Obavijesti

Sport

Komentari 13

Zubac i društvo sredili LeBrona i gurnuli ga daleko od playoffa

Zubac i društvo sredili LeBrona i gurnuli ga daleko od playoffa
6

Vince Carter s 42 godine zabio 7 trica i preskočio R.Millera kao 20. strijelac svih vremena. D-Wade preskočio Jordana kao najbolji bek-bloker svih vremena. Rajon Rondo: triple-double i petoj momčadi u karijeri

VIDEO

Clippersi su gazde Los Angelesa. Trećom uzastopnom pobjedom u gradskom su derbiju Lakersima nanijeli treći poraz zaredom pa LeBrona za još jedan veliki korak udaljili od play-offa. Lakersi su čak i vodili krajem trećem četvrtine, ali nije im pomogla ni povijesna večer Rajona Ronda (24-10-12 njegov je triple-double sa petom NBA momčadi čime je postao tek drugi u povijesti kojem je to uspjelo, uz Marka Jacksona), ni dobra LeBronova partija.

NBA: Los Angeles Clippers at Los Angeles Lakers

Lakersi su igrali bez Brandona Ingrama, a Danilo Gallinari (23p) i Lou Williams (21p) bili su najbolji kod 'gostiju'. Clippersi sve čvršće stoje u play-off zoni, a Lakersima (46.9 %) je nedostižan San Antonio (55.4 %) na osmom mjestu Zapada nego im tako izgleda i Sacramento (50.8 %) na devetom mjestu. Nakon 15 godina imat ćemo NBA doigravanje bez LeBrona Jamesa koji je u svakoj od zadnjih osam godina igrao finale.

Luda večer u Texasu

NBA: Denver Nuggets at San Antonio Spurs

Denver Nuggetsi i Nikola Jokić su nakon pet uzastopnih pobjeda ušli u seriju od tri poraza. Kod San Antonia su gubili 21 razlike pa serijom 23:6 došli do tri šuta za vodstvo, ali u zadnjih 16 sekundi utakmice nijedna od te tri lopte nije prošla kroz obruč teksaških Mamuza. Spursima je to treći trijumf zaredom, a nosili su ih oni od kojih se to najviše i očekuje: DeMar DeRozan (24/6/7) i LaMarcus Aldridge (22p, 9s).

New Orleans je sa po 30 poena Jruea Holidaya i Juliusa Randlea pobijedio na teškom gostovanju u Salt Lake Cityju (Pelicansima je to treća pobjeda u nizu), a Sacramento kod kuće sa 7 razlike riješio Knickse (Mario Hezonja nije igrao ni sekunde).

Sunsi dobili Buckse!

NBA: Milwaukee Bucks at Phoenix Suns

Poraz New Yorka u Sacramentu znači da su Knicksi sada najgora momčad lige jer oni koji su to do jučer bili, Phoenix Suns, su nakon pobjede nad Lakersima jučer dobili i prvu momčad lige, Milwaukee Buckse! Igrač utakmice bio je Kelly Oubre (27 poena i 13 skokova), naš Dragan Bender je u 12 minuta zabilježio 3 skoka i 2 asistencije, bez poena, a Phoenix je tekmu prelomio serijom 14:5 u zadnjoj četvrtini. Arizona je u finišu sezone dočekala i pobjede svojih Sunsa.

D-Wade 'preskočio' MJ-a

NBA: Atlanta Hawks at Miami Heat

U svom posljednjem NBA-plesu Dwyane Wade opet trpa sa sirenom i - ruši rekorde. Sinoć je bio najbolji igrač Heata sa 23 poena, 5 asistencija i 2 skoka u pobjedi nad Atlantom, a sa 2 bloka je preskočio najvećeg ikad, Michaela Jordana, te postao bek sa najviše blokova u NBA povijesti - 1052!

Inače, Luka Dončić i njegov Dallas doživjeli su totalno gaženje u Brooklynu. Netsi su u jednom trenutku imali i 44 poena razlike, a završilo je 127:88... 39 razlike za Brooklyn! Domaće je predvodio DeMarre Carroll, a kod Dallasa jedini koji su nešto odigrali bili su Dwight Powell i Dončić (premda uz jako loš šut, 6-16 tj. 38%).

Vince Carter je - čudo

NBA: Atlanta Hawks at Miami Heat

Na istoj utakmici na kojoj je D-Wade preskočio Jordana po broju blokova, veliki Vince Carter preskočio je Reggieja Millera po broju postignutih poena te postao 10. strijelac u NBA povijesti. I ne samo to: Carter je vjerojatno najbolji 'dunker' u povijesti lige, ali sinoć je postao i šesti po broju ubačenih trica (preskočio Jamala Crawforda) u NBA povijesti, a svoj 21 poen postigao je sa - sedam ubačenih trica (od 11 pokušaja, vrhunskih 64%)! Carter je ušao s klupe, a sa 42 godine još uvijek i zakucava pa ako treba i tricama zadržava svoju momčad u životu koliko god je to moguće. Ovaj put, Heat i D-Wade bili su bolji za jedan poen.

Rezultati

LA Lakers-LA Clippers 105:113
Brooklyn-Dallas 127:88
Miami-Atlanta 114:113
San Antonio-Denver 104:103
Phoenix-Milwaukee 114:105
Utah-New Orleans 112:115
Sacramento-New York 115:108

Tablice

ZAPAD

 

ISTOK

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...