Obavijesti

Sport

Komentari 15

Cigano prijeti: Ja sam broj 1!; Werdum kuka: Dajte mi šansu

Cigano prijeti: Ja sam broj 1!; Werdum kuka: Dajte mi šansu
1

Dos Santos je ostao bez borbe protiv Struvea i smatra da bi upravo on trebao dobiti šansu za naslov. Isto misli i Fabricio Werdum, kojem je Cain Velasquez odgodio borbu drugi put. Tko će napasti Stipu Miočića?

VIDEO

UFC-ev prvak teške kategorije Stipe Miočić nije se borio od rujna 2016. godine kada je prvi put obranio naslov protiv Alistaira Overeema nokautiravši ga u prvoj rundi. Miočić je posljednje četiri borbe završio nokautom od kojih tri u prvoj rundi. Jedan je od najdominantnijih boraca trenutno, u posljednjih osam borbi izgubio je samo jednom - protiv Juniora Dos Santosa 2014. godine.

Bila je to ratnička borba koja je poslije pet rundi otišla do sudačke odluke. Tri godine kasnije, Dos Santos nikako ne može dobiti borbu, a Miočić je prvak. Konkurenti otpadaju, a popularni Cigano od UFC-a traži samo jedno: "Dajte mi borbu za naslov!".

- Preostala dva lika koja su se trebala boriti za titulu su Werdum i Velasquez, no oni imaju pobjede na Travisom Browneom koji mislim da više nije ni u top 10. Tako da to nema smisla. Ispravno bi bilo meni dati priliku za napad na pojas - rekao je Dos Santos za Fox Sports pa spomenuo pobjedu nad Stipom.

Cigano je uvijek bio super lik. Poštuje svoje protivnike, a više puta je iskazao poštovanje prema Stipi Miočiću. Nebrojeno puta je rekao da je Stipe super čovjek, da cijeni to što je skroman... Na kraju krajeva, dok su svi ostali govorili "Majosik", Dos Santos je prvi pravilno izgovarao prezime Miočić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nikako ne može dobiti  borbu. Otpao mu je i susret sa Stefanom Struveom, a borio se nije skoro godinu dana - posljednji put u Zagrebu protiv Bena Rothwella.

- On je odličan prvak. Sviđa mi se jer je pošten borac. Ne mogu ga zamisliti kako vara ili izvodi ludosti. Vidim ga kao dobar primjer drugim borcima, ali moram vam reći da postoji samo jedan broj 1 u svijetu. Postoji samo jedan teškaški prvak, samo jedan najopakiji čovjek na planeti i to sam ja - poručio je Brazilac.

Werdum kuka: Ja zaslužujem priliku

Kada je u pitanju pojas prvaka svi bi ga htjeli, ali malo je onih koji zaslužuju priliku za naslov. Tako u nekim drugim težinskim kategorijama priliku dobivaju zvučna imena, a ne ona koja su to zaslužila. Ni u teškoj kategoriji nije ništa drugačije (Stipe je jedva dobio šansu za naslov), samo što borci sami sebi zagorčavaju život.

Imamo primjer Caina Velasqueza i Fabricija Werduma, koji su se već dva puta trebali boriti za šansu za titulu, ali borba je oba puta odgođena zbog ozljede Caina Velasqueza. Posljednji put prije mjesec dana. Sve se više govori o revanšu Miočića i Dos Santosa za naslov, a Werdum se našao uvrijeđenim.

- Ne, ne mislim da je to pošteno jer meni su isto otkazali borbu. Zapravo, Cain Velasquez i ja smo se trebali boriti za mjesto izazivača stoga mi nije jasno zašto rade Miočić-Cigano. Ne znam je li sto posto potvrđeno, ali mislim da to nije pošteno jer, kao što sam rekao, Velasquez i ja smo trebali biti poput polufinala. Nije se dogodilo i zato ja trebam ići naprijed. Velasquez se nije pojavio i ja sam zato idući izazivač - rekao je Vai Cavalo.

Ako i ne dođe do borbe njega i Miočića, bivši sparing partner Mirka Filipovića ima privremeno rješenje.

- Ja sam bio posljednji prvak i ne smatram to poštenim. Ista situacija je bila s prvim i drugim na rang listi. Bilo bi pošteno da Miočić pričeka, a da se Cigano i ja borimo za privremeni pojas. Ako se to neće dogoditi, onda bih borbu (s Miočićem) trebao dobiti ja. To je moje mišljenje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub