Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Cico: Vratit ću se u Dinamo, a za koju sezonu i Niko bi došao

None Foto: Slavko Midžor/Pixsell 5

Legenda hrvatskog nogometa Zlatko Kranjčar ponovio je da će Niko raskinuti ugovor s Tottenhamom u ljeto. Želja mu je vratiti se na 'modru' klupu i dohvatiti Ligu prvaka

Zlatko Kranjčar, sadašnji izbornik Crne Gore, gostovao je na 24sataTV i dotaknuo se aktualnih nogometnih dodađanja u Hrvatskoj i svijetu. Osim reprezentativnih obaveza u susjednoj zemlji, često boravi u Hrvatskoj i prati utakmice, prvenstveno Dinama. 

Svi su bili skeptični kada je preuzimao nogometaše Crne Gore. 

- Odlučio sam se na preuzimanje nakon što sam procijenio kvalitetu i njihove mogućnosti, pratio sam ih u utakmici s Irskom i Italijom. Ova reprezentacija ima sjajne pojedince iz talijanske lige, tu su Vučinić, pa Fatić, Jovetić, a svi oni mogu napraviti bolji rezultat kao reprezentacija. Predsjednik Savičević je iznistirao da dođem, a posredovao je Boban koji je s njim nerazdvojni prijatelj iz Milana...

Vjerovao sam u sebe i igrače, ali nisam se nadao da ćemo biti izjednačeni s Engleskom, kaže Cico

- Nismo se u samom početku nadali da nećemo imati izgubljenu utakmicu u kvalifikacijama i da ćemo bodovno biti izjednačeni s Engleskom, no vjerovao sam u sebe i igrače - kazao je Cico. 

Remi s Engleskom (0-0) nije očekivao, ali govori da mu je u mnogome pomogla utakmica Hrvatske i Engleske. 

Iako je Hrvatska moćna reprezentacija, trenutačno je ispod Crne Gore. U kvalifikacijama je primila devet golova. Gdje je Bilić pogriješio?

- Napravili smo kiks, ali poraz od Gruzije mora nas podučiti da nam se to više ne dogodi - kazao je, te dodao:

- Wembley nas je uljuljao, rasteretio, postali smo previše ležerni. Porazi su razljutili Engleze koji su inače goropadni, bagati, čekali su priliku i jedva dočekali da nas izvuku u grupi. Igra im se promijenila, a to je bio šok koji nas je natjerao da se stabiliziramo. 

HNS danas održava sjednicu koju je predsjednik Vlatko Marković pomaknuo s 19. na 7. travnja.

- Da, cirkus se nastavlja. Nepotrebno je sve ovo što se događa, odvojene skupštine, a obje su neregularne. Možda treba napraviti rez, iskorak i odabrati nove ljude. Reprezentacija je ta koja uživa reputaciju. I naša liga zavređuje više pažnje nego joj je to davao nogometni savez. 

Liga u Crnoj Gori ima veću pažnju, ulaže se u klubove i rezultati se vide igrama reprezentacije, Cico o Crnoj Gori

U Crnoj Gori stvari su nešto drugačije. 

- Liga je u za uvjete koje imamo vrlo dobra. Savez čini sve da poboljša infrastrukturu, novac se preusmjerava u klubove. Ulaže se u mlade naraštaje. Reprezentacija je plod intenzivnog rada zadnje četiri godine, a kad se odvojila od Srbije i uz osobu koja zna voditi (Savičević op.a.) i rasporediti rezultati su tu. Ulaže se u klubove, a kasnije ti igrači čine repezentaciju. 

Sin Niko uvijek je velika tema, ali Cico o njemu daje uvijek iste odgovore. Nije mu jasno kako čovjek u takvoj formi nema poziciju u klubu. Potvrdio je da razmišlja o novoj sredini, te kaže da je to najbolje i za njega i reprezentaciju. A gdje bi bilo najbolje da zaigra?

- Vidim ga u Engleskoj. Zašto? Liverpool je bio jako zainteresiran i još uvijek je zainteresiran, ponudio je dio odštete, no Tottenham nije htio ni razgovarati. Opcija je još otvorena.

Zlatko Kranjčar još ne razmišlja o penziji.

- Rezultati s Crnom Gorom daju mi za pravo da nastavim s izborničkom funkcijom. Jasno da u podsvjesti imam razmišljanja Dinamu jer je on moja prva i velika ljubav i u interesu mi je i vratiti se u Dinamo kako bi ga opet uveo u Ligu prvaka. Čekam samo zeleno svjetlo. A naravno za dvije-tri godine u cijeloj priči može pomoći i Niko - zaključio je Cico.

Komentari (23)
  • Cico Kranjčar je legenda Dinama,igračina koja se ne zaboravlja,a najveći dokaz njegove stručnosti je osvajanje prvenstva s NK Zagrebom ,zato kažem ja ,ako Vaha ode Cico vrati se doma u paketu sa sinom.

    7. 4. 2011,   12:00
  • svako ima svoj ukus, ali rezultati govore sve, Cico je najbolji hrvatski trener. izmedju ostalog, poslije Bariceve ere s Rossom, Bjelicom,Tapalovicem,Maricima i Neretljacima kad smo bili na putu da postanemo Austrija, on je dosao i izmislio ekipu nakon koje smo postali stabilna top 10 reprezentacija.

    7. 4. 2011,   11:34
  • Svašta se može dogodit , Kranjčara u Europi uopce ne cijene , šta bi to bilo da se ko Prosinećki u najboljim godinama vrati igrat uh . I još kad bi se ostvario transfer Šimunića , što isto nije nerealno , čovjek ne igrat nit išta , a ima 33 god nitko ga više ne želi u Bundesligi , a protiv Francuske je ipak pokazo da ce za Dinamo bit vrh i puno pomoc za ligu prvaka . al i da dovedu Kranjčara Mamić bi odma prodo Sammira , al da ostavi sve još iducu sezonu uh , zadnji red Kelava , Vrsaljko , Šimunić , Tonel , Cufre , zadnji vezni bi bio Bišćan , Badelj odma ispred , krila Kranjčar i Tomečak , play Sammir i špica Fatoš uh uh

    7. 4. 2011,   11:24