Obavijesti

Sport

Komentari 65

Ćorić pomeo 16. igrača svijeta: Bautista pao za 82 minute igre

Ćorić pomeo 16. igrača svijeta: Bautista pao za 82 minute igre
1

Po sličnom obrascu kako je u prva dva kola pobijedio Donalda Younga i Alberta Ramos-Vinolasa, Borna Ćorić se obračunao i sa 13. nositeljem Robertom Bautistom Agutom. Završilo je 6-1 i 6-3 za našeg tenisača

VIDEO

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić igrat će u osmini finala Indian Wellsa, a po prvi puta u karijeri probio se do te faze premijernog turnira Masters 1000 serije u sezoni zahvaljujući još jednom uvjerljivom nastupu i pobjedi 6-1, 6-3 nad 16. tenisačem svijeta, Španjolcem Robertom Bautistom Agutom, do koje je stigao za samo 82 minute igre.

Borna je u tri meča izgubio samo devet gemova!

Po sličnom obrascu kako je u prva dva kola pobijedio Amerikanca Donalda Younga i Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa, Borna Ćorić se obračunao i sa 13. nositeljem Robertom Bautistom Agutom.

Rasplet prva četiri gema u meču, u kojima je Ćorić stigao do dva 'breaka' i osvojio dva svoja servis-gema spasivši pritom tri prilike Španjolca za oduzimanje servisa, odredila su zbivanja u prvom setu. Samo 31 minutu trebao je 21-godišnji Zagrepčanin za osvajanje prve dionice meča, tako što je ostavio 16. tenisača svijeta na jednom gemu, a triput mu je oduzimao servis.

Ništa drugačije nije izgledao ni početak drugog seta. S jednim 'breakom' Ćorić je poveo 3-0. No, u petom gemu je 29-godišnji Španjolac iskoristio nekoliko pogrešaka našeg reprezentativca, između ostalih i promašaj kad je Ćorić mogao povesti 4-1, te je vratio izgubljeno svojim prvim 'breakom' u meču. Već u sljedećem gemu Borna je napravio i peti 'break' u meču za vodstvo 4-2.

Španjolac je ostao uporan, dočekao još jedan gem u kojem je Ćorić više griješio nego pogađao te je svojim drugom 'breakom' podgrijao nadu u mogući preokret. No, Bautista Agut teško je pronalazio put do poena na početnom udarcu. Osvojio ih je samo 17, a Ćorić čak 30. 

Tako je naš tenisač u osmom gemu drugog seta napravio i šesti 'break' u meču. Više od toga mu nije trebalo. U sljedećem gemu je Ćorić na drugu meč-loptu zabio šesti as te nakon 82 minute igre proslavio pobjedu 6-1, 6-3, kojom je uzvratio Španjolcu za poraz prije dva tjedna u četvrtfinalu turnira u Dubaiju i po prvi put u karijeri probio se u osminu finala turnira Masters 1000 serije u Indian Wellsu.

- Od prvog meča igrao sam jako dobro, a postepeno sam počeo igrati i još bolje. Do 6-1 i 3-0 sam vjerojatno igrao najbolji tenis u životu. Konstantno sam radio pritisak i bio agresivan, a istovremeno nisam radio greške - izjavio je Ćorić nakon susreta.

Sljedeći meč igrat će protiv Amerikanca Taylora Fritza koji je izbacio Španjolca Fernanda Verdasca.

Roger Federer je uvjerljivim nastupom protiv Srbina Filipa Krajinovića i pobjedom 6-2, 6-1 stigao do osmine finala. Tamo branitelja naslova čeka Francuz Jeremy Chardy, koji je Švicarca uspio već jednom pobijediti, prije četiri godine na turnira Masters 1000 serije na zemljanoj podlozi u Rimu.

U utorak će se za mjesto u osmini finala boriti 2. nositelj i treći tenisač svijeta Marin Čilić. Suparnik mu je dobro poznat, Nijemac Philipp Kohlschreiber protiv kojeg je odigrao deset mečeva, šest puta gubio, a četiri puta pobjeđivao.    

ATP Indian Wells - 3. kolo

Roger Federer (Švi/1) - Filip Krajinović (Srb/25) 6-2, 6-1

Jeremy Chardy (Fra) - Adrian Mannarino (Fra/20) 7-5, 4-6, 6-1

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Roberto Bautista Agut (Špa/13) 6-1, 6-3

Pablo Carreno-Busta (Špa/11) - Daniil Medvjedev (Rus) 6-1, 7-5 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica