Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čilić se popeo na vrh Kristova kipa u Riju: Srce kuca kao ludo

None Foto: rioopen.com

Iskustvo je bilo jedinstveno. To je prilika kakva se ukazuje jednom u životu. Ja sam dosta religiozan pa mi je i zato bilo još posebnije, rekao je Marin Čilić nakon što je svladao

Kip Krista Otkupitelja u Rio de Janeiru jedan je od najpoznatijih svjetskih spomenika, uvršten u sedam novih svjetskih čuda. Nesvakidašnju priliku da se popne na njega dobio je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić.

Kao treći igrač svijeta i prvi nositelj ATP-turnira u brazilskom gradu, Marinu su organizatori priuštili da iskusi kakav je to pogled s 30-metarskog čuda armiranog betona i steatita (bez postolja) koji se uzdiže nad Riom već 87 godina. Raspon ruku mu je čak 28 metara.

- Izgleda impresivno. Dosta je usko, dobro je što nosimo kacige - govorio je Međugorčanin dok se uspinjao prema vrhu.

A onda, kad je uspio, teško je pronalazio riječi kojima bi opisao taj doživljaj.

- Vjetrovito je i nije lako. Svaka čast snimatelju što je donio kameru na vrh. Definitivno je osjećaj čudesan. Noge mi se još uvijek tresu, a srce kuca kao ludo - kazao je Marin.

- Iskustvo je bilo jedinstveno. To je prilika kakva se ukazuje jednom u životu. Ja sam dosta religiozan pa mi je i zato bilo još posebnije. To je jedno od najvećih iskustava koje sam doživio - kazao je Marin.

Rio 2016 - Feature | Autor: Sebastian Kahnert/DPA/PIXSELL Foto: Sebastian Kahnert/DPA/PIXSELL

Čilić je u prvom kolu turnira iz serije 500 lako dobio argentinskog kvalifikanta Carlosa Berlocqa 6-3, 6-2 za sat i 19 minuta, a u drugom ga očekuje pobjednik meča između Francuza Gaëla Monfilsa i Argentinca Horacija Zeballosa.

Komentari (30)
  • Dobro da ima kacigu. Da se oklizne i padne, bez kacige bi najebal.

    21. 2. 2018,   01:06
  • Toliko je religiozan da se i Isusu već popeo na vrh glave...

    21. 2. 2018,   06:42
  • da je vjernik nebi se penjao nego bi shvatio da je to blasfemija.... glupost Bogu se treba klanjat ne penjat na glavu... Boze sacuvaj !

    21. 2. 2018,   06:18