Obavijesti

Sport

Komentari 12

Conte ukida 'ludi' Inter, Perišić i Brozović sada idu po trofeje...

Conte ukida 'ludi' Inter, Perišić i Brozović sada idu po trofeje...
4

Središnji stih Interove himne je 'Pazza Inter, amala' (Ludi Inter, voli ga). Ali Perišić i Brozović dobili su trenera koji je na prvu odsjekao: Gotovo je s ludim Interom, slijedi žestoko rintanje i trofeji

VIDEO

Marcelo Brozović na San Siru je tri godine, ključni igrač "nerazzurra", duša Interove igre, nogometaš kojeg se nijedan klub i nijedan trener ne bi odrekli osim ako ne moraju.

Ivan Perišić u Interu je od 2015., dvije godine je na odlasku, ali izgleda da ni ovog ljeta neće otići jer novi trener ga obožava i vidi kao idealnog lijevog bočnog u 3-5-2 ili 3-4-3 formaciji.

Novi trener je Antonio Conte, čovjek koji je preuzimanjem Interove momčadi 'zabio nož u leđa' Juventusu čiji navijači traže da se Conteova zvijezda makne iz ulice slavnih na Juventusovom stadionu.

Središnji stih Interove himne je 'Pazza Inter, amala' (Ludi Inter, voli ga). Ali... Perišić i Brozović dobili su trenera koji je na prvu odsjekao:

- Gotovo je s ludim Interom. Jer sa mnom dolaze dvije stvari: žestoko rintanje i naslovi. Trofeji! Od mene se ne očekuje da odmah u sezoni 2019/20. nešto osvojim, ali sam ću sebi staviti tu ambiciju jer opet sam u klubu i opet imam momčad koja odmah može nešto osvojiti - rekao je Conte i... Čovjek ne govori napamet.

Puna vreća trofeja

Tek mu je 49 godina, a sa Chelseajem je bio i prvak i osvajač FA kupa, sa Juventusom ima tri naslova i dva superkupa, a prije deset godina osvojio je i Serie B, s Barijem. Titulu najboljeg trenera osvajao je gdje god je bio.

Kao talijanski izbornik po stopostotnom je konsenzusu u dvije godine (2014-2016) izvukao maksimum iz slabašnih Azzurra. Njegova je Italija u skupini bila prva ispred Belgije, Irske i Švedske, u osmini finala senzacionalno izbacila Španjolsku, a onda ispala od tadašnjih svjetskih prvaka Nijemaca, ali tek nakon penala.

Juventinima je njegov odlazak u Inter izdaja, brojni su Interisti kojima baš i nije drago što su njihovi Nerazzurri doveli bivšeg igrača i trenera Juventusa, ali sam je Conte prije o-ho-ho godina rekao, a ta se snimka već danima vrti u talijanskom eteru:

- Danas trener ne može u nekom klubu ostati 10-15 godina ili više, do kraja karijere. Više to ni igrači ne rade. Dakle, danas sam u Juventusu, a sutra u tko zna kojem klubu, talijanskom ili inozemnom.

Kako će izgledati njegov Inter? Već je doveden sjajni stoperski rutiner iz Atletica, Diego Godin. U završnoj su fazi pregovori s Cagliarijem oko transfera Srninog i Bradarićevog suigrača Nicoloa Barelle. Icardi mora van, a na 'devetku' će ili Edin Džeko iz Rome ili Romelu Lukaku iz Man Uniteda. Na desni bok stiže Federico Chiesa iz Fiorentine kojeg lovi i Juventus ili Brazilac Danilo iz Man Cityja.

Pa su lako moguće dvije varijante:

  • 3-4-3: Handanović - Škriniar, de Vrij, Godin - Danilo (Chiesa), Brozović, Barella, Asamoah- Politano, Džeko (Lautaro), Perišić

ili

  • 3-5-2: Handanović - Škriniar, de Vrij, Godin - Danilo (Chiesa), Barella, Brozović, Vecino (Nainggolan), Perišić - Lautaro, Džeko

Conte je radoholik. Ekstrem. Strogi režim u svemu, od taktičke discipline preko nutricionizma do ponašanja na terenu i van terena. U Interu će ili vrlo brzo 'puknuti' ili... Napraviti još jedno nogometno remek-djelo!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića