Obavijesti

Sport

Komentari 19

Claudio Ranieri novo rješenje Rome, klub potjerao Monchija

Claudio Ranieri novo rješenje Rome, klub potjerao Monchija
4

Nakon trenera Di Francesca kojeg će privremeno naslijediti veliki Claudio Ranieri, danas je otkaz dobio i sportski direktor Španjolac Monchi. Sa Sevillom super-uspješan, doveden 2017. kao čudotvorac, već je bivši

VIDEO

Romin predsjednik James Pallotta dva i pol mjeseca prije kraja sezone mete najvećom metlu koju ima. Trener Eusebio Di Francesco je 'popio' otkaz jutro nakon poraza i ispadanja od Porta u Ligi prvaka, a dan nakon toga 'bivši' je i sportski direktor Monchi. Novo rješenje na klupi 'vučice' jest 'čudotvorac' Claudio Ranieri.

Španjolac je na Olimpico doveden kao tvorac EL-uspjeha u Sevilli. Čudotvorac koji za sitnu lovu stvara europski jake momčadi, majstor koji je otkrio Danija Alvesa, Jesusa Navasa, Sergija Ramosa, Antonio Reyesa... Monchi je na Sanchez Pizjuanu u djelu proveo svačiji san, 'Stvori sam ili kupi jeftino, a prodavaj skupo i ostani uspješan'.

U Rimu je od ljeta 2017-e. Doveo je Cengiza Undera, Kolarova, Gonalonsa, Pastorea, Justina Kluiverta, Ivana Marcana, N'Zonzija, Cristantea, Santona, Zaniola, Schicka, Defrela i za 6.000.000 € iz Dinama - Antu Ćorića. Nije puno trošio, svako od tih imena ima svoju jaku logiku kod dovođenja, ali na kraju dana... 'Pedala'. Roma i Monchi nisu kliknuli.

Monchi je ime stvorio i najveće uspjehe postigao u Andaluziji sa trenerom Unaijem Emeryem, a Unai je sada trener Arsenala pa se već se mjesecima nagađa da će Španjolac kod Španjolca, u Englesku. Na Emirates, pomoći starom drugu da za sitnu lovu i osvježi i ojača Topnike. O Monchijevom se nasljedniku još ne nagađa, a Di Francescov - je potpisao.

Claudio Ranieri je 'privremeno' rješenje

Claudio Ranieri je institucija talijanskog i europskog, ali prvenstveno - rimskog nogometa. Svijet je oduševio 2016. senzacionalnom osvajanjem Premiershipa s Leicesterom no riječ je o 67-godišnjem rođenom Rimljaninu koji je u vrhu europskog trenerskog poretka zapravo već desetljećima.

Leicester City manager Claudio Ranieri with the trophy as he celebrates winning the Barclays Premier League

Curriculum Vitae Claudija Ranierija ilustrira njegovu klasu. Pogledajte ovaj popis poslodavaca: Napoli, Fiorentina, Valencia, Atletico, Chelsea, Juventus, Roma, Inter, Monaco, reprezentacija Grčke, Leicester, Nantes, Fulham. I-mpre-si-vno!

I svugdje, neovisno o tome jesu li dogovorene ambicije ispunjene ili ne, poštivan, cijenjen, obožavan. U svakom tom klubu, gradu, državi... Za Ranierija će rečći da je svjetski gospodin, sjajan trener i vrhunska osoba!

Naravno, godine idu i signor Claudio više nije u naponu snage pa na Olimpico dolazi samo premostiti ova dva i pol mjeseca do kraja sezone. Vraća se svom gradu i svom klubu za koji je igrao i kojeg je već trenirao.

- Trebao nam trener koji će nas odvesti u Ligu prvaka i sljedeće sezone. Claudio je iz Rima, ali što je važnije, riječ je o jednom od najiskusnijih trenera u povijesti. Rekao je na Ranierijevom predstavljanju direktor Rome, Francesco Totti. 

Ostaje do sredine svibnja. A onda James Pallotta - uzima još veću metlu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica