Obavijesti

Sport

Komentari 4

Cibona ipak ide u stečaj? Bolje uzeti bilo što nego izgubiti sve

Cibona ipak  ide u stečaj? Bolje uzeti bilo što nego izgubiti sve
3

Cibona je u petak vjerovnicima ponudila dvije opcije otplate dugova. Do ponedjeljka se moraju izjasniti hoće li ih prihvatiti ili gurnuti košarkaški klub prema stečaju

VIDEO

Jedna je opcija isplata 50 posto dugova u roku od dva mjeseca, a polovice u dionicama kad klub krene u pretvorbu u dioničko društvo. Prema drugoj opciji, vjerovnici bi dobili 35 posto duga odmah, 35 u razdoblju od tri godine, a preostalih 30 posto u dionicama. Tridesetak vjerovnika od kluba potražuje oko 40 milijuna kuna. Prema prvim reakcijama, većina će prihvatiti jedan od modela, no ne prihvate li baš svi, Cibona bi mogla u stečaj.

- Treba odvojiti korektno od realnog. Ako klub ode u stečaj, tko zna hoćemo li išta dobiti - rekao je Vedran Vukušić, jedan od najokorjelijih vjerovnika. Njemu i Robertu Trohi, suigraču iz Cedevite, Cibona duguje oko dva i pol milijuna kuna, a baš njih dvojica tražili su od HKS-a zaštitu ugovora, pa “vukovi” za završnicu Kupa idućeg tjedna ne mogu registrirati niti jednog igrača pristiglog ove sezone.

- Ova ponuda ima smisla, za razliku od onog što su dosad predlagali - kaže Troha, no i dalje je skeptičan prema obećanjima.

Iako bi mnogi bivši igrači i treneri mogli biti popustljiviji s obzirom na sve što je Cibona učinila za njihove karijere, treba u obzir uzeti i njihove probleme. Neki, poput Velimira Perasovića, praktički dvije godine nisu dobili plaću, a moraju plaćati porez kao da jesu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Anzulović: Neki igrači su apatični

Ovo nam je najvažnija utakmica, a ja sam s velikom skupinom igrača nezadovoljan, načinom na koji se ponašaju i igraju. Ne priznajem apatiju. Ne zanimaju me oni koji nisu fokusirani, rekao je trener Dražen Anzulović uoči današnje utakmice protiv Crvene zvezde (17 sati) kojom “vukovi” mogu riješiti sve brige oko ostanka u NLB ligi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu