Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Cikatić prebačen u Zagreb, sve organizirali Vranković i Šimenc

None Foto: Dubravka Petric/PIXSELL/Tino Juric/PIXSELL/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

VELIKA GESTA Sada Branko u Zagrebu ima 24-satnu skrb, a taj važan potez 'pogurali' su hrvatske sportske legende Šimenc i Vranković. Obitelj 'hrvatskog tigra' zahvalna im je na važnoj pomoći

Legendarni 'hrvatski tigar' Branko Cikatić posljednjih pet mjeseci proveo je u splitskoj bolnici zbog plućne embolije. 

BRANKO CIKATIĆ Drama legendarnog borca: U bolnici leži već pet mjeseci...

U jednom trenutku mu je i život bio pod pitanjem. Potom je bio prebačen u kninsku bolnicu gdje se nije moglo krenuti sa rehabilitacijom jer je stalno imao povišenu temperaturu i veliku ranu od ležanja.

Od subote navečer Cikatić se nalazi na Odjelu neurologije zagrebačke Kliničke bolnice 'Sveti duh', piše Slobodna Dalmacija.

Isti izvor navodi kako su to prebacivanje inicirali i brzo realizirali naši sportski velikani Stojko Vranković i Dubravko Šimenc.

- Upravo su oni sve organizirali kad sam u subotu došla u Knin potpisati suglasnost za prijevoz do Zagreba i otpusno pismo - rekla je za Slobodnu Dalmaciju Cikatićeva supruga Ivana Davidovski Cikatić koja se zahvalila Vrankoviću i Šimencu na velikoj gesti.

Sada Branko u Zagrebu ima 24-satnu skrb. U međuvremenu se pojavila loša vijest - Cikatić boluje i od Parkinsonove bolesti, međutim, borba za njega je u punom jeku.

Pokazuje i neke pozitivne signale.

- Rečeno mi je da će imati svu njegu, te da će tamo za njega napraviti što god je potrebno da ga izliječe od bakterije i da mu zaliječe dekubitus. Rekli su da će to dugo trajati, ali da neće odustati od njega. Sada nema temperaturu i svjestan je svega. U boljem je stanju nego što je bio - kazala je Ivana Cikatić koja se svima zahvaljuje odazivu i na pokretanju cijele akcije.

Komentari (32)
  • Bravo za ovu dvojicu :) Cikaticu brzo ozdravljenje zelim

    1. 10. 2018,   07:21
  • Dali to znači da u KBC-u Split liječnici nisu dorasli zadatku?

    1. 10. 2018,   09:22
  • Nešto je trulo u Hrvatskom zdravstvu. Čovjek dođe sa upalom pluća koju je mogao zaliječiti doma za 2 tjedna sa Sumamedom, a u bolnici zaradi superbakteriju i zbog nebrige dekubitus koji će morati liječiti 6 mjeseci. Ali samo traže doktori još novaca za svoje neznanje i nebrigu. Podiže se izdvajanje sa 15 na 17.5%. Ovo je zemlja u kojoj prosperiraju samo nesposobni uhljebi!

    1. 10. 2018,   10:15