Obavijesti

Sport

Komentari 4

Ćorić: Igrao sam svoj najbolji tenis, pun sam samopouzdanja

Ćorić: Igrao sam svoj najbolji tenis, pun sam samopouzdanja
4

Do prvog meča Davis Cupa između Hrvatske i Kazahstana ostalo je svega dva dana, dok će se sutra održati ždrijeb tko će otvoriti susret. Svoje mišljenje dao je Borna Ćorić...

VIDEO

Davis Cup reprezentacije Hrvatske i Kazahstana odrađuju posljednje pripreme uoči četvrtfinalnog meča koje će se odigrati u Areni Varaždin ovaj vikend.

Hrvatska je veliki favorit u tome susretu, ali izbornik Kazahstanaca Dias Doskarajev rekao je kako je svjestan da njegova momčad ima male šanse te da će pokušati iskoristit i najmanju priliku koja im se pruži. Kazahstance će predvoditi 92. tenisač svijeta Mihail Kukuškin čiji je najbolji plasman bio 46. mjesto iz 2015. godine.

Borna Ćorić trenutno se nalazi u formi života. Osvrnuo se na Masterse u Miamiju i Indian Wellsu u kojima je ostvario vrhunske rezultate te na nadolazeći meč protiv Kazahstana.

- Rezultati su bili fenomenalni, mislim da sam odigrao dva najbolja turnira u životu. Odigrao sam jako puno mečeva, dobro se osjećao i to će mi pomoći, imam dosta samopouzdanja. Pobjeđivao sam igrače koji su oko tridesetog, četrdesetog i pedesetog mjesta, od kojih sam prije često gubio. Pokazao sam ranije da mogu igrati protiv najjačih, a onda bi došli mečevi s igračima koji su trideseti ili četrdeseti i od njih gubio. Sada sam i takve pobjeđivao, i to dobrom igrom. To mi za samopouzdanje više znači od meča protiv Federera - kaže  Ćorić te dodaje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Opet, ovo je nešto drugačije, igra se na zemlji, u dvorani, tako da su uvjeti potpuno drugačiji. Malo sam kasnije došao nego obično, tako da još imam problema s vremenskom razlikom, ali valjda ću biti spreman za petak.

Iako je Hrvatska favorit, Ćorić, Čilić i ekipa ne smiju se opustiti.

- Sigurno da smo favoriti, to nije sporno, no svi znamo da je ovo tenis, Davis Cup, i da se svašta može dogoditi. Bilo bi dobro da u petak Marin igra prvi, pa da ja u svoj meč uđem još opušteniji, ali u svakom slučaju ne trebamo se opustiti i pomisliti da smo već sada pobijedili - rekao je drugi hrvatski reket te dodao par riječi o Kukuškinu s kojim ima negativan omjer:

- Već sam nekoliko puta rekao da protiv njega imam omjer 0-2. Čak nisam igrao loše, on je igrao jako dobro. Neugodan je igrač, jako ga respektiram, tako da sigurno neće biti lagano - zaključio je za kraj Borna Ćorić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram