Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ćiro: Šokiran sam što Halilović ne ide na Euro, jako sam tužan

None Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Mnogi igrači koji su bili ispred Alena ionako neće u Francuskoj dobiti značajniju minutažu, rekao je bivši trener Alena Halilovića u Dinamu Kruno Jurčić

Nakon zajedničke večere Čačić je u rovinjskom hotelu Lone okupio sve igrače. Uzeo je popis i pred svima počeo čitati one koji neće na EP. Dominik Livaković, Duje Ćaleta Car i Domagoj Antolić prva su tri imena koje je pročitao. 


- Alen Halilović - zatim je rekao izbornik, a igrač Barcelone se šokirao.

Bila je to njegova posljednja večera u Rovinju s Čačićem. Uzeo je stvari i otišao.

- Alen je potonuo! Nitko nije mislio da je to moguće, pa tako ni on. Pa na popisu su igrači koji su igrali manje od Alena, i to u slabijim ligama!? No takve se stvari često događaju u reprezentacijama poput Hrvatske, Srbije, Crne Gore - rekao je za goal.com Halilovićev menadžer Zoran Stojadinović.

I dok su Livaković, Ćaleta Car i Antolić smireno primili odluku, Alena je ona iznenadila. Smatrao se gotovo sigurnim putnikom za Francusku. Uostalom, ove je sezone za Sporting igrao doista odlično.

Kako je to kod nas običaj, odmah nakon popisa počelo se pričati je li odluku Čačić donio samostalno, odnosno je li netko sa strane sugerirao tko mora a tko ne mora na Euro.

- Ne kažem da je to ‘politička’ odluka, ali znam da oko izbornika ima moćnih ljudi koji imaju šansu utjecati na izbor - rekao je Stojadinović.


U utjecaj sa strane sumnja i bivši izbornik Ćiro Blažević.

- Ako je Ante Čačić odluku o brisanju Alena Halilovića s popisa donio samostalno, onda ozbiljno sumnjam u njegove izborničke kvalitete - rekao je Ćiro Blažević.

Nekoliko dana uoči Čačićeve odluku Ćiro je s dosta poštovanja govorio o Haliloviću kao velikom talentu, korisnom igraču... Uprav o zbog toga vijest o njegovu izbacivanju dobro ga je potresla.

- Šokiran sam. Smatrao sam da će Alen ići na Euro. Moram vam priznati da sam jako tužan zbog takve Čačićeve odluke, odnosno što Alen neće na Euro - rekao je Ćiro.

Halilovića je u Dinamu trenirao Krunoslav Jurčić i dobro zna Alenove kapacitete.

- Jednom sam rekao da je Halilović talent kakav se rađa jednom u sto godina i očekivao sam da će jednog dana doista igrati u klubu kakav je Barcelona. Ali jedan sveučilišni trener američke košarke rekao je da vas talent dovodi samo pred vrata, a da ostalo morate napraviti radom. Bio sam u Dinamu zajedno s Alenom i u to vrijeme se dosta pisalo o tome kako ga tjeram da previše radi. S Alenom nikad nisam imao nikakvih problema, nikad nisam osjetio da je bahat ili nešto slično, uvijek je sve bilo u redu - rekao je Jurčić, dodavši da će Euro iznijeti 14-15 igrača.

- Mnogi igrači koji su bili ispred Alena ionako neće u Francuskoj dobiti značajniju minutažu - kaže Kruno Jurčić.

Za Alena su sinoć ponovno stigle loše vijesti. Španjolski mediji su javili kako mu je navodno propao već dogovoreni transfer u Valenciju.

Tema: Europsko nogometno prvenstvo: Francuska 2016.

Komentari (79)
  • nije da branim ćiru, ali ovaj put je 100% u pravu

    2. 6. 2016,   11:37
  • Cacic, Mamic i Šuker su 3 *** era koja rade na štetu Hrv nogometa :-(

    2. 6. 2016,   11:54
  • Većina nas je šokirana. Nije uopće bitno to je l' bi Halilović dobio minutažu ili ne, ali vjerojatno bi jer on nam je jednostavno potrebniji trenutno od Čopa ili Roga i Čorića, nemam ništa protiv Roga i Čorića, dobri su to igrači, ali Alen je treći Primeri po broju uspješnih driblinga, odmah iza Messija i Neymara (!). Uzmimo u obzir i to da je igrao u klubu koji se borio za ostanak, zanima me što bi tek bilo da je igrao u malo jačoj ekipi. Halilović se ne boji krenuti naprijed s loptom, ima odličan pregled igre i potreban je u Francuskoj, ali što vrijedi kad znamo svi kako nam repka funkcionira na žalost.

    2. 6. 2016,   11:33