice Tuukka Rask i obrana Bostona terorizirali su Chicago, koji im je u tom razdoblju zabio samo jedan gol, no, sada su im Hawksi sve to pošteno naplatili. Čak 47 udaraca i šest golova zabio je Chicago, no, utakmica je svejedno zbog borbenosti Bostona riješena tek u produžetku. Chicago se sada osvetio, vratio seriju na početak i ima priliku kod kuće ponovo preuzeti kontrolu i doći do meč lopte. No, s obzirom na ovo što smo do sad vidjeli, izuzetno je teško bilo što prognozirati.

Boston se čak tri puta vraćao u utakmicu i to za 1-1, 4-4 i 5-5, ali na kraju je ipak nisu uspjeli prelomiti u svoju korist. Utakmice se dosta rano otvorila već u šestoj minuti. Chicago je poveo, no Boston se ubrzo vraća. Chicago je najveće vodstvo imao na 4-2, no, Boston i to stiže da bi se na kraju vratili i na 5-5, sedam minuta prije kraja susreta golom Boychuka. Produžetak je trajao devet minuta do gola braniča Brenta Seebrooka koji je prelomio susret i vratio Chicago u seriju. Gledali smo sasvim drukčiju utakmicu od druge i treće, jer tamo se igrala vrhunska obrana dok su ovdje kočnice popustile i igrao se doslovno samo napad. Vrlo nekarakteristično za obje ekipe i upravo zato je ova serija gotovo nemoguća za prognoziranje.

Omjer udaraca 47-33 i čak 11 golova bili su pravi spektakl, a oba su golmana zakazala kako već dugo nisu. Rask je obranio 41 od 47 udaraca za 87 posto, dok je Crawford s druge strane skinuo 28 od 33 za također neuvjerljivih 84,8 posto obrana. Kako su obrane bile u drugom planu istaknuli su se napadači, kod Bostona pogotovo Bergeron s dva gola, dok kod Chicaga vrijedi izdvojiti mladog Patricka Kanea s golom i asistencijom.

- Ovo je jako uzbudljivo. Svi su dali svoj maksimum u ovoj utakmici, a stvarno je nebitno zabijem li ja ili netko drugi. Ugodno je ostvariti pobjedu i vratiti se u seriju, ali još smo daleko, nedostaju nam još dvije. Sve u svemu uzbudljivo je dati ovako važan gol - kazao je branič Chicaga Brent Seebrook koji je odlučio četvrtu utakmicu.

- Na kraju moramo shvatiti da je to bila vrlo tijesna utakmica i odlučena je jednim golom. Nismo si olakšali nego smo si otežali. Napravili smo dosta pogrešaka i nismo bili na najvišoj razini. Borili smo se, vraćali smo se tri puta u utakmicu i stvarno nije zabavno nakon toga izgubiti - kazao je vratar Bostona Tuukka Rask.

- Nismo radili ono što uvijek radimo. Nismo ih uspjeli stisnuti u njihovoj zoni i dozvolili smo im stvarno previše toga. To definitivno nije naš stil i ne smije nam se ponavljati - kazao je napadač Bostona Patrick Bergeron.

Chicago sada ima priliku ponovo doći u kontrolu nad serijom, ali pitanje je što će na to reći Boston. Tijekom cijele serije vidjeli smo tijesnu borbu, ali četvrta utakmica bila je nešto posebno. Boston se dizao iz mrtvih tri puta, vratio 4-2, ali Chicago na kraju nije izgubio snagu. Stvarno u finalu imamo dvije odlične ekipe i bilo bi šteta da ne ode sve do sedme utakmice. Chicago naravno ima prednost u ovoj utakmici glede domaće dvorane, no sve ostalo je potpuni egal. Niti najveći stručnjaci ne mogu apsolutno ništa tvrditi glede ove serije i u tome jest tolika draž. Pobjednik ove pete utakmice dobit će prednost, no i dalje će sve biti otvoreno.

- Dali smo im previše prostora. Ključ je u tome što nismo stisnuli u neutralnoj zoni i što nismo umrtvili utakmicu nego smo krenuli u nadmetanje s njima. Oni su napravili odličan posao, mi smo ostali prekratki iako smo stvarno bili odlični pri kraju utakmice. Moramo popraviti igru u neutralnoj zoni terena - kazao je trener Bostona Cloude Julien.

- Znali smo da neće biti lako osvojiti Kup. Moramo ići glavom kroz zid, moramo izvući snagu iz naše dubine. Svaka je sljedeća utakmica presudna i pravo na kiks više nemamo. Dobili smo rezultat koji smo htjeli, izjednačili smo, no moramo i možemo biti još bolji. Peta utakmica izuzetno je bitna - kazao je kapetan Chicaga Jonathan Toews.

Jedini izostanak je Campbell kod Bostona, no to ne utječe na njihovu igru i njega neće biti do kraja sezone. Hossa kod Hawksa i Horton kod Bruinsa igraju uz ozljede, no i to je stara vijest, a ionako igraju na svojim normalnim razinama.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani