Obavijesti

Sport

Komentari 113

Čilić dobio dramu u pet setova! Čeka ga crna mačka Del Potro

Čilić dobio dramu u pet setova! Čeka ga crna mačka Del Potro
3

Marin Čilić ponovio je prošlogodišnji uspjeh karijere na Roland Garrosu i ušao u četvrtfinale nakon pobjede u pet setova nad Talijanom Fabiom Fogninijem 6-4, 6-1, 3-6, 6-7(4), 6-3

VIDEO

Marin Čilić izborio je četvrtfinale Roland Garrosa! Najbolji hrvatski tenisač i četvrti na svjetskoj ljestvici nakon troipolsatne borbe slomio je Talijana Fabija Fogninija 6-4, 6-1, 3-6, 6-7(4), 6-3. Izjednačio je tako najbolji rezultat na pariškoj zemlji, gdje je i lani bio među posljednjih osam.

Činilo se kako će naš osvajač US Opena i finalist Wimbledona te Australian Opena vrlo lako zaključiti posao protiv borbenog Fogninija kojega je dobio dvaput u njihova tri dosadašnja meča.

Sve je, naime, dobro funkcioniralo za Međugorčanina koji je prvi set osvojio 6-4 napravivši drugi break u prvom setu. Početkom drugog podebljao je prednost i otišao na 3-0, a Fognini se žalio na probleme s kretanjem te je popio čarobnu pilulu. Nakon što je drugi set izgubio 6-1, meč se počeo okretati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
French Open - Roland Garros

Osvojio je Fognini treći set 6-3, a Marin je u izjednačenom četvrtom imao meč-loptu kod vodstva 5-4 na Talijanov servis, ali nije je pretvorio. Otišao je set u tie-break koji je pripao Fogniniju.

Vikao je Čilić na sebe, bacao stvari po klupi, nije vjerovao što mu se to događa, a onda je pronašao dodatnu snagu i napravio dva breaka u petom setu za veliku pobjedu.

Među posljednjih osam čekat će ga stari znanac Juan Martín del Potro. Igrali su 12 puta, a čak 10 puta slavio je Argentinac, od čega posljednjih sedam. Vrijeme je za prekid toga niza...

I Pavić i Dodig među osam

Dobrom danu Hrvata u Roland Garrosu pridružili su se i specijalisti za parove Mate Pavić i Ivan Dodig, ušavši u četvrtfinale mješovitih parova.

Pavić je s kanadskom partnericom Gabrielom Dabrowski, s kojom je osvojio ovogodišnji Australian Open, pobijedio nizozemski par Demi Schuurs/Matwe Middelkoop 6-4, 6-4.

Ivan Dodig s Tajvankom Latishom Chan svladao Amerikanku Nicole Melichar i Austrijanca Alexandera Peyu 2-6, 6-4, 10-7.

Kako Pavić u polufinalu igra protiv Slovenke Katarine Srebotnik i Meksikanca Santiaga Gonzáleza, a Dodig protiv Njemice Anne-Lene Grönfeld i Kolumbijca Roberta Faraha, mogli bismo gledati svehrvatsko finale u Parizu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine