Obavijesti

Sport

Komentari 6

Cibona 'trokorakom' u finale, Zadar uspio 'slomiti' Cedevitu!

Cibona 'trokorakom' u finale, Zadar uspio 'slomiti' Cedevitu!
2

Zadar je u pobjedi nad Cedevitom imao tri igrača na 'double-double' brojkama; Vladimira Dašića (19 poena, 11 skokova), Luku Žorića (17 poena, 11 skokova) i Luku Božića (16 poena, 12 skokova)...

VIDEO

Cibona je svladala (83-78) Split, tako stigla i do treće pobjede u seriji, pa se plasirala u finale prvenstva Hrvatske. Do istog je rezultata večeras mogla i Cedevita, ali je Zadar na svom parketu slavio (85-83), pa izborio četvrtu utakmicu koja će se u četvrtak igrati u Domu sportova.

Splićani su odlično otvorili susret u Draženovom domu, krajem prvog poluvremena imali i 12 koševa razlike (39-27), ali se na odmor otišlo samo s dva razlike za goste. Cibona je preokrenula u nastavku, Splićani u zadnjoj minuti stigli na 'minus dva', no onda su Rogić i Bundović slobodnim bacanjima riješili pitanje pobjednika.

Najefikasniji u Ciboni bio je Filip Bundović s 24 poena, Marko Ljubičić ih je dodao 13, dok je u splitskim redovima najbolji bio Pavle Marčinković s 20 postignutih koševa.

- Čestitke igračima. Ušli su u finale s 3-0 i što drugo nego čestitati. Bila je teška utakmica ali ovako je slađe. Pokazali smo da znamo dobiti utakmicu i kazniti protivnika. Bundović je bio dominantan večeras jer smo ciljano gađali protivnika koji ga je loše branio tako da imamo mi i drugih oružja a ne samo šut za tri poena. Teška serija i slatka i još jednom čestitam igračima - rekao je poslije utakmice trener Cibone Mario Velić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zadar je zaustavio pohod Cedevite prema finalu, polufinalnu seriju uspio još jednom preseliti u Zagreb. Domaća momčad je u posljednju četvrtinu ušla sa 16 poena prednosti (73-57), no gosti su u samom finišu stigli i do preokreta, poveli 83-82. Ipak, Zadar je na samom koncu uspio stići do velike pobjede, bez obzira na to što su tu posljednju četvrtinu izgubili 27-12.

Zanimljivo, Zadrani su imali čak trojicu igrača na "double-double" brojkama; Vladimira Dašića (19 poena, 11 skokova), Luku Žorića (17 poena, 11 skokova) i Luku Božića (16 poena, 12 skokova). Najefikasniji u gostujućim redovima bili su Jacob Pullen s 21 i Justin Cobbs s 15 poena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener