Obavijesti

Sport

Komentari 45

Čilić u trećem kolu Australian Opena nakon trilera u 5 setova

Čilić u trećem kolu Australian Opena nakon trilera u 5 setova
2

Iako je gubio 2-1 u setovima, bivši finalist Australian Opena nije posustao i pobijedio je u 2. kolu, a sad bi mogao na Roberta Bautistu Aguta. Martić je bila na dva poena od meča, no Njemica Görges ipak je slavila

VIDEO

Marin Čilić prvi se od hrvatskih predstavnika plasirao u treće kolo Australian Opena u pojedinačnoj konkurenciji nakon teško izborene pobjede nad Francuzom Benoîtom Paireom u pet setova, bilo je 6-2, 6-7 (6-8), 3-6, 6-1, 7-6 (10-3) nakon tri sata i 37 minuta igre.

Nakon izgubljenog servisa na startu prvog seta Čilić je zaredao s tri breaka i lakoćom uzeo prvi set, a posao bi vjerojatno riješio i ranije da je u tie-breaku drugog seta sačuvao vodstvo 5-3 i otišao na 2-0.

Pokretanje videa...

01:41

Nije se dogodilo, Paire je izjednačio i jednim breakom u trećem setu okrenuo, a onda je - čini se, totalno ispuhan nakon što je u prvom kolu morao u pet setova - izgubio snagu i Marin je to iskoristio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon dva breaka u četvrtom setu za izjednačenje, u petom breakova nije bilo pa je presudio produženi tie-break u kojem Francuz nije imao šanse (10-3). Bila je to peta uzastopna Marinova pobjeda nad Benoîtom u njihovih šest mečeva.

Čilića sad čeka deveti nositelj Roberto Bautista Agut koji je pobijedio Amerikanca saudijskog porijekla Michaela Mmoha, 217. igrača na ljestvici, koji je ušao u turnir zahvaljujući pozivnici. Bilo je 3-1 u setovima za Španjolca, 5-7, 6-2, 6-4, 6-1.

Marin protiv Roberta ima četiri pobjede i dva poraza. Oba, zanimljivo, baš u Australiji, lani u osmini finala u pet setova te 2016. u trećem kolu u tri seta. Neka za Čilića bude treća sreća ove godine...

Za razliku od Marina, Petra Martić nije uspjela izboriti treće kolo. Nju je u tri izjednačena seta, s 4-6, 6-3, 7-5 izbacila Njemica Julia Görges.

Iako je Dućanka dobro otvorila meč i povela 1-0 u setovima, u drugom je jedan izgubljeni servis Njemicu vratio u meč, a Petra će se vjerojatno dugo gristi što kod zaostatka 5-3 i Julijina servisa za 1-1 u setovima nije iskoristila 0-40 kako bi se vratila u drugi set.

Treći set ponudio je još drame. Nakon što je Görges povela 4-2, Martić je uzvratila i povela 5-4, bila je i na dva poena do meča na servisu protivnice, no pobjeda je ipak otišla na stranu Njemice i u njhovu trećem meču.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio