Obavijesti

Sport

Komentari 39

Čilić sredio Isnera, Murray se osramotio, ispao je i Karlović

Čilić sredio Isnera, Murray se osramotio, ispao je i Karlović
1

Marin je vratio Isneru koji je Međugorca dobio u zadnja dva meča. Murray je senzacionalno ispao od 90. igrača svijeta, a Queen's nema ni drugog nositelja jer je izgubio i Stan Wawrinka

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio je u dvoboju 1. kola travnatog ATP turnira u londonskom Queensu Amerikanca Johna Isnera 7-5, 6-3. Čiliću je za pobjedu nad gorostasnim Isnerom, 21. igračem svijeta, trebalo samo malo više od sat vremena igre, a sve zahvaljujući više nego sjajnom  servisu jer je na svoj početni udarac u cijelom meču izgubio samo šest poena.

U prvom setu je Marin dočekao priliku u 11. igri, iskoristio je uopće prvu "break-loptu" u meču i potvrdio je odmah dobivanjem svog servisa za 7-5. Čilić je do novog oduzimanja Isnerova servisa došao već u prvom gemu drugoga seta, a drugi "break" je uslijedio na samom kraju, kod 5-3. Čilić je u drugom setu na svoj servis izgubio samo jedan jedini poen. 

Bila je ovo "slatka osveta" nad Isnerom, koji je u zadnja dva meča Međugorca pobijedio ove godine u Rimu i lani u Parizu. Ukupno su igrali devet puta, a Čilić sada vodi s 7-2. U sljedećem kolu Čilić kao četvrti nositelj ide na još jednog Amerikanca, 19-godišnjeg Stefana Kozlova (149. na ATP listi) s kojim dosad nije igrao.    

Murraya šokirao 'lucky loser', Div izgubio od Južnog

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U Marinovom gornjem dijelu ždrijeba bio je Andy Murray. Bio, jer je senzacionalno ispao od 'lucky losera', Jordana Thomspona, 90. igrača svijeta. Australac je izbacio prvog igrača svijeta 7-6, 6-2 za najveću pobjedu u karijeri. Nakon prvog, Quenn's je izgubio i drugog nositelja jer je Feliciano Lopez sa 7-6, 7-5 izbacio Stana Wawrinku.

Ivo Karlović izgubio je u 1. kolu u Halleu od Rusa Mihaila Južnog 3-6, 6-7 (6). Karlović je izgubio "dvoboj veterana" protiv 34-godišnjeg Južnog, koji je iskoristio i Karlovićev umor jer je prije dva dana igrao i izgubio finale Hertogenbosha. 
Karlović je loše započeo meč i izgubio svoj servis u šestom gemu, a nakon što je, opet na svoj servis, spasio set-loptu kod 3-5, u narednom gemu je Karlović imao čak četiri "break-lopte" da ostane u setu, no Južni je sve spasio. 

U drugom setu su obojica propustila samo po jednu loptu za obrat, a u 13. igri Južni je poveo s 4-0, Ivo se vratio s pet uzastopnih poena i poveo s 5-4, potom spasio meč-loptu kod 5-6, ali je drugu na svoj servis Južni iskoristio i otišao u 2. kolo. Bio je ovo njihov peti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda Južnog, kojeg je Karlović uspio pobijediti samo prije tri godine i to upravo u Halleu. 

Donna izgubila na startu, Ana slavila

Samo dva dana nakon što je osvojila turnir u Nottinghamu Donna Vekić je poražena na startu travnatog WTA turnira u Birminghamu od Amerikanke Allison Riske s 2-6, 6-7 (2).

Osječanka se nije snašla u dvoboju s Riske, 46. igračicom svijeta, koju je pobjeđivala u oba njihova međusobna dvoboja lani na Tajvanu i ove godine u Indian Wellsu. U prvom setu Vekić dvaput gubila svoj servis, a u drugom setu nije bilo "breaka", iako je Donna imala lopte za obrat u drugom i osmom gemu. U 13. igri Amerikanka je odjurila na prednost 3-0 i 5-1 i nastup u Birminghamu je za Vekić bio gotov  nakon sat i pol igre. 

Ana Konjuh slavila je u 1. kolu travnatog WTA turnira u Mallorci pobijedivši Tunižanku Ons Jabeur 7-6 (1), 4-6, 6-3 nakon dva sata igre. Dubrovkinja se kao sedma nositeljica turnira na španjolskom toku Mallorci poprilično namučila protiv Tunižanke, koja je 106. na WTA listi.

Konjuh je hvatala zaostatak u sva tri seta, a u prvom je Jabeur povela s 3-1, da bi Ana odmah u sljedećem gemu vratila svoj servis i u 13. igri lako došla do prvog seta sa samo jednim izgubljenim poenom. U drugom je odlučio samo jedan "break" i to onaj Tunižanke kod 2-2, a Ana u desetom gemu nije uspjela vratiti "break" unatoča čak pet lopti za obrat. I u trećem setu je Jabeur povela (3-1), ali je Konjuh s dva oduzimanja servisa pokazala kako je s pravom 28. igračica svijeta.

U 2. kolu Konjuh ide na bolju iz susreta Latvijke Anastasije Sevastove i Amerikanke Varvare Lepchenko. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet