Obavijesti

Sport

Komentari 1

Čolak: Klinci su odlični, Galović pojačanje, a nova Rijeka sjajna!

Čolak: Klinci su odlični, Galović pojačanje, a nova Rijeka sjajna!
2

Čim su noge lakše, a snaga akumulirana odmah su odluke u igri bolje, presing jači, obrana čvršća, veza lucidnija, napad efikasniji. Dobro je. Rijeka je dobra i bit će dobra, kaže Čolak

VIDEO

Bliži se generalka s Olimpijom (subota, 15.00, Rujevica) pa nastavak HNL sezone i Kup, šef Simon Rožman logično je smanjio intenzitet treninga i... Rijeka je odmah nabacila osmijeh na lica navijača. U Umagu je kranjski Triglav isprašen sa: 7-0.

Pokretanje videa...

00:32

U prvom poluvremenu igrali su i četiri gola zabili: Nwolokor - Tomečak, Velkovski, Escoval, Smolčić - Pavičić, Lepinjica - Murić, Andrijašević, Gorgon - Čolak. (*da, počeo je Velkovski, raritetno, a zbog pošteda Galoviću i Čelikoviću)

U nastavku je Rožman koristio ovu postavu:  Pandur - Raspopović, Čeliković, Galešić Braut (od 70. Štefulj) - Capan, Halilović - Acosty, Lončar, Iglesias (od 70.Vuk) - Puljić.

Strijelci? Po jedan gol dali su Acosty, Puljić, Murić i Iglesias, a tri komada utrpao je, naravno, Antonio Čolak (26).

Trči 90 minuta, 'tuče' se sa stoperima, pomaže obrani, radi da bi ušao u šansu i - zabija. U prvom dijelu sezone: 8 u HNL-u, 2 u Kupu i 2 u Europi. Do Nove godine 12 golova. 'Very good'.

Tko je riječki Tiger Woods? Ide 'Very good', a loptice ni makac
Tko je riječki Tiger Woods? Ide 'Very good', a loptice ni makac

Triglav nije neka amaterska, 'trbušasta' družba nego slovenski prvoligaš. Istina, trenutačno na začelju kolone, ali ozbiljna momčad. Koju je Rijeka s umaškog travnjaka pomela demonstrirajući dominaciju od 1.-90.

- Ma nismo se brinuli ni kad su rezultati u pripremama bili manje dobri. Znali smo što radimo i za kad tempiramo formu. Čim su noge lakše, a snaga akumulirana odmah su odluke u igri bolje, presing jači, obrana čvršća, veza lucidnija, napad efikasniji. Dobro je. Rijeka je dobra i bit će dobra! - priča nam Čolak nakon jutarnjeg treninga u gradu Line Červara.

Rožman je prvi dan na Kvarneru rekao kako želi i dinamičniju, atraktivniju Rijeku. Bolji i zanimljiviji nogomet. Napadačku momčad, koja ide na prednji pogon,

- Ma naravno da nam je želja i da radimo kako bi igrali što bolji i atraktivniji tj. napadačkiji nogomet, ali nemojmo u te priče o nerealno otvorenom gardu... Do pobjeda se dolazi s balansom u igri, a Rijeka želi upravo to: pobjede.

Sve više 'klinaca' imate u svlačionici, u prvoj momčadi, u prvom sastavu...

- Imamo i neka ih imamo. Stvarno su dobri. I vrijedni i talentirani. Nisu šansu dobili bez veze nego su prošli školu koju trebaju i idu jasno zacrtanim razvojnim putem. Mi malo manje mladi smo tu da im pomognemo, a mladi slušaju i napreduju. Samo neka ih navijače podrže. Njih i sve nas. Jedino se uz to navijanje sa svih tribina može napraviti velike stvari. U Rijeci ili bilo kojem drugom klubu.

Rijeka: HNK Rijeka i NK Varaždin u 1. kolu Prve HNL

Nino Galović?

- Pojačanje. Može odmah u srce obrane i odmah biti ono što Rijeci treba. Vidi se iskustvo i kvaliteta. Daje sigurnost svima. Dakle: taman ono što nam treba. Nema tu puno priče. Po svemu, Galović nije prinova nego baš pojačanje.

Za Čolaka vas ni ne pitamo. I prošle i ove sezone, i prije pauze i tijekom priprema to je uvijek ista priča. Golovi, golovi i samo golovi.

- A golovi su moj život, potreba svakog napadača - smije se Čolak.

- Ali...! Mora se žestoko raditi od 1.-90. na svakoj utakmici. Da se pomogne vezi i obrani, da bi se uopće došlo u šansu. I tek onda treba zabiti. Nadam se da ću nastaviti zabijati, normalno, ali to je samo dio priče. Jer: ne pobjeđuje Čolak pa ma koliko golova zabio. Pobjeđuje samo Rijeka - rekao je Čolak.

Mogući transfer, odlazak u zadnjem tjednu zimskog prijelaznog roka? Ni slova mu se ne priča na tu temu. Čovjek je 100% u onome što taj dan ima za napraviti, za klub i momčad kojoj pripada.

Antonio Čolak... Od igrača s klupe do prvog strijelca i simbola jedne mlađe Rijeke koja na idejama Simona Rožmana želi i oduševiti navijače i otpuhati konkurente ispod drugog mjesta Prve lige. Plus: obraniti Rabuzinovo 'Sunce'.

Još malo pa nam kreće HNL!

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica