Obavijesti

Sport

Komentari 45

Čilić srušio Isnera nakon velike bitke! A sad slijedi Đoković...

Čilić srušio Isnera nakon velike bitke! A sad slijedi Đoković...
2

U susretu 2. kola skupine "Guga Kuerten" ATP finala u londonskoj O2 Areni najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je pobijedio Amerikanca Johna Isnera 6-7 (2), 6-3, 6-4 ostavši u igri za plasman u polufinale.

VIDEO

Čilić će put u polufinale tražiti u petak protiv prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića koji je s dvije pobjede u prva dva meča već osigurao nastavak natjecanja na Mastersu.

Prvom hrvatskom reketu je za pobjedu protiv Isnera trebalo dva sata i 15 minuta igre. Bio je to njihov 11 međusobni susret, a Čilić je upisao osam pobjeda, dok je Isner dobio tri meča. 

Čilić je već u prvom gemu imao priliku za break, ali se Isner izvukao servisima. Amerikanac je do svoje prilike za break stigao u desetoj igri kada je imao tri break lopte, ali je Čilić sve tri spasio. Set je na koncu razriješen u trinaestoj igri u kojoj je Isner načinio dva mini-breaka i na koncu dobio prvi set.

U drugom setu prvi je do prilike stigao Marin koji je kod vodstva 3-2 imao dvije break lopte. Nažalost, Isner se izvukao sjajnim servisima. No, već na idućem Isnerovom servisu Čilić nije propustio priliku. Imao je tri break lopte, dvije je propustio, ali ne i treću i Marin je poveo 5-3, a zatim sigurno odservirao za 1-1 u setovima.

Na otvaranju odlučujućeg, trećeg seta vidjeli smo tri breaka u nizu. Čilić je već na startu oduzeo servis svom suparniku. Amerikanac je uzvratio već u idućoj igri, da bi seriju oduzetih servisa nastavio Marin u trećoj igri. Čilić je potom stabilizirao svoju igru i do kraja seta je obranio gem prednosti.

Već tradicionalno, opet je tu bilo borbe sa samim sobom. To su te oscilacije o kojim je Marin već pričao, o usponima i padovima u mečevima protiv najjačih tenisača. To su stvari za koje će se morati potruditi da nestanu, jer takve pogreške Đoković u ključnom meču za polufinale sigurno neće propustiti.

Prolazak u polufinale bi mu bila ogromna injekcija samopouzdanja uoči finala Davis Cupa, a tamo nam će nam trebati najbolji mogući Marin...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka