Obavijesti

Sport

Komentari 7

Čilić: Kei igra odlično, ali ja ću nastaviti agresivno pa što bude

Čilić: Kei igra odlično, ali ja ću  nastaviti agresivno pa što bude
1

Bilo je puno velikih mečeva protiv njega, pogotovo ovdje. Ovo će nam biti četvrti dvoboj ovdje, rekao je Marin Čilić o četvrtfinalu US Opena protiv Keija Nishikorija, preko kojeg je 2014. godine osvojio naslov

VIDEO

Marin Čilić je u dvoboju osmine finala US Opena pobijedio 10. tenisača svijeta Belgijca Davida Goffina 7-6 (6), 6-2, 6-4 nakon dva sata i 24 minute borbe te je izborio četvrtfinalni dvoboj protiv Japanca Keija Nishikorija.

Tako se igra! Čilić se raspucao i ušao u četvrtfinale US Opena!
Tako se igra! Čilić se raspucao i ušao u četvrtfinale US Opena!

Dvoboj Čilića i Goffina odigran je na preuređenom stadionu Louis Armstrong koji je za najboljeg hrvatskog tenisača već bio sretan dva dana prije, kad je protiv 19-godišnjeg Australca Alexa de Minaura uspio preokrenuti zaostatak od dva seta i nakon četverosatne iscrpljujuće borbe doći do pobjede.

Iako je taj meč završen nakon dva sata i 20 minuta iza ponoći po lokalnom vremenu, teniski fanatici koji su ostali svjedočiti velikom Čilićevom preokretu kreirali su sjajno ozračje, a naš se najbolji tenisač i u nedjelju osjećao ugodno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ponovno je bilo fantastično, nakon onog trilera od prije dva dana. Kad su se počele nizati meč lopte, jedna, pa druga, samo sam se nadao da nećemo doći do osme. Srećom, uspio sam do pobjede već na trećoj - izjavio je Čilić.

- Sporo sam počeo, on je bio bolji. Ključno je bilo kad sam uspio doći do breaka kod 4-5 i vratiti se u igru. Odlično sam odigrao kraj prvog seta. Nakon toga sam osjetio da je David usporio prvi servis, a nakon meča mi je rekao da je, nažalost, imao problema s ramenom. Nije najbolje igrao u ta dva seta, ali ja sam držao svoj ritam, igrao dobro i sretan sam - proanalizirao je Marin dvoboj protiv Belgijca od kojeg je izgubio prva tri međusobna dvoboja, ali je ovom pobjedom izjednačio rezultat na 3-3.

Šok! Australski autsajder je izbacio Federera s US Opena
Šok! Australski autsajder je izbacio Federera s US Opena

Sljedeća Čilićeva prepreka na putu do trećeg polufinala na US Openu je dobro mu poznati suparnik, Japanac Kei Nishikori koji ima prednost od 8-6 u međusobnim dvobojima.  

- Bilo je puno velikih mečeva protiv njega, pogotovo ovdje na US Openu. Ovo će nam biti četvrti dvoboj ovdje - rekao je.

Nishikori je skupio više pobjeda ukupno, ali Marin u mečevima na Grand Slam turnirima vodi sa 3-1, na US Openu 2-1. Naravno, vječno urezana u sjećanje je pobjeda u finalu US Opena 2014. godine, kad je naš tenisač osvojio svoj prvi, zasada i jedini Grand Slam.

Nishikori je ostao na tom jednom finalu. Jedinu pobjedu nad Čilićem u dvobojima na tri osvojena seta ostvario je 2010. u 2. kolu US Opena, kad je slavio u pet setova.

No, unatoč pozitivnom omjeru na US Openu i na Grand Slam turnirima, Marin je svjestan da je pred njim veliki izazov.

- Kei igra odlično, vidio sam nekoliko njegovih mečeva i vidio da odlično udara i koristi ove uvjete. Za mene je najvažnije da nastavim igrati agresivno, nadam se da ću opet imati glasnu podršku i da ću pobijediti - zaključio je naš tenisač. 

VIDI OVO! KVIZ: Koji si kandidat za osvajanje Zlatne lopte?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu