Obavijesti

Sport

Komentari 79

Ćiro: Šokiran sam što Halilović ne ide na Euro, jako sam tužan

Ćiro: Šokiran sam što Halilović ne ide na Euro, jako sam tužan
1

Mnogi igrači koji su bili ispred Alena ionako neće u Francuskoj dobiti značajniju minutažu, rekao je bivši trener Alena Halilovića u Dinamu Kruno Jurčić

VIDEO

Nakon zajedničke večere Čačić je u rovinjskom hotelu Lone okupio sve igrače. Uzeo je popis i pred svima počeo čitati one koji neće na EP. Dominik Livaković, Duje Ćaleta Car i Domagoj Antolić prva su tri imena koje je pročitao. 


- Alen Halilović - zatim je rekao izbornik, a igrač Barcelone se šokirao.

Bila je to njegova posljednja večera u Rovinju s Čačićem. Uzeo je stvari i otišao.

- Alen je potonuo! Nitko nije mislio da je to moguće, pa tako ni on. Pa na popisu su igrači koji su igrali manje od Alena, i to u slabijim ligama!? No takve se stvari često događaju u reprezentacijama poput Hrvatske, Srbije, Crne Gore - rekao je za goal.com Halilovićev menadžer Zoran Stojadinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I dok su Livaković, Ćaleta Car i Antolić smireno primili odluku, Alena je ona iznenadila. Smatrao se gotovo sigurnim putnikom za Francusku. Uostalom, ove je sezone za Sporting igrao doista odlično.

Kako je to kod nas običaj, odmah nakon popisa počelo se pričati je li odluku Čačić donio samostalno, odnosno je li netko sa strane sugerirao tko mora a tko ne mora na Euro.

- Ne kažem da je to ‘politička’ odluka, ali znam da oko izbornika ima moćnih ljudi koji imaju šansu utjecati na izbor - rekao je Stojadinović.


U utjecaj sa strane sumnja i bivši izbornik Ćiro Blažević.

- Ako je Ante Čačić odluku o brisanju Alena Halilovića s popisa donio samostalno, onda ozbiljno sumnjam u njegove izborničke kvalitete - rekao je Ćiro Blažević.

Nekoliko dana uoči Čačićeve odluku Ćiro je s dosta poštovanja govorio o Haliloviću kao velikom talentu, korisnom igraču... Uprav o zbog toga vijest o njegovu izbacivanju dobro ga je potresla.

- Šokiran sam. Smatrao sam da će Alen ići na Euro. Moram vam priznati da sam jako tužan zbog takve Čačićeve odluke, odnosno što Alen neće na Euro - rekao je Ćiro.

Halilovića je u Dinamu trenirao Krunoslav Jurčić i dobro zna Alenove kapacitete.

- Jednom sam rekao da je Halilović talent kakav se rađa jednom u sto godina i očekivao sam da će jednog dana doista igrati u klubu kakav je Barcelona. Ali jedan sveučilišni trener američke košarke rekao je da vas talent dovodi samo pred vrata, a da ostalo morate napraviti radom. Bio sam u Dinamu zajedno s Alenom i u to vrijeme se dosta pisalo o tome kako ga tjeram da previše radi. S Alenom nikad nisam imao nikakvih problema, nikad nisam osjetio da je bahat ili nešto slično, uvijek je sve bilo u redu - rekao je Jurčić, dodavši da će Euro iznijeti 14-15 igrača.

- Mnogi igrači koji su bili ispred Alena ionako neće u Francuskoj dobiti značajniju minutažu - kaže Kruno Jurčić.

Za Alena su sinoć ponovno stigle loše vijesti. Španjolski mediji su javili kako mu je navodno propao već dogovoreni transfer u Valenciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna