Obavijesti

Sport

Komentari 8

Ćiri plaća od 5000 eura, Bandić donira 'ostatak'?

Ćiri plaća od 5000 eura, Bandić donira 'ostatak'?
1

Oslobođenje piše kako je Ćiro tražio više od 5000 eura, a da je sve riješeno tek kad je Milan Bandić obećao nadoknaditi razliku od nepoznatog iznosa

VIDEO

Imenovanje hrvatskog trenera Miroslava Ćire Blaževića za novog izbornika BIH u petak je zaslužilo mjesto na naslovnicama svih bosanskohercegovačkih dnevnih listova.
"Mene nitko od igrača neće odbiti", Blaževićeva je poruka koju na udarnome mjestu prenosi najtiražniji Dnevni avaz.
Predsjednik nogometnog saveza BiH Iljo Dominković kazao je ovom listu kako je uvjeren da će cjelokupna javnost u BiH poduprijeti izbor Blaževića, kao i da će se svi kvalitetni igrači koji su do sada odbijali nastupati za reprezentaciju zbog sukoba s vodstvom NS BiH odazvati pozivu novog izbornika.
- Za Blaževića je ovo veliki motiv jer je na zalasku karijere dobio priliku voditi selekciju države u kojoj je rođen - kazao je Dominković ustvrdivši kako je Ćiro pristao raditi pod istim financijskim uvjetima kao i bivši izbornik Meho Kodro.
Potankosti o Ćirinu dvogodišnjem ugovoru koji bi trebao biti potpisati idućeg tjedna nisu službeno objavljene.
No prema pisanju Oslobođenja, riječ je o mjesečnoj plaći od 10.000 konvertibilnih maraka (5000 eura).
Isti list navodi kako je Ćiro zapravo tražio mnogo više no što u NS BiH nisu mogli pristati.
Problem je, tvrdi Oslobođenje, riješen tako što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećao nadoknađivati razliku do nepoznatog iznosa, na kojemu je navodno inzistirao Blažević.
Ćiri su odobrili i klauzulu, prema kojoj će dobivati 70 posto prihoda od svakog sponzora koji osigura za nogometnu vrstu BiH, a ostalih 30 posto dobivat će NS BiH.
Banjalučke Nezavisne novine tvrde kako su za Ćirino dovođenje u Sarajevo najzaslužniji glavni tajnik NS BiH Munib Ušanović te član IO NS Hamdija Abdić, no zasluga navodno ima i zagrebački gradonačelnik koji je u svemu posredovao.
- Smatramo da Ćiro može donijeti mnogo pozitivnog u naš nogomet - bio je Abdićev komentar.
Suzdržani član IO NS BiH Mensud Bašić misli ipak kako euforiji nema mjesta, a puno toga mu je nejasno.
- Meni ništa nije jasno - kazao je Bašić Oslobođenju ističući kako je čudno to što je ugovor s Blaževićem definiran na dvije godine iako je bilo planirano da novi izbornik ima duži angažman.
Za Bašića je neobično i to što je Ćiro pristao na Kodrinu plaću iako je to prvobitno odbio.
- Očito je nađeno rješenje tko će plaćati Blaževića - kaže Bašić, a sarajevski list skeptično dodaje kako je izbor Blaževića "pokazatelj da NS BiH nema viziju".
Ćiro se za sada nije očitovao o potankostima ugovora koji sklapa, kao ni o tajanstvenom sponzoru iz Hrvatske.
U izjavama kojih su puni mediji u BiH Blažević širi optimizam i uvjerenje kako će uspjeti okupiti igrače koji su prije dva mjeseca jasno kazali kako neće nastupati u dresovima BiH sve dok se ne promijeni sadašnje vodstvo NS BiH.
- Znam čega se prihvaćam. Moram sve smiriti i ujediniti. Doduše, budale ne moram, ali ostale moram. Mislim da smo mi previše pametna nacija da bismo odbili pomirenje - kazao je Blažević za Avaz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener