Obavijesti

Sport

Komentari 28

Čilić siguran protiv Pospišila; Martić ispala, Vekić ozlijeđena

Čilić siguran protiv Pospišila; Martić ispala, Vekić ozlijeđena
1

Čilić je i u svom drugom susretu u Miamiju stigao do pobjede iako je imao lošu realizaciju "break-lopti", protiv Pospišila realizirao je samo jednu od 10 prilika za oduzimanje servisa suparniku

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u osminu finala velikog ATP turnira u Miamiju, on je u dvoboju 3. kola nadigrao Kanađanina Vaseka Pospišila sa 7-5, 7-6 (4) za sat i 54 minute igre.

Bio je ovo treći međusobni dvoboj Čilića i Pospišila i treća pobjeda našeg igrača.

Čilić je i u svom drugom susretu u Miamiju stigao do pobjede iako je imao lošu realizaciju "break-lopti", protiv Pospišila realizirao je samo jednu od 10 prilika za oduzimanje servisa suparniku, no i to mu je bilo dovoljno za pobjedu.

Nakon što je svaki igrač propustio po dvije "break-lopte" u otvaranju susreta, Čilić u drugom, a Pospišil u trećem gemu, do novih uzbuđenja trebalo je čekati 12. igru prvog seta. Tada je Čilić izvrsnim reternom stigao do set-lopte koju je realizirao suverenim udarcima s osnovne linije kojima je u potpunosti "razoružao" Pospišila za osvajanje prvog seta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na početku drugog seta Čilić je bio suočen s trećom i posljednjom "break-loptom" Pospišila, a iz te situacije se izvukao odličnim servisom. Zatim je uslijedio festival Čilićevih propuštenih prilika, nije iskoristio niti jednu od šest "break-lopti" u drugom setu i to u tri različita gema.

Kod 1-0 Pospišil je jedinu Čilićevu priliku spasio pogodivši liniju, kod 3-2 je spasio još dvije Čilićeve prilike odličnom vlastitom igrom, no kod 6-5 je Čilić stigao do tri vezane meč-lopte. Na dvije je imao i priliku završiti susret, ali Kanađanin je "preživio" i izborio odlučujuću igru.

Ipak, u "tie-breaku" Čilić je bio dominantan, nije izgubio niti jedan poen na svom servisu, dok je vrlo rano ostvario "mini-break", a susret je okončao realiziravši ukupno petu meč-loptu nakon velikog promašaja Pospišila.

U osmini finala Čilić će igrati protiv boljeg iz susreta između Amerikanca Johna Isnera i Rusa Mihaila Južnija.

Petra Martić ispala

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u osminu finala velikog WTA turnira u Miamiju, bolaj od nje je u 3. kolu bila Australka Ashleigh Barty sa 6-4, 6-3 nakon sat i 12 minuta igre.

Martić je protiv Barty dobro krenula u susret, u svom prvom servis-gemu spasila je dvije "break-lopte", da bi zatim ona oduzela servis Barty u petom gemu, a zatim i povela sa 4-2. Nažalost, tada se dogodio veliki pad u igri 26-godišnje Dućanke koja je izgubila šest gemova zaredom pa je Barty dobila prvi set sa 6-4 i povela u drugom sa 2-0.

Martić je u sljedećoj igri uspjela vratiti "break" zaostatka u drugom setu, ali je kod 1-2 još jednom pokleknula na svom početnom udarcu.  Do kraja dvoboja Barty je bila bliža još jednom "breaku" nego Martić povratku u meč te je Australka zasluženo izborila prolazak u osminu finala.

Donnu zaustavila ozljedu

 Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u 4. kolo velikog WTA turnira u Miamiju, bolja od nje je u 3. kolu bila Amerikanka Danielle Collins sa 4-6, 6-2, 6-1 nakon sat i 53 minute igre.

Nakon što je dobila prvi set, Vekić je u preostale dvije dionice igre osvojila tek tri gema, a razlog tomu najvjerojatnije treba potražiti u problemima s leđima zbog kojih je u drugom setu tražila i medicinsku pomoć.

Nakon što je izgubila servis za 2-4 u drugoj dionici, Vekić je kod izjednačenja na servis Collins tražila medicinsku pomoć i prije završetka gema, da bi nastavak dvoboja odigrala u suzama. U takvoj situaciji nije niti čudno kako je od posljednjih 11 gemova u dvoboju izgubila njih 10.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu