Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Cormier: Stipe ima velike rupe i nedostatke, ja ih iskorištavam

None Foto: Instagram

Stipe je jednostavno dobar 'matchup' za mene. On je boksač-hrvač, a ako se borim protiv takvog borca, znam da ću na kraju pobijediti, poručio je Daniel Cormier uoči borbe za pojas 18. kolovoza u Anaheimu

Stipe Miočić je dobar borac, ali ima navike koje su prilično očite i bile su tu od prvog dana, rekao je Daniel Cormier u intervjuu za Yahoo Sports.

On i Miočić će ponovno ući u oktogon 18. kolovoza kako bi se borili za pojas prvaka teške kategorije. Nekoliko dana uoči borbe Anaheimu krenule su provokacije s Cormierove strane. Nakon što je poručio da Miočić nije borac na njegovoj razini, sada je rekao kako su jasni nedostatci koje američki Hrvat ima u svojoj borbi i da je to jako dobro znao kada ga je nokautirao u prvoj rundi prije nešto više od godinu dana.

- Radili smo na tome da ga uvučemo u klinč i da nađemo način da ga pogodimo tim kratkim udarcem. Napravio sam to i drugim borcima, ali nitko od njih nije primio udarce od Ngannoua, Overeema ili Werduma. Međutim, znao sam da mogu napraviti štetu ako pronađem mjesto za taj udarac. Ali iskreno, nisam očekivao da će tako pasti - priznao je DC, a onda pošteno 'oprao' Stipu.

Cormier: Puno je tu rupa, uvijek ću pobjeđivati Miočića

- Koliko god Miočić bio dobar, postoje veliki nedostaci i preočite rupe u njegovom stilu borbe. Ljudi toga nisu ni svjesni. Ja sam iskoristio samo jednu od njih, ali postoji još stvari koje su mi omogućile da ga dosta puta pogodim u toj jednoj rundi. 

- Mislim da je Stipe jednostavno dobar 'matchup' za mene. Jer je on boksač-hrvač, a ako se borim protiv takvog borca, znam da ću na kraju pobijediti.

Iako je uvjeren u pobjedu, nije uzeo u obzir činjenicu da se Miočić nije natjecao od njihove posljednje borbe i da je imao godinu dana da poradi na svojim manama. Ovoga puta mogli bismo gledati potpuno drugačiju borbu. 

- Puno sam radio na svojim nedostatcima, koje je on možda iskoristio. Puno ću stvari drugačije napraviti ovaj put. Nije upitno da će ova borba završiti pojasom oko mojeg struka - rekao je Miočić prije nekoliko dana.

Komentari (10)
  • Cijelonocna pokerica i UFC , jos kad bi Stipe razbio tog debeljucu pa da se i na kladionici nesto digne... Taj cijeli UFC event ima par dobrih borbi, dosta dobra noc makljanja.

    12. 8. 2019,   08:32
  • Zas vam je svaki clanak od miočića i cormiera u sivom, koda je neko umro

    12. 8. 2019,   08:46