Obavijesti

Sport

Komentari 15

Community Shield: Moyes ide po prvi trofej s Man. Unitedom

Community Shield: Moyes ide po prvi trofej s Man. Unitedom
1

Wigan je prošle sezone ispao iz Premiershipa, a protiv Manchester Uniteda ima 16 poraza u 17 međusobnih susreta. Danas počinje post-Fergusonova era u Unitedu

VIDEO

Wigan nije više engleski prvoligaš, no nakon senzacionalnog osvajanja FA kupa pobjedom nad Manchester Cityem izborili su nastup u Europi i okršaj s Manchester Unitedom na Wembleyu za Community Shield trofej. Momčad se podosta promijenila, a otišao je i sjajni trener Roberto Martinez koji je otišao u Everton. Njegov nasljednik je Owen Coyle koji više nego dobro poznaje Manchesterovog trenera Moyesa budući da su rođeni u 12 kilometara udaljenim mjestima u Škotskoj, a karijere su im se često ispreplitale. Neće biti lako Coyleu u ovom susretu ako se gleda tradicija. Naime, Wigan je izgubio 16 od 17 međusobnih susreta, a prošle sezone Manchester United dva je puta glatko slavio sa po 4-0.

Coyle je biranim riječima govorio o Moyesu: 

- Za mene je bio vrlo dobar igrač, podcijenjen. Nikad nisam imao dvojbe da će biti dobar trener jer je čvrsto na zemlji i krasi ga skromnost. On je pravi nasljednik Sir Alexa i vjerujem da će opravdati visoka očekivanja.

Wiganov trener nema novih problema s ozljedama, no susret će propustiti ovoljetno obrambeno pojačanje Thomas Rogne koji se ozlijedio tijekom priprema. U obrani Coyle ima podosta opcija tako da njegov izostanak nije prevelik problem, pogotovo jer su Leon Barnett i Emerson Boyce ostavili dobar dojam. Već duže problema s ozljedama kod Wigana imaju Ivan Ramis i Gary Caldwell. U četvrtak je u klub stiglo deseto ovoljetno pojačanje James McClean. Irski krilni igrač mogao bi odmah dobiti priliku za nastup u početnom sastavu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pred Manchester Unitedom je prva službena utakmica nakon "ere Sir Alexa Fergusona" koja je trajala od 1985. Škotskog trenera zamijenio je sunarodnjak Moyes koji je prethodno vodio Everton. Dolaskom Moyesa pod znak upitnika stavljen je status velike klupske zvijezde Rooneya koji je prošle sezone pao u drugi plan nakon dolaska Van Persiea. Chelsea želi dovesti Rooneya u svoje redove, no u Manchester Unitedu ne žele pojačati direktnog rivala za naslov.

Moyes je najavio susret s Wiganom: 

- Wigan je zaslužio da bude ovdje. To je momčad koja je već bila na Wembleyju i koja je tamo dva puta pobjeđivala. Nećemo ih podcijeniti. Očekujem novi Wigan, nešto drugačiji od onog lanjskog, no dati ćemo im sav respekt kojeg zaslužuju.

O Rooneyu Moyes nije htio razglabati pred ovaj susret, no očekuje se da engleski reprezentativni napadač neće zaigrati u ovom susretu. Rooney je propustio i većinu pripremnih utakmica zbog problema s ozljedom, a posljednjih dana žali se i na problem s ramenom. U početnom sastavu Manchester Uniteda mogao bi biti mladi Zaha koji je bio sjajan u pripremnim utakmicama. Kod Manchester Uniteda problema s ozljedama već neko vrijeme imaju Nick Powell i Darren Fletcher.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu