Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ćiro: A želio sam samo bod na gostovanju u Belgiji

None Foto: Zvonimir Ćorić 7

Ćiro Blažević vodi reprezentaciju svoje Bosne i Hercegovine prema Svjetskom prvenstvu iako se na gostovanju u Belgiji nije nadao pobjedi...

Nisu Belgijci igrali loše u obrani nego mi imamo jedan od najboljih napada na svijetu, kojemu se rijetko tko može oduprijeti, izjavio je Miroslav Ćiro Blažević i dodao:
- Igrači su se zaje... Prije utakmice rekao sam da bih bio zadovoljan i bodom, a oni odigraju ovako i zabiju im četiri komada.
Bivši hrvatski izbornik najveći je junak u BiH nakon pobjede nad Belgijom (4-2) u Genku.
“Briljantna postavka igre iskusnog stručnjaka Blaževića” - pripisuje zasluge za pobjedu Ćiri sarajevski list Oslobođenje.
Mnogi slavlje nad Belgijom opisuju kao najveću gostujuću pobjedu BiH. U pet utakmice Ćirina momčad izgubila je samo od Turske i Španjolske te ima realne izglede za drugo mjesto i doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo. Uz Njemačku, BiH je sa 16 golova i najefikasnija momčad kvalifikacija.
Utakmica u Genku bila je prekinuta 12 minuta zbog bakljade bosanskohercegovačkih navijača. Ćiro ju je pokušao smiriti, ali nije uspio. No stanka je dovoljno potrajala da Ćiro motivira svoje igrače, koji su nakon povratka na teren zabili tri gola.
- Što sam im rekao? Pa da pobijede, da je dosta te zaje... - objasnio je Blažević.
Euforija u cijeloj zemlji ponijela je i igrače, koji su u Genku planirali malo “proslaviti” pobjedu. Ćiro Blažević ih ipak na koncert Enesa Begovića nije pustio.
- Ovo je veličanstvena pobjeda, ali potvrdu će dobiti samo ako ih u Zenici u srijedu pobijedimo još jedanput - kazao je izbornik BiH.
Popularni pjevač Halid Bešlić, koji se u Sarajevu oporavlja od automobilske nesreće, pozvao je Ćiru da ga s nekoliko reprezentativaca dođe posjetiti u bolnicu.

Komentari (10)
  • ćiro trener svih trenera

    29. 3. 2009,   17:46
  • svaka im cast,bas bi htio da se kvalificiraju!BIH na svjetskom,a portugal ne...too!

    29. 3. 2009,   18:14
  • J savez,j vladu,ginemo za nju ,a oni nas kradu...BHF BHF BHF BHF BHF BHF..gazi sve cetnike,sve su to p,gazi sve cetnike,sve su to pi....

    29. 3. 2009,   17:41