Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Krajan: Ćorić je dočekao da me se riješi sad kad nema Čilića...

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sad već bivši izbornik hrvatske teniske reprezentacije Željko Krajan (40) smijenjen je tjedan dana prije odlaska na Davis Cup u Madrid. Točan razlog smjene nije bio poznat, ali Krajan je svoje rekao...

Borna je očigledno meni zamjerio ono finale što sam ga izostavio protiv Argentine, i sada kad je postao prvi igrač imao je priliku da me se riješi. Očigledno je čekao priliku da eto Čilića nema i dočekao ju, objasnio je Željko Krajan za RTL televiziju. 

Podsjetimo, Hrvatski teniski savez u subotu je i definitivno raskinuo s Krajanom točno devet dana prije Davis Cupa u Madridu. Sve se zakotrljalo nekako s Čilićevim otkazivanjem zbog čega su se naljutili i ostali članovi reprezentacije. Naravno, ne zbog objašnjenja, jer Marinovo koljeno treba pravilnu sanaciju, već zbog "tajminga", očito bez ikakvog prethodnog znaka da bi to mogao napraviti.

Nagađalo se kako su igrači bili ti koji su tražili Krajanovu smjenu, a Krajan ističe kako je 'kolovođa' bio u ovom sastavu prvi hrvatski reket, Borna Ćorić.

ATP tournament in Halle O TEKUĆOJ SEZONI Ćorić o problemima: Bilo je frustrirajuće, ma stvarno loše...

- Čilić isto nije znao što se događa, pitao me kakav je ovo cirkus. Nije ni njemu ništa jasno, stvari su dobro funkcionirale. Prošle godine osvojili smo naslov, ali eto - kratko je rekao bivši izbornik.

Željko Krajan nije otišao zbog novca, nego zbog nesuglasica s igračima i fokusa na neke druge stvari, kako tvrdi predsjednica saveza. Novi je izbornik Franko Škugor.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

- Izbornik je izgubio kredibilitet među igračima. Ovo je sporazumno s njim dogovoreno. Dugo smo razgovarali, on je sam rekao da je sigurno bolje da ne ide u Madrid u ovoj atmosferi. Svi moramo biti u funkciji naših tenisača - rekla je Nikolina Babić.

Bilo kako bilo, Hrvatska je otišla put Madrida bez Krajana, ali i bez Borne Ćorića koji ima temperaturu, no trebao bi se ubrzo priključiti reprezentaciji. Dakle, ne promijeni li se ništa do ponedjeljka, a valjda neće jer šokova je bilo dosta, Hrvatsku će u Madridu predstavljati Borna Ćorić, Mate Pavić, Nikola Mektić, Ivan Dodig te netko iz dvojca Borna Gojo i Nino Serdarušić. U ponedjeljak otvaramo protiv Rusije, potom dva dana kasnije slijedi domaćin Španjolska.

Komentari (48)
  • smijesno, Borna kmecavac, ljudskost 0. mogli smo biti u okej sastavu sa Bornom, Ivom i dobrim parovima. ovako cemo se osramotiti zbog pohlepe ovih amatera i politike u savezu koji su reket vidjeli jedino na tvu. zamisli mec Gojo- Medvedev ili Serdarusic-Nadal.

    12. 11. 2019,   21:23
  • svaka rit dojde na šekret tak da bu se ovo brzo vratilo kao bumerang. ako su ga htjeli smijeniti moglo se to napraviti preko ljeta, a ne tjedan prije davis kupa. lova je prokleta stvar. sada treba biti odgovoran i ako se ne napravi dobar rezultat ponuditi ostavke.

    12. 11. 2019,   21:25
  • Antipatican do bola...Coric

    12. 11. 2019,   21:25