Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

CR7, ovako se to radi: Messi na dodjeli, iako nije niti nominiran

None Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL/ Reuters / Sergio Perez Livepic

Ronaldo nije bio na dodjeli Uefine nagrade jer je znao da je neće dobiti. Messi će biti na dodjeli Fifine nagrade, iako nije među trojicom nominiranih. Za nagradu se opet bore Modrić, Salah i Ronaldo

Za razliku od Cristiana Ronalda, koji je, znajući da neće dobiti nagradu, 'markirao' sa svečane dodjele, Lionel Messi će biti na dodjeli iako nije ni nominiran.

Ronalda nije bilo na dodjeli Uefine nagrade za najboljeg igrača Europe koju je dobio naš Luka Modrić jer je, naravno, smatrao da nagrada pripada njemu, a ne Luki.

U ponedjeljak 24. rujna Fifa u Londonu dodjeljuje nagradu 'The Best', a u konkurenciji su Cristiano Ronaldo, Luka Modrić i Mohamed Salah, kao i u slučaju Uefine nagrade. Iako nije među tri najbolja igrača, Messi će doći na dodjelu nagrada, piše Marca.

Argentinac je u momčadi godine i unatoč tome što doma neće odnijeti onu najveću nagradu, pristao je doći i čestitati kolegama, nešto što Ronaldo nije napravio prije mjesec dana. Nije to ništa ništa čudno za Portugalca, koji je u prošlosti znao, kad bi vidio da ne stoji dobro, napustiti ceremoniju za Zlatnu loptu i izaći kroz stražnja vrata. 

Ove godine imamo čak tri nagrade za najboljeg igrača. Uefinu, u kojoj je sudjelovalo 55 novinara zemalja članica Uefe, među njima i predstavnik 24sata Elvir Islamović te 80 trenera klubova koji su igrali Ligu prvaka i Europsku ligu, dobio je Luka Modrić.

Veliki je favorit Luka i za Fifinu nagradu 'The Best', u kojoj sudjeluju i navijači, točnije, njihov glas za jednog od trojice finalista ubraja se u 25 posto, ostalih 75 posto čine izbornici nacionalnih selekcija, kapetani reprezentacija te novinari.

I na kraju imamo možda i najcjenjeniju nagradu, Zlatnu loptu, koju su prije u zajedničkoj koprodukciji dodjeljivali France Football i Fifa, ali od 2016. godine Fifa dodjeljuje svoju, a France Football svoju nagradu koja se i dalje zove Zlatna lopta.

Komentari (72)
  • Autor članka: Marko Šnidarić

    21. 9. 2018,   07:25
  • Messi je svoj fair play pokazao na SP...

    21. 9. 2018,   09:06
  • A i tih kategorija isto kao u boksu... pobijedis prvi mec negdje na nekoj livadi i vec si prvak po GRJTVHTNFGHTVH kategoriji...

    21. 9. 2018,   07:42