Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čovjek za nokaute: Kova nikad nije ispao iz europskih kupova!

None Foto: REUTERS/PIXSELL

TROFEJA KAO GOLOVA Mateo Kovačić u Bakuu je uzeo Europsku ligu s Chelsajem, što mu je 16. trofej u karijeri. Drugi je najbolji dodavač i treći dribler Europske lige

Čak su 42 nokaut utakmice u Ligi prvaka i Europskoj ligi iza njega. I Mateo Kovačić nije ni jednom ispao!

Ne računajući, dakle, skupine, Kova je u dvije sezone prošao po tri pretkola Lige prvaka s Dinamom, u tri sezone s Realom prošao je po četiri suparnika u drugom krugu Lige prvaka, a ove sezone pet prepreka u Europskoj ligi s Chelseajem! Čovjek za nokaute!

Kovi je to 16. trofej u karijeri. I premda kao (često ofenzivni) vezni definitivno zabija premalo (zadnji gol 29. siječnja 2017.) i ima gotovo jednako trofeja u karijeri koliko i golova (18), Kova je ovaj put u velikom finalu imao važnu, veliku ulogu.

Svojoj preciznosti (drugi dodavač Europske lige sa 777 dodavanja i 91,76 posto točnih) dodao je onu dozu odvažnosti pa je akcija od dva gola krenula od njega.

Završio je sezonu i kao treći dribler Europske lige s 31 driblingom, od 46 pokušaja, dok je Hazard sezonu u EL-u završio s 36 uspješnih driblinga, ali od 52 pokušaja, a Loftus Cheek s 41 od 71. Odmah iza Kove je Dani Olmo (30-66). A sjajni Dinamov Španjolac ostao je najfauliraniji igrač Europske lige! Pretrpio je 36 prekršaja.

Komentari (3)
  • Bravo Kovačiću !!!! Nevjerojatno !!!! Koje Uspjehe Slaviš !!!! To nema puno Igrača na Svijetu!!!! Ma Bravo Legenda Hrvatske Reprezentacije !!!!

    1. 6. 2019,   02:17
  • Hahahahaahahah kakva lakrdija od clanka , u Realu bio bitan ko sveta misa u teheranu , ni ovo finale nebi igro da Chelsea nije imao problema s ozljedama , kakav super mateo haha...

    31. 5. 2019,   20:54